26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Pekka Guntherilla 1000 kenttää kasassa

Kymen Golfin tärkein puuhamies ja hyvä ystäväni Pekka Gunther (79v)saavutti viikolla suuren tavoitteensa kun tuhannen pelatun kentän raja meni vihdoin rikki. Pekka mietti pitkään kenttää jossa juhlakierros tapahtuisi, eikä aivan peruskenttä ollutkaan hakusessa. Tarkoitukseen kelpasi kuitenkin hyvin Manner-Euroopan vanhin ja jo vuonna 1856 perustettu Pau Golf Club. Paikka sijaitsee aivan Ranskan lounaisosassa hyvin lähellä Pyreneitten mahtavaa vuoristoa, sekä alueella jossa on tunnetusti hyvin terveellinen ilmasto. Paikkakunnalla sodan rasituksista toipumassa olleet skottiupseerit olivatkin aikanaan kenttähankkeen takana, palkaten maamiehensä monitaitoisen golfarin Willie Dunn’in (1821-1878) sen suunnittelijaksi.

Itsekin kenttiä paljon bonganneena pysyin pitkään Pekan vauhdissa, mutta sitten tohtori jäi eläkkeelle ja meni saman tien menojaan, kun taas omat ulkomaan matkani ovat viime vuosina suuntautuneet etupäässä vanhoille tutuille kentille. Noin 700 kentän paikkeilla tiemme erosivat ja minulla on vielä matkaa jopa lukuun 800.

Olen muutaman tunnetun golfarin haastatteluissa nähnyt sellaisia vähän ylimalkaisia lausuntoja kuten: ”olen varmaan pelannut yli tuhat kenttää.” Vain Pekka Guntherin kohdalla voin kuitenkin olla aivan varma siitä, että näin on tapahtunut. Tunnollisena kaverina hänellä on joka ikinen tuloskortti päivämäärineen ja lyönteineen tallessa mapeissa, joita miehen kotitoimistosta löytyykin vaikuttava rivi.

Ylläkerrottu 1000 kentän virstanpylväs ei kuitenkaan ole Pekka Guntherin merkittävin saavutus golfin parissa. Niin kuin olen jo aikaisemminkin kertonut, hänen valtava työpanoksensa Mussalon mainion kentän aikaansaamisessa oli teko jonka arvoa ei Kotkassa helposti ylitetä. Jos muuten törmäätte siellä joskus herrasmieheen, joka kiitää kentällä kunniapuheenjohtajan kultavihreässä golfautossa niin ehdotan käden lippaan viemistä nyt jo useastakin eri syystä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)