14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][7]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Parhaat naiset Pattayalla!

Nyt en tarkoita niitä naisia joiden luokse suomalaiset miestenlehdet järjestivät takavuosina ns. lukijamatkoja. Tulevassa viikonvaihteessa kaupungin valtaavat aivan toisenlaiset ammatinharjoittajat eli koko LPGA:n parhaimmisto. Suureksi tapahtumaksi kasvanut Honda LPGA Thailand pelataan lähellä sijaitsevalla hyväkuntoisella Siam Country Clubilla, jolla itsekin tuli aikanaan paljon pelattua. Täytyy todellakin ihmetellä, kuinka näin laadukas joukko maailman parhaita naispelaajia on saatu tälle pienelle paikkakunnalle, jolla ei ole edes omaa lentokenttää.

Thaimaassa jännitetään varmasti, kuinka heidän oma huippukaksikkonsa sisarukset Moriya ja Ariya Jutanugarn pärjäävät tutulla kotimaan kentällä. Viime vuonna tytöistä nuorempi Ariya käväisi jo maailmanlistan kärjessä ja paljon pienikokoisempi isosisko Moriya oli tämän tästä kymmenen sakissa. Paikalla on myös loppuvuodesta maailman ykköseksi kivunnut Kiinan aina hyväntuulinen Shanshan Feng sekä kaikki parhaat USA:n tytöt kuten Lexi Thomson, Michelle Wie ja jo kerran tänä vuonna voittanut Brittany Lincicome.

Euroopan värejä puolustaa aina luotettava Ruotsin Anna Nordqvist, joka viime kesänä voitti toisen major-tittelinsä Ranskan Evianissa. Paikalla ovat luonnollisesti kaikki naisten golfin suurmaan Korean parhaat tytöt U.S. Open voittajan Sun Hyun Parkin johdolla. Silmällä kannatta pitää myös koko joukon tyylikkäintä naista nimeltä In Gee Chun, sekä aivan uutta tulokasta, nimeltä Jin Young Ko, joka vei, alusta loppuun johtamalla, viime viikon vaihteessa pelatut Australian avoimet. Unohtaa ei myöskään sovi Kanadan räiskyvän reipasta Brooke M. Hendersonia, joka painaa aina täysillä. Suomalaisia ei näissä maailman parhaiden naispelaajien kekkereissä ole nähty sitten Minni Blomqvist-Kakon parhaiden päivien, mutta ehkäpä jo ensi vuonna?

Golfohjelmia tuijottava sohvaperuna on tässäkin viikonvaihteessa taas kovilla, kun kauniisti svingaavien naisten lisäksi pitää seurata ET:n Qatar Mastersia, jossa Mikko Ilonen pelasi loistavan ensimmäisen kierroksen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

 • Range says:

  Ihan ei avautunut tuon blogin sanoma…. siis LPGA on Pattayalla, so what… miksei olisi, hieno rata, keli, ruoat, palvelu jne…. Ja nimilistalta unohtui mainita Kordan sisarukset, joista toinen voitti naama puutuneena 27 ruuvia kasvoihin laitettuna vasta 2 kk sitten… leuka laitettiin uuteen uskoon. Aika hieno suoritus!!

  European Tour kisojen seuraaminen on melko puuduttavaa ja mielenkiinnotonta (jos ja kun suomalaiset ei menesty) verrattuna PGA:han (jossa Tiger taas viikonloppunakin esiintyy) tai LPGA:han.

 • onier says:

  Onkohan Lassi dementoitunut, kun toteaa Pattayan niin pieneksi paikaksi, ettei ole edes omaa lentokenttää. Viimeksi kun menin taxilla Bangkokin kentältä pattayan keskustaan, matka kesti 55 minuuttia. Bangkokin kenttä on maailman suurimpia risteyskentiä. Sydneyhin lähti 8 konetta tunnin sisällä.

 • Putti-Possu says:

  Hieno kisa upealla Siam Old Course -kentällä. Tuskin huippuja tarvitsee erityisesti sinne maanitella, varsinkin kun voittajalle oli luvassa 240.000 taalaa. Sitä paitsi Pattayalla on kansainvälinen lentokenttä, U-Tapao Rayong, joka on 40 km Pattayan keskustasta etelään. Kuitenkin BKK on vain tunnin matka pohjoiseen ja ajallisesti ihan sama. Vuorokoneet kuitenkin lähes kaikkialta laskeutuat Suvarnabhumiin.

  Kenttä on todella upea ja aina kun olen siellä pelannut, aivan huippukunnossa. Muistan Lassin aikaisemman kommentin, jossa kauhisteli Thaimaan golfin hintatasoa. Harvassa on kuitenkin ne paikat, jossa pääsee pelaamaan LPGA huippukenttää 130€ hinnalla sisältäen myös taxit Pattayalta, auton ja caddimaksut ja -tipit.

 • golftintti says:

  Melkein täysin OT, mutta puuduttavinta on katsoa näitä Woods edestä Woods takaa-kilpailuja. Parhaimmilta näytetään muutama onnistunut putti ja keskitasoiselta Woodsilta lähes kaikki lyönnit. 3 hengen ryhmässä suorana Woodsin aloituslyönti (teki edellisellä bogin), paremmin pelanneiden aloituslyönnit nauhalta….
  Jos yleisurheilussa toimittaisi samoin, kamerat kuvaisivat Usain Boltia, tietäen, että hän päätyy sijalle noin neljäs.
  ET:llä sentään toistaiseksi seurataan peliä, PGA:lla on jo vuosikausia näytetty sekalaisesti putteja, ehkä muutamia erikoislyöntejä, tilannetta sinänsä on pakko seurata netistä. Poikkeus on tietysti Woods, jonka lyöntejä seurataan ja kierroksesta vielä julkaistaan tiivistelmä – eipä näy samaa kisojen voittajien kierroksista.
  Tällaista yksilöpalvontaa on vaikea ymmärtää, toimittajatkin selittävät epäonnistumiset kuin kotimaiset urheiluselostajat pahimmillaan. Aivan oma lukunsa ovat tietysti paikalla olevat katsojat, jotka hurmostilassaan eivät kunnioita peliä ja pelaajia käytöksellään.