26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Parhaat urheilijat

Aivan pian on taas käsillä se hetki kun Urheilutoimittajat joutuvat äänestämään juuri päättyneen vuoden parhaista urheilijoista. Äänioikeutettuja on kuulemma noin neljäsataa, mutta näissäkään ”vaaleissa” eivät läheskään kaikki viitsi vaivautua ja joinakin vuosina äänestysprosentti on jäänyt jonnekin 50% :n nurkille.

Meillä golfareilla on, varsinkin tällä kertaa, toiveet korkealla sillä Mikko Ilosella on ylivoimaisesti paras kausi takanaan ja me jos kukaan tiedämme, että kaikista ehdokkaista vain Mikon saavutukset on noteerattu korkealle kaikkialla niissä, kohta kahdessa sadassa maassa missä lajia harrastetaan. Ns. perinteisten suomalaislajien edustajat ovat varmasti taas kerran vahvoilla koska heidän suorituksensa liikuttavat niin kovasti meitä kaikkia suomalaisia. Tarkoitan lähinnä hiihtäjiä ja vaikkapa keihäänheittäjiä joista Antti Ruuskasen Euroopan mestaruuden tuonut voittoheitto oli jopa itsellenikin sykähdyttävä kokemus. Yhdelle loistosuoritukselle ei kuitenkaan pitäisi liikaa painoa panna. Parhaat hiihtosuoritukset tulivat toki Olympiakisoissa, mutta lähinnä näillä uusilla sprinttimatkoilla joita, ainakin allekirjoittaneen, on vaikeaa mieltää oikeaksi hiihdoksi, joka on perinteisesti ollut kestävyyslaji.

Mikon kannalta kovin kanto kaskessa on varmasti loistava ampujahiihtäjättäremme Kaisa Mäkäräinen, joka vuoden mittaan koko ajan paransi menoaan ollen juuri tällä hetkellä aivan kiistatta oman, tosin pienehkön, lajinsa ylivoimainen ykkönen.

Lopputulosta spekuloitaessa pitää miettiä sitäkin kuinka moni arvon äänestäjistä itse harrastaa golfia, sillä karu totuus on se ja myös kokemuskin on niin osoittanut, että ellei itse pelaa, ei yleensä myöskään ymmärrä lajista sen vertaa, että voisi golfaria äänestää. Urheilutoimittajien omissa golfkilpailuissa on viime vuosina ollut keskimäärin 50 osanottajaa eli tuo määrä ei ainakaan vielä Mikolle riitä. Tästä johtuen oma ja vähän pessimistinen ennustukseni on, että Kaisa Mäkäräinen valitaan Vuoden Urheilijaksi ja Mikko Ilonen on hyvä kakkonen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (38 kpl)

  • Jussi Aaltonen says:

    Kaisa on hyvä valinta, myös minun mielestäni. Loistava tyyppi. Hänen kaltaisiaan myös suomigolf tarvitsisi. Mikko tulee hiihtäjien jälkeen neljänneksi.

  • golf ja tennis says:

    Kun golf ja tennis eivät näy suurimmilla TV-kanavilla Suomessa (YLE, MTV, Nelonen), ei näiden lajien tähdillä ole oikein saumoja vuoden urheilija -voittoon saakka. Ilosen saavutukset ovat hienoja, mutta myös Jarkko Nieminen oli parhaimmillaan 13. tenniksen ATP-listalla, eikä häntäkään ole valittu. Tennis on myös iso laji maailmalla, vaatii taitoa, voimaa, nopeutta, ketteryyttä ja kestävyyttä – kaikki perinteisen urheilun ainekset – mutta silti, kun ei näy TV:ssä, suuri yleisö ei innostu. https://faneille.com/muut-lajit/aliarvostettu-jarkko-nieminen/ Omasta mielestäni kuitenkin kaikkien aikojen paras suomalainen urheilija on Teemu Selänne. Olisi ehkä noussut maailman huipulle missä tahansa(palloilu)lajissa, jonka olisi valinnut. Valittiin 43-vuotiaana olympialaisten parhaaksi fyysisesti kovassa lajissa, on se valtava saavutus.

  • Ruuskanen says:

    Jos joku urheilija on hädin tuskin 50 paras lajissaan, niin ei sellaisen pitäisi olla edes ehdolla tällaisessä kisassa. Pari sattumaa ei vielä tee miehestä edes kilpaurheilijaa.Ajatellaampa, että 40 paras keihäänheittäjä olisi ehdokkaana. Naurettavaa. Kyllä tämä on Ruuskasen ja hiihtäjien välinen kisa. Mikko vilkastus voi olla ilinen mikko, jos on edes kymmenen parhaan listalla.

  • Pienet ja isot lajit... says:

    Ruuskanen: yleisurheiluissa on lajeja, joissa taso ei oikeasti ole yhtä kova kuin rahakkaissa ammattiurheilulajeissa. Olikos viime olympia- vai MM-kisoissa 110 m aidoissa joku amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, finaalissa ja oliko jopa mitaleilla? Kun kysyttiin että kai jatkat tätä, sanoi että ”no, katsotaan nyt pystyykö molempia harrastamaan vai ei…” Ja muistaakseni miesten korkeushypyssä oli joku vuosi sitten myös mitaleilla koriksen pelaaja, joka aikuisena vasta ”kokeili” korkeutta. Tosin ei kai pystynyt monta vuotta korkeutta hyppäämään, hajosi paikat, kun tekniikka oli huono. Mutta pomppua löytyi kyllä! Jalkapallossa on maailmalla vähintään satoja tuhansia ammattilaisia, eri tasoilla, tosin iso osa köyhempien maiden sarjoissa, meikäläisittäin pienellä palkalla. Myös koriksessa ainakin tuhansia, ellei kymmeniä tuhansia, jotka elättävät itsensä pelaamalla aika hyvin. Vaikka lätkä on pienempi laji, siinäkin on tuhansia jotka tienaavat hyvin, esim yli 100.000 euroa vuodessa (NHL + KHL + Ruotsi + Suomi + Sveitsi)

  • Moniharrastaja says:

    Vaikka suomalaisen huippu-urheilun taso on heikentynyt ja Mikko pitkästä aikaa otteitaan parantanut, niin edellä on vielä monta suurempaa saavutusta. Vaikka Volvo World Match Play Championship on jo ihan arvostettava voitto on vielä pitkä matka maailman huipulle. Toivotaan että jo Mastersissa onnistuu ja vuonna 2015 Mikko voitaisiin valita vuoden urheilajksi saavutusten perusteella. Vaikka lajin levinneisyys pitää vaikuttaa saavutusten arviointiin, niin golfin viralliset harrastajamäärät ovat harhaanjohtavia. Olen virallinen golfin harrastaja jo 25 vuotta, mutta viimeisestä virallisesta ”kisasta” (sekin klubin oma viikkokisa) lienee mennyt 24 vuotta. Harrastan samalla tasolla myös juoksua, rullaluistelua, hiihtoa, sulkapalloa, disc golfia ja pöytätennistä ja satunnaisesti paljon muutakin, mutta koska näiden harrastaminen ei vaadi pakollista jäsenyyttä, niin en näy näiden lajien virallisissa harrastajamääärissä. Edes käymissäni juoksu- ja hiihtokisoissa sitä ei vaadittu.

  • Eetu says:

    Minä kylläkin rinnastan golfin lähinnä saappaanheittoon. Molemmissa lajiliitoissa lienee saman verran aktiivisia kilpajäseniä. Kun katsoo golfin maailmanmestaruuskisoja, niin ei siellä kummoisia pelimiehiä ole. En kylläkään voi kuvitella, että saappaanheittäjä olisi 10 sakissa valittaessa vuoden urheilijaa.

  • pohjanmaa says:

    Eetulle, Kylla Mikko ansaitsee parhaimman urheilijan tittelin. !! Sitten saappaan heiton liittoon, niidenhan ei ole pakko maksaa liitolle, vaan voivat kilpailla ilman Petri Peltoniemen kulujen maksuja.

  • jaguar says:

    Hyvä kirjoitus Lassi. Nämä valinnat on vähän sitä sun tätä. Ruotsissa Zlatan tuli toiseksi, vaikkei mielestäni ole kuin arrogantti suuri haitta kentällä, joka osaa laukoa kun pallon saa. Sanot, ettei ”arvon äänestäjät” juurikaan harrasta golfia. Tuskin kovin moni myöskään harrastaa naisten ampumahiihtoa tai on F1-kuski. Enpä usko, että tämä ratkaisee. Kuten täällä aiemmin on todettu Jarkko Nieminen on yksi parhaimpia urheilijoitamme kautta aikojen ja silti häntä ei koskaan ole noteerajaguarttu kovin korkealle….niin, että ”mitä väliä” koko jutulla on.

  • palloilija says:

    Eetu voisi vähän perehtyä lajeja harrastavien kilpaurheilijoiden määrään. Tennis ja golf ovat todennäköisesti kilpailluimmat lajit maailmassa. Ruukaselle voisi sanoa, että keihäänheittäjia ei taida paljo yli 50 edes olla. Suomessa perinteisesti hehkutetaan maailman mittakaavassa mikkihiirilajeja, kun isoissa ei pärjätä lukuunottamatta Jarkkoa ja Mikkoa.

  • palloilijalle: says:

    Palloilijalle, samaa mieltä oon että tennis ja golf hyvin kilpailtuja, mutta silti sun pitäis kyllä kirjottaa että ”kilpailuimmat YKSILÖlajit maailmassa” Totta kai esim futiksessa, koriksessa, lentiksessä jne on vielä paljon enemmän kilpailijoita, jos laskee vaikka pelkästään futis suomi löytyy varmaan kymmeniä tuhansia (jos junnut mukana) jotka pelaa jossain virallisessa jengissä, jossain sarjassa. maailmassa kymmenoiä miljoonia?

  • Pitää olla maailman paras says:

    Mikko varmasti ansaitsisi tunnustuksen. Mutta tämä on myös kansallinen itsetuntokysymys. Suomen parhaan urheilijan tulee olla myös maailman valio lajissaan. Siksi ei ole montakaan vaihtoehtoa: – Ruuskanen käy – Mäkäräinen käy vaikka epäonnistui pääkisoissa – pienemmistä lajeista löytyy mutta … Kansallinen häpeä olisi valita maan parhaaksi urheilijaksi Jauhojärvi/Niskanen, jotka kumpikaan eivät ole maailman valioita, eivätkä kumpikaan pääsisi edes norjan maajoukkueeseen. Kaikki tietävät että kulta tuli voitelun ansiosta.

  • Veli Ponteva says:

    Vuoden Urheilija äänestys – EVVK

  • Eetu says:

    Kannattaisi palloilijankin hieman miettiä, kuinka paljon golfissa kilpaillaan. Suomestakaan ei löydy edes 100 enempää kilpailevaa golffaria. Sen verran pääsee sm-kisoihin. Muut ovat ovat harrastelijoita, jotka pelaavat pistebogikisoja, puhumattakaan joistain junnu tai huru-ukkosarjoista. Varsinaisia ammattimaisia kilpailijoita Suomessa on 3-4, jotka ovat 1000 parhaan joukossa maailmalla. Keihäsmiehiäkin on enempi. Suomesta ei edes yksikään golffari ole edes päässyt suurimpiin kilpailuihin eli majoreihin, niin mitenkä parhaaksi urheilijaksi voidaan valita edes sellainen pelaaja. Tällä perusteellähän Mikkoa ei voi edes ajatella suomen parhaaksi urheilijaksi.

  • Reetu says:

    Hupaisa tuo palloijan kommentti ja varsinkin viimeinen lause. …kun isoissa kisoissa ei pärjätä lukuunottamatta Jarkkoa j a Mikkoa. MIKKOHAN ei viekä edes ole pelannut isoissa kisoissa, niin miten se on voinut niissä pärjätä.

  • Jussi says:

    Minun mielestä Vuoden urheilijaksi tulisi valita ehdottomasti lajinsa maailman parhaimmistoon kuuluva urheilija.Kaisa Mäkäräisellä on niin mahtava ansioluettelo v.2014 että kellään muulla Suomalaisurheilijalla ei sitä ole.Ei edes koko tällä vuosikymmenellä.Joten ehdottomasti paras vaihtoehto Vuoden urheilijaksi on lajinsa tämän hetken maailman paras Kaisa Mäkäräinen.

  • Aatsa says:

    Kaisaa minäkin äänestäisin tänä vuonna, mut vuoden päästä Mikko hakee pokaalin vihreä takki päällä. Reetulle ja Eetulle, mikähän on se iso kisa, jota Mikko ei ole vielä pelannut? Playersiako tarkoititte?

  • Reetu says:

    Aatsalle. Majoreita on ollut viimeisen 10 vuoden aikana vaikka huru mycket. Ei ole paljon Mikko Vilkastusta näkynyt, kun niihin ei pääse muutoin kuin vähän paremmat pelaajat

  • Myyrä says:

    Olisihan Mikon valinta vuoden urheilijaksi äärimmäisen hyvä osoitus Suomen urheilun surkeasta nykytilasta: Maailman listalla juuri 50 (?) joukossa ja pari kisaa voittanut olisi meillä paras; mitenkähän käynee esim Susanin Norjassa, vaikka on TODELLA maailman huippuihin kuuluva. Kyllä KM ansaitsisi v 2014 tittelin, vaikkei vuosi hänen mittapuullaan aivan täysosuma ollutkaan, kun Olympialaiset menivät hieman poskelleen. Mikko voisi olla kymmenen joukossa, lähinnä golfin suuren harrastajamäärän ansiosta.

  • omat koirat puree says:

    tämä kommenttien ketju osoittaa itse asiassa pikemminkin Suomen golfin harrastajien omaan lajiinsa kohdistuvan arvostuksen ja ymmärryksen tason golfista urheiluna. Valittakoon siis taas joku seipäänheittäjä tai hiihtoammuskelija kun oma lajin huippu ei kelpaa…

  • palloilija says:

    Eetu, tarkista nyt ihmeessä eri lajien kilpailevien määrät, ennen kuin höpiset sekavia. Golfissa majoreihin pääsyyn ei riitä oman maan paremmuus, kuten keihäässä ja yrittäjiä on monisatakertaisesti enemmän. Mikko on muuten ollut majoreissa mukana!

  • Reetu says:

    Tarkistappa nyt palloilija, kuinka monta kertaa Mikko on majoreissa ollut mukana ja miolloi. Muisteleppa, miten pääsi ensimmäiseen majoriin turistiksi? Monesko on ollut näissä majoreissa. Muistuu suomalainen 100 metrin juoksija, joka oli olympiakisoissa ja alkuerissä viimeinen ja tipahti. Samoin kävi Mikolle. Mitä tulee taasen kilpailijoitten määrän, niin ei niitä golfissakaan ole paria sataa enempi. Loput ovat räpeltäjiä. Tuntuu olevan nimim. palloilijalla olevan fanitus jäänyt päälle. Taitaa olla ihan näitä pistebogiluusereita, jotka yrittää händärihuijauksilla isompiin palkintoihin käsiksi.

  • Vanja-eno says:

    Nyt kun paljastui, että venäläinen Hartwall-areenan ostaja osti myös pankilta ison nipun osakkeita peuramaalta, niin Mikko Ilonen saa kunnon harjoitusolosuhteet Långvikistä ja Peuramaalta, niin eiköhän Mikon peli ala kulkemaan ja valitaan parin vuoden päässtä suomen parhaaksi urheilijaksi. Saa nähä ostaako vielä lisääkin kenttiä.

  • Eddie Edwards says:

    Mikko kuuluu samaan sarjaan kuin englantilainen mäkimies Eddie Edwards. Molemmat ovat lajissaan oman maansa parhain. Poikkeuskin löytyy Eddie pääsi maansa edustajaksi suurimpiin mäkihyppykisoihin, mutta Mikko ei vielä päässyt maansa edustajaksi suurimpiin golfkisoihin. Molempien sijaluku kisoissa pyöri siinä 50 tietämissä. Eddie olympiakisoissa, mikko eurooppa tourilla.

  • palloilija says:

    Eetu vaiko kenties Reetu!? Pikkasen alakanttiin noi pelaajamäärät golfin suhteen on. Jo muualla Euroopassa käydessä huomaa mitkä lajit ovat isoja ja mitkä ei. Kannattaa tutustua. Mikä sitten on räpeltäjän määritelmä ja missä se menee missäkin lajissa. Ei taida pallolla paljo urheilijoita olla noilla spekseillä, varsinkaan marginaalilajeissa!

  • Eddie Edwards says:

    Palloilijalle. Kyllä kun katselee clubia kuin clubia, niin vanhan sirkkelimiehen yhdenkäden sormilla siellä voi pelimiehet laskeä. Ajatus vain hämärtyy siinä, että suomessa on tämä pakkojäsenyys. Luullaan , että meillä on 140 000 golfin pelaajaa. Meidänkin seurassa on yli puolet sellaisia jäseniä, jotka pelaavat keskimäärin yhden kierroksen kaudessa. Satoja sellaisia, jotka ei pelaa yhtään kierrosta. Golf on 95 % harrastus ja ajankulu, eikä miktään kilpailua. Samoin kuin sunnuntaihiihto tai kävely. Voi paremminkin verrata snookkerin peluuseen tai pokeriin kuin urheiluun. Muualla maailmassa kuin p-amerikassa ja läntisessä euroopassa jaji on varsin tuntematon ja harrastamaton.

  • Enuskoihankaikkeasoopaa says:

    Eddie Edwards kirjoitti: ”Meidänkin seurassa on yli puolet sellaisia jäseniä, jotka pelaavat keskimäärin yhden kierroksen kaudessa. Satoja sellaisia, jotka ei pelaa yhtään kierrosta.” Juu, ja lehmät lentävät. Mikä seura mahtaa olla kyseessä ja mistä moinen tilasto saadaan kasattua? Eihän seura voi mitenkään tietää missä ja kuinka paljon joku pelaa. Laitahan seuran nimi esille, jotta säilytät edes murusen uskottavuudestasi, joka kieltämättä tällä hetkellä on mahtavasti kehnompi kuin kaimasi uskottavuus mäkihypyssä.

  • Enuskoihankaikkeasoopaa says:

    Eddien kynästä: ”Voi paremminkin verrata snookkerin peluuseen tai pokeriin kuin urheiluun. Muualla maailmassa kuin p-amerikassa ja läntisessä euroopassa jaji on varsin tuntematon ja harrastamaton.” Etelä-Koreassa golfin suosio on raketin lailla noussut ohi monen perinteisesti suositun lajin ohi. Japanissa golf on ollut erittäin suosittua jo vuosikymmenet, ja Kiinassa kenttien lukumäärä on yli satakertaistunut alle 20 vuodessa. Tuntematon ja harrastamaton on, juu…

  • Eddie Edwards says:

    Tottakai kiinan kenttien määrä on satakertaistunut 20 vuodessa, kun nollasta on lähdetty liikkeelle. Kyllä väkimäärään nähden aasiassa on mitättömän vähän pelaajia. Siellä harrastetaan ihan muita lajeja, joista sinä uskoton et edes ole vehmersalmelle kuullut. Kyllä minäkin tiedän vaikka kuinka paljon sellaisia jäseniä, jotka ovat käyneet jonkin firman piikkiin kurssin ja liittynyt sitten jäseneksi jonnekin. Pelaavat sitten ainoan kierroksensa näissä firmojen kutsukilpailuissa. Tilastoja näet, kun selailet kenttien vuosikertomuksia. Siellä on tilastot kierrosmääristä eri käyttäjäryhmille. Voit ihan itse ne selvittää kenttien sivuilta. Täällähän ei saa kertoa sääntöjen mukaan muitten kenttien asioista. Mikkoa voit fanittaa ja samoin suomigolffia ihan niin paljon kuin haluat

  • Enuskoihankaikkeasoopaa says:

    Nyt on Eddie kaatunut jo ennen hyppyriä…. Selailin muutaman kentän toimintakertomuksen (joita on muuten todella vaikea löytää, sen verran huonosti niitä näköjään kenttien nettisivuilla julkaistaan) eikä yhdessäkään ollut mitään tilastoa pelatuista kierroksista käyttäjäryhmittäin. Jos sellainen olisi, siitäkään ei mitenkään selviäisi kuinka monta kierrosta yksittäinen jäsen on pelannut, puhumattakaan kuinka monta kierrosta tuo jäsen on pelannut muilla kentillä. Ei luista Eddien suksi, ei, ja ponnistuskin jää pelkäksi yritykseksi…

  • Eddie Edwards says:

    Ilmeisesti tämä soopanpuhuja ja Mikon fanittaja on pöllöheinän tai jonkun muun kaukoseuran kauko. Niitten vuosikertomuksesta e tällaisia tietoja löydy. Mutta arvostettujen yhtiöitten vuosikertomuksista nämä tiedot löytyy ja jäseninä on vähän parempaa porukkaa kuin edellä mainittu kauko, mutta jonkinlaisia hakutaitoja kaukoiltakin vaaditaan. Mutta tälle kaukollehan on mikon fanitus tärkeintä ja kaukon pallokin hukkuu rangella lyöntilavan alle. Pääasia on kuitenkin vilttiketjun pelaajien fanittaminen.

  • paljonko on hcp 54 pelureita? says:

    Katselin yhden seuran jäsenten hcp-jakaumaa. 22% ”golfareista” on tasoituksella 54! Siis jos joskus on kentällä käyty, ei ole ainakaan opittu yhtään mitään. Arvaisin, että kierroksia vuodessa ei tule kovin monta… Jos jakauma koko Suomessa on sama, silloin golfareita jotka ovat joskus oppineet jotain, ei ole 140.000, vaan 109.000 (siis hcp jotain muuta kuin 54)

  • Niilo Stadista says:

    Eddie Edwards kirjoitti: ”Muualla maailmassa kuin p-amerikassa ja läntisessä euroopassa jaji on varsin tuntematon ja harrastamaton”. Oikeammin pitäisi olla: Maailmassa, paitsi itäisessä Euroopassa, Afrikassa eteläisintä osaa lukuunottamatta ja Latinalaisessa Amerikassa, lajia harrastetaan erittäin paljon (siis EU-Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Aasiassa, Australiassa + NZ). Huomattavasti vähemmän harrastettuja lajeja (siis harrastajamäärillä mitattuina) ovat mm. jääkiekko, maastohiihto, mäkihyppy, rugby, amer. jalkapallo, baseball, kriketti, maahockey, yleisurheilu…

  • Eddie Edwards says:

    Kyllä Niilo nyt jauhaa potaskaa. Aasiassa ja Africassa on yli 5 miljardia asukasta ja Euroopassa+p-amerikassa vain reilu miljardi. Aasiassa ei juurikaan pelata edes golffia, lukuunottamatta Koreoita. Niilo varmaan kohta alkaa kehua Kimiä, joka on pelannut 32 lyönnillä 18 reikää. Golffia pelataan tosiasiassa vain läntisessä euroopassa ja p-amerikassa, joissa asuu vain kymmenesosa maapallon väestä. Suomessakin on kävelijöitä 30 kertaa enempi golffaajia. Saappanheittäjiä on suunnilleen saman verran kuin golfin pelaajia. Kilpalajina golf on hyvin pieni marginaalilaji maailmalla, muutama tuhat pelaajaa.

  • Niilo Stadista says:

    Näyttää siltä, että Eddie ei edes yritä kirjoittaa asiaa vaan paksua soopaa, joten antaa olla.

  • Dick Cunt says:

    Eddien kirjoitukset ovat aivan linjassa esikuvansa suoritusten kanssa muihin verrattaessa.

  • Eki Tietäväinen says:

    Lassin blogin luettuani olin jälleen kerran hänen kanssaan samaa mieltä, tällä kertaa Mikon mahdollisuuksista pärjätä Vuoden Urheilija -kisassa. Ketähän mahtavat olla nuo kommentteja jättäneet erimieliset, joille golf ja Mikon ansiot näyttävät olevan yhtä tyhjän kanssa? Merkittävää on, että Mikko sai äänestyksesssä toiseksi eniten ykköstiloja, heti voittaneiden jälkeen. Hyvä Lassi, hyvä golf ja hyvä Mikko!

  • 1,20 possa says:

    Väärään osoitteeseen meni palkinto. Olympiavoitolle laitettiin liikaa painoarvoa. Voittohan tuli ihan mitättömässä lajissa, parisprintissä. kun ei ole kirivaihdetta, kampataan kaveri nurin loppusuoralla ja sivakoidaan voittoon. Mitä muuta ko hiihtäjät ovat voittaneet vuonna 2014? Eivät mitään. Kovia hiihtomiehiä ovat mutta eivät maailman mittakaavassa. Tai ei hiihdossa voi puhua maailmasta, kun vain muutamalla maalla on edellytykset huipulle. Kaisa Mäkäräisellä 8 word cup voittoa vuonna 2014 ja kokonaiskisan voitto. Ok, olympialaiset eivät menneet hyvin. Ehkä se olympiavoittokin olisi tullut jos siellä olisi kilpailtu parisprintti 😉 Siinä kun Kaisakin, Mikkokin olisi ollut parempi valinta. Pelasi hyvän kauden, voitti pari kisaa, ja oli kovassa paikassa USPGA:ssa seitsemäs. Parhaimmillaan maailmanlistalla 4-kympin sakissa.