Paineettoman pelin ja harjoittelun liitto - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Paineettoman pelin ja harjoittelun liitto

Tein alkukesästä Golfpisteessä olleen kyselyn oman peliin liittyvistä asioista. Oli hauska pysähtyä hetkeksi miettimään niitä asioita, joiden vuoksi haluan viettää suurimman osan vapaa-ajastani golfkentällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Tärkein syy golfin harrastamiseen oli ja on omalla kohdallani itsensä kehittäminen, pelaaminen sekä sosiaalisuus.

Näiden syiden pohtiminen sai pysähtymään hetkeksi aiheen äärelle. Aina kun tekee jotain todella paljon saattaa hieman sokaistua. Välillä on ihan hyvä katsoa asiaa etäämmältä.

Olen ollut itselleni lajin parissa melko ankara ja huomaan taipuvani herkästi liian tulosorientoituneeksi kentällä. Se aiheuttaa jonkinlaista pelistressiäkin. Tänä kesänä päätin, että en aseta sen suurempia tavoitteita pelilleni, tuloksilleni tai händärilleni. Nautin vain pelaamisesta aina kun kentälle pääsen ja kehitystä tapahtuu, jos on tapahtuakseen. Paineettomasti pelaten ja nauttien pelin tuomasta ilosta. Nauttimalla pelistä tuloksetkin ovat usein parempia. Mieleeni ovat painuneet Minea Blomqvistin viisaat sanat ”Rakasta jokaista lyöntiä”. Ja niinhän sen pitääkin olla, oli sitten bunkkerissa, puun takana tai lähti kolmas lyönti tiiboksista. Kaikki lyönnit kehittävät ja ovat osa peliä.

Myös swingin liika hiominen kentällä aiheuttaa herkästi mailan puristamista ja liika yrittämistä, jolloin pallo päätyy todennäköisesti metsään tai vesiesteeseen. Paineettoman pelin päätös on loistava nimenomaan sosiaalisuuden kannalta, on nimittäin paljon mukavampaa nauttia hyvästä seurasta kuin kiroilla pallon perässä.

Olen kuitenkin erittäin päämäärätietoinen ja nautin haasteista. Yksi pääsyistäni harrastaa golfia on myös itsensä kehittäminen. Haluan silti, että golf on minulle pääasiassa mahdollisimman voimaannuttava kokemus arjen keskellä. Tämän vuoksi olen yrittänyt jättää kaiken hiomisen rangelle, jossa saan miettiä, hinkata ja puristaa mailaa rauhassa. Huomaan treenatessa hakevani täydellistä lyöntiä eikä hyväkään lyönti tyydytä. Vain paras mahdollinen, johon pystyn, on riittävän hyvä. Siellä saan olla ankarakin, ilman että se pilaa yhtään mitään. Range onkin alkanut houkuttaa yhä enemmän. Tuntuu, että minulla on nyt suurempi palo rangelle kuin aikaisemmin. Toivon, että voisin viettää enemmän aikaa harjoitellen ihan rauhassa. Onneksi kotikentälläni Pickalassa on laajat ja loistavat treenialueet, että siellä viettää mieluusti useamman tunnin.

Kokosin muutaman vinkin muillekin rangehirmuille.

  • Lähde ystävän kanssa – yksin tulee helposti hakattua palloa konemaisesti eikä pysähdyttyä välillä vetämään henkeä
  • Päätä pari eri drilliä, joihin keskityt
  • Kuvaa lyönti! Huomaan usein videolta lyöväni ihan eri tavalla, kuin luulen. Video paljastaa swingin epäkohdat nopeasti. Suosittelen siis vahvasti kuvaamaan, etenkin hidastettu video edestä ja sivusta auttavat hahmottamaan omaa lyöntiä ja epäkohtia paremmin. Videoita vertailemalla kesän aikana näkee myös miten lyönti kehittyy.
  • Rangen jälkeen on hyvä omatunto ja ehdottomasti ansaittu virkistävä juoma ystävän kanssa klubiterassilla.
  • Varaa rangekäynnille tarpeeksi aikaa. Lyhyt pyrähdys rangella on parempi kuin ei mitään, mutta omalta kohdallani tykkään viettää aikaa rauhassa treenialueella. Voisin hyvin viettää kokonaisen päivän kotikenttäni harjoitusalueella.
  • Käytä apuvälineitä. Välillä pitää pakottaa tai auttaa kehoa toimimaan eri tavalla, jos ei muuten onnistu. Suuntaustikuistani on tullut vakio apuvälineeni. Suunta on tuottanut itselleni vaikeuksia ja se on taito, jota on mielestäni hyvä ylläpitää treenaamalla.Kuulin, että US. Openissakin oli jollain pelaajalla ollut henkari käytössä. Why not! Mikä vaan toimii ja auttaa. Joku päivä haluan hankkia vielä speed stickin, jonka uskoisin auttavan mailanpäänopeuden kasvattamisessa. Harjoitusvälineiden testaamiseen voisin pureutua toisessa blogipostauksessa tarkemmin, sillä mielestäni ne ovat erinomaisia oivaltamiseen ja treenaamiseen.

Tulevaisuuden haaveissani siintää singelitasoitus, johon haluan uskoa pystyväni joku päivä. Siihen haluan kuitenkin päästä nauttimalla matkasta lajin parissa, eli pelaamisesta, seurasta ja ympäröivästä luonnosta sekä tietysti itseni kehittämisestä.

Ja mitä sitten, jos en pääse. Loppujen lopuksi tämähän on vain golfia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Mukavia hetkiä kaikille kentällä ja rangella!

Heli

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje