Paljon porua - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Paljon porua

aiheutti edellinen blogini jossa rohkenin vähän tuuletella tätä supergolfilmiötä. Ei ilmiö sinänsä minulle mitään näppylöitä aiheuta, mutta olen ennen kaikkea vain huolestunut tuosta tasoitusrajasta (54) jonka piiriin oli tulevaksi kesäksi käännytetty kymmeniä sellaisiakin seuroja joilla näyttäisi olevan omia jäseniä aivan riittävästi. Tuli muuten mieleen, että liekö Suomessa jäljellä enää yhtään sellaista golfseuraa jolla on sekä halu, että kyky sanoa – edes joskus – vieraalle rahalle EI. Aivan ongelmatonta ei uusien sitoutumattomien golfarien nopea kasvu tietenkään ole. Heidän varaansa ei nimittäin kukaan uskalla uutta kenttää perustaa ja lähivuodet ollaan varmastikin siinä tilanteessa, että näillä nykyisillä mennään. Lamalla tuskin on asian kanssa juurikaan tekemistä. Se saattaa jopa, niin hullulta kuin se kuulostaakin, lisätä pelaamista, sillä niin paljon hyväkuntoisia kansalaisia passitetaan näinä aikoina pakkolomalle tai varhaiseläkkeelle. Tieto USA:sta kertoo, että golfkenttiä lopetetaan jo enemmän kuin uusia ennätetään rakentaa. Lopetetuista 87% on sitä paitsi näitä jäsenettömiä Pay&Play -kenttiä. Uusia kenttiä näyttää sielläpäin syntyvän lähinnä ns. senioriyhdyskuntiin joissa pakettiin on kasattu niin eläkeasunnot kuin niiden keskellä kiemurtelevat golfkentät. Vaikka supergolfilmiön luomilla sitoutumattomilla pelaajilla on kenttien suhteen paljon valinnanvaraa saattavat he menettää jotain sellaista mistä me vanhanaikaiset golfarit olemme voineet lajin parissa kautta aikojen nauttia. Tarkoitan tietenkin iloista klubielämää kaikkine sosiaalisine ilmiöineen, juhlineen, seuraotteluineen puhumattakaan osallistumisesta toimikunnissa yhteisten asioiden hoitoon ja kehittämiseen. Kun golf nyt näyttää, meidän kalkkisten vastaan pyristelystä huolimatta, muuttuvan yhä suorituskeskeisemmäksi, ei klubeilla, eikä niiden hienoilla puitteilla ole lopulta enää mitään käyttöä. Vaatimaton, urheilukenttien laidalta tuttu, pukukoppi riittää pian aivan hyvin ihan siltä varalta, että joku vielä haluaa vaihtaa vaatteita ennen kierrosta ja/tai sen jälkeen. Myös pelaamaan lähteminen on syytä virtaviivaistaa. Eurot tai se edullinen greenfeelipuke työnnetään ykköstiin vieressä olevaan lukittuun ”postilaatikkoon” ja sitten vaan baanalle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)

 • Janne Virtanen says:

  Hyvä Lassi, tuo viimeinen kappale on juuri se ”oikea” näkymä tulevaisuudesta. Vielä kun saadaan lippuautomaatti, joka toimii luottokortilla ja sitten maksun jälkeen portti aukeaa teeboxiin…! Muuta ei tulevaisuudessa tarvita…? Kyllä se vaan niin on, että klubielämä ei ole enää tämän päivän juttu, I”m sorry!

 • Gaius Julius Senilius says:

  Onneksi kalkkiksille vielä löytyy reservaatteja, joissa golfaamisella ja automaattisella kanojen teurastuksella on jonkinlainen ero. Kiinalaisen sananlaskun mukaan ihmiset, jotka eivät tunne menneisyyttä, ovat kuin vaatteisiin puetut hevoset ja lehmät. Hyviä perinteitä kannattaisi vaalia, vaikka nekään eivät kaikkia miellytä.

 • Mikko-vaari says:

  Oikein – löysät pois! Noin kun toimitaan niin ei tarvita kenttäyhtiöillä toimihenkilöitä. Pukukoppejakaan ei tarvita, sillä vaihtavathan monet vaatteensa jo nyt auton vieressä parkkipaikalla! Klubirakennukset muunnetaan Golf Resorteiksi, joita vuokrataan, sen hoitaa jokin isännöintifirma varmaan bonuksilla. Kun kentän hoito vielä ulkoistetaan, niin jäsenmaksut laskevat!!!!

 • Cobra 460 says:

  Arvoisa herra Tilander Erkki Leppävuori hävisi ristiretkensä kaukopelaajia vastaan, samoin käy nyt Sinullekin. Maailma muuttuu: Ei enää naulata hirvenkarvaa lylyn vai oliko se kahlun pohjaan, ampujahiihtäjät läpsyttelevät pienoiskivääreillä miehekkään sotilaskiväärin sijaan ja mäkihyppääjätkin levittävät jalkansa kuin … jääköön sanomatta. Toisaalta oman lajimme suhteen voisi ajatella että hieno laji itsessään riittää yhä useammalle. Ei ehkä enää tarvita ruutuhousuja, iloista klubihenkeä, leikkimielisiä kilpailuja, ylihintaisia aurinkorannikon pääsiäismatkoja,klubin kilpailujen tasoitusviilauksia joilla saadaan onnistumisen elämyksiä myös korkeammalla tasoituksella pelaaville, klubilla päivystäviä senioriladyjä peliseuraksi yms. yms. Ehkä golf itsessään riittää?? Ja kuten varmaan päätelläänkin, Cobra kuuluu näihin onnellisiin jotka osakkeen omistavat.

 • andy-san says:

  Oletkos sinä Lassi viime vuosina seurannut tilannetta Suomen golfskenessä ollenkaan? Tuntuu siltä että nyt olet niin pahasti hakoteillä. Eikös suurin syyllinen sitoutomattomiin pelaajiin ole golfliitto, joka muutti kantaansa ja suositteli golfseurojen avaamista muillekin kuin pelioikeudellisille jäsenille. Ja tämän taustalla oli verottajan halu verottaa golfseuroja jotka eivät suljettuina täyttäneet yleishyödyllisyyden tunnusmerkkejä. Ilmeisesti et kehtaa syyttää golfliittoa tästä ilmiöstä, joten on helpompi etsiä syyllinen jostain muualta. Laitatko seuraavaksi myös ilmaston lämpenemisen ja talouskriisin Supergolfin piikkiin?