16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Matilda Castren

Onko lottovoitto syntyä Suomeen?

Täällä rapakon takana ollessani luen usein Suomen uutisia Iltasanomien tai Hesarin sivuilta, ja joskus törmään myös blogikirjoituksiin. Viime aikoina on julkaistu useita blogeja ja artikkeleita mitkä kritisoivat Suomen hallitusta ja kuinka niin moni asia on niin pielessä. Esimerkiksi Taneli Heikan kolumni<http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305936893285> Hesarin sivuilla sai minut ihmettelemään. Jos tämä kyseinen teksti ei ole sarkasmia, kuinka kapeakatseinen ja harhaluuloinen voi suomalainen ihminen olla? Lyhyesti tiivistettynä, Heikka kirjoittaa, kuinka oli upeata hänelle ja perheelleen päästä turvaan Yhdysvaltoihin pakoon Suomea. Ensinnäkin, jos kyseisen lauseen ottaa kirjaimellisesti, on ilmiselvää kummassa maassa on enemmän turvassa, varsinkin lapsiperheenä.

Heikka toteaa heti otsikossaan, kuinka vain hullu palaisi Suomeen, ja kuinka Jenkeissä leikitään ja kokeillaan sillä aikaa kuin Suomessa mietitään vain rahaa. Voisin sanoa Yhdysvalloissa asian olevan päinvastoin, ainakin rahan osalta. Opiskelijana tapaan päivittäin nuoria ”kollegoita”, joilla useimmalla ei ole tietoa valmistumisen jälkeisestä suunnitelmasta. Monet kertovat, kuinka heidän unelma on voittaa miljoona dollaria lotossa, tai kuinka he ottavat tietyn työn vastaan vain siksi koska siitä saa paljon rahaa. Mihin jäivät unelmat ja intohimot? No, täällä päin maailmaa niistä ei makseta ellei menestystä tule lukioikäisenä tai nuorempana. Suomalaisissa on hienoa se, kuinka niin monet päätyvät omaan ammattiinsa puhtaasti koska he rakastavat sitä. Tuskin kukaan ryhtyy palomieheksi, koska haluaa tienata keskimäärin 1880 euroa/kk.

Kelan tuki, ilmainen koulutus, sekä ilmainen terveydenhuolto ovat monelle amerikkalaiselle uskomattomalta kuulostava konsepti. Ihmetys ja epäusko ovat sanoja mitkä kuvaavat ihmisiä, keille olen kertonut Kelan tukevan opiskelijoita korkeimmillaan viidellä sadalla eurolla per kuukausi ja vielä koulutuksen olevan ilmaista. Ai niin, ja suomalaisten koulujärjestelmä on yksi maailman parhaista. Miten ihmeessä koulutus voi olla maksutonta ja siitä maksetaan ”palkkaa”?! he ihmettelevät. No, Suomessa on suhteellisen suuri veroprosentti, selitän, mutta se takaa kaikille ilmaisen koulutuksen sekä terveydenhuollon, jolloin jokainen on samalla viivalla toisin kuin täällä, missä kansalaisten välinen epäsuhde on yksi suurimmista maailmassa.

En väitä, että Suomi olisi paratiisi ja Yhdysvallat olisi päinvastainen, mutta sanon vaan, että Suomessa asumisessa on erittäin paljon hyviä puolia, jotka monet tuntuvat ottavan itsestäänselvyyksinä. Opiskelijat Jenkeissä ovat ottaneet kymmeniä tuhansia dollareita lainaa jotta pystyvät takamaan itselleen koulutuksen, ja Suomessa valitetaan siitä, kuinka on pakko käydä töissä tai opiskella vaikka ei tahtoisi. Kuinka monessa maassa pystyy elämään lähes normaalia elämää käymättä töissä tai tekemättä mitään?

Iltalehdessä oli juuri artikkeli, kuinka nelikymppinen Marko on ollut KAHDEKSAN vuotta työttömänä, ja selittää, kuinka hänen tilanteensa on epäreilu. Lähes jokainen on jonkun aikaa elämässään työtön ja Suomen tämänhetkinen tilanne ei todellakaan auta asiaa, mutta kahdeksan vuoden työttömyyttä en voi ymmärtää. Yhdysvalloissa vastaavassa tilanteessa kyseinen henkilö olisi kadulla kerjäämässä, sillä tekemättä töitä ei valitettavasti pärjää. Poikkeuksia tähän ovat tietysti ihmiset jotka ovat fyysisesti tai henkisesti kykenemättömiä työntekoon sairauksien vuoksi. Markoa vastaavia ihmisiä tosin löytyy paljon, esimerkiksi 23-vuotias Mira, joka haaveilee muusikon urasta. Lauri Skön kirjoitti hänestä blogissaan<http://lauriskon.com/2013/03/12/milloin-sosiaalipummiudesta-tuli-kansalaisoikeus/> parisen vuotta sitten.

Kova työ on muun muassa yksi asia mitä ihailen amerikkalaisissa, sillä he tietävät, että kova työ=enemmän rahaa. Monia motivoi perheen elätys, sillä ilman rahaa omat tulevat tai jo olemassaolevat lapset eivät myöskään pärjää. Yksi opiskelijaystäväni täällä kävi aktiivisesti koulua ja lisäksi kävi töissä joka päivä. Kysyin häneltä etteikö työ puuduta liikaa ja hän vastasi, että kotona istumisella ei tehdä rahaa. Hän oli ensimmäinen suvustaan joka valmistui yliopistosta. Tällä hetkellä hän on töissä IT-firmassa, missä hän tienaa sen verran, että voi pitää vapaapäiviä milloin huvittaa. On hienoa nähdä, kuinka kova uurastus tuottaa tulosta, ja vie askeleen lähemmäs omia unelmia. Olivat ne unelmat sitten olympiakulta tai oma ferrari, nostan silti hattua suurelle omistautumiselle.

Nämä ovat siis vain ajatuksiani ja mielipiteitäni, eikä niiden kanssa tarvitse olla yhtä mieltä. Minun arvomaailmassani unelmat motivoivat ja työllä saa tuloksia, enkä voisi koskaan istua kotona odottamassa muiden kansalaisten maksavan elantoani omista verorahoistaan. On hyvä muistaa ja olla kiitollinen Suomen tarjoamista tuista ja palveluista, sillä suurimalle osalle maailman ihmisille ne ovat käsistä ulottumattomia haaveita. Onko siis lottovoitto syntyä Suomeen? En nyt sanoisi ihan lottovoitto olevan, mutta sanoisin että ainakin 5 tai 6 oikein 🙂
– Madde

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (36 kpl)

    Golffari says:

    Matkailu ja ulkomailla asuminen avartaa! Hyvä teksti ja mukava kuulla ajatuksiasi muustakin kuin vaan golffista. Unohdit mainita missä vaalipiirissä olet ehdolla 😉

    nestori says:

    juu, kyllä siperia opettaa. Pätee hyvin myös USA:n suhteen. Pohjoismainen malli on ylivertainen ja sen puolesta kannattaa verot maksaa. Ulkopuolisille sitä on vaikeampi selittää, kuten Matildakin sen on huomannut. Kiva kirjoitus noinkin nuorelta.

    Pappa Betalar says:

    Suomessa kaikki ei ole samalla viivalla, lompakon välissä kasvaneita ja pelaavia ”ammattilaisgolffareita” on lähes kaikki. Ettei totuus unohtuisi, paljonko olet työelämässä tienannut? Millä rahalla elät, maksat laskusi, matkat, vaatteesi, asumisesi, lääkkeesi jne.

    Lurvig Trohet says:

    Matkailu ja ulkomailla asuminen avartaa! Onko tullut mieleen kuka maksaa? Jos olisit ehdokkaana ei liene epäselvää minkä puolueen ehdokkaana olisit. Kaikilla ei ole takana suuria pääomia eikä mahdollisuutta elää ”aikuiselättinä”

    Lauri says:

    Palautetta toimitukseen: Onko näiden blogien vaihtelevat fontit, fonttikoot, rivitykset sekä taiton sekalainen kirjavuus tarkoituksellinen tehokeino vai vaan huonosti toimitettua sisältöä? Nämä tuoreet blogit ovat todella kamalaa luettavaa tällä hetkellä. Tämä on harmi sillä sisältö on mukavan freesiä ja erilaisesta näkökulmasta kirjoitettua.

    Sami says:

    Onkos sitä Madde tullut golfia pelailtua 😉

    Suomalainen says:

    Heh, mielenkiinnolla odotan kun nuoren neidin golfura ei onnistukaan ja joutuukin oikeisiin hommiin ja maksamaan noita mainittuja veroja… Noh vanhemmat tietysti jeesaa taas…

    Petri Castren says:

    Nimimerkeille Lurvig Trohet ja Pappa Betalar — Matilda on täyden stipendinsä FSU:hun itse ansainnut urheilullaan ja on kiitollinen Suomen yhteiskunnan opintotuesta. Jos kysymyksen takana oli, kuka maksaa stipendin niin stipendien takana on amerikkalaisen yliopistojalkapallon pönkittämä järjestelmä TV-tuloineen ja mainostajineen etc joka auttaa tukemaan myös muita urheilulajeja. Onko se järjestelmä sitten reilu ja oikeudenmukainen kaikkia osallistujiaan kohtaan on sitten eri kysymys.

    Dr Hook says:

    Olipa harvinaisen fiksu kirjoitus, vaikka en minä toivoani nuorten suhteen olekaan missään vaiheessa menettänyt. Selkävaivaisista huolimatta. Mitä muutama rahasta huolestunut kommenteissaan edellä mielestäni missasi Madden blogissa oli juuri se, raha. Nuori neitohan nimenomaan kannusti työn tekoon ja arvosti kovasti uralleen saamaansa ”helppoa” alkua. Olemme valitettavasti unohtamassa hänen kannustamansa työn teon arvostuksen ja osaamme vain piipittää kateellisena, jos joku sitä jaksaa tehdä ja menestyy. Missään maailmassa ei olla ”kaikki samalla viivalla”, ei edes entisessä Neukkulassa vaikka sitä niin aikanaan mainostettiin. Mutta jokaisella meillä on oikeus ja mahdollisuus tehdä elämästämme se ”lottovoitto”, kunhan vaan tyydymme johonkin ja lopetamme tuon kateellisen marinan. Hyvä Madde ja hyvää jatkoa yliopistourallesi!

    Hanna Kukkonen says:

    Loistava kirjoitus Maddelta. Kypsää pohdintaa. Hieno aloitus bloggarin uralle! Nuo käsittämättömän ala-arvoiset kommentit voi jättää omaan arvoonsa. Pikkusieluisia ihmisiä valitettavasti tässä maassa riittää. Nimimerkkien takana tietenkin.

    Lukija says:

    Hyvä Madde! Minäkin ihmettelin suuresti Taneli Heikan kirjoitusta, ja melkein pahoitin mieleni siitä.Toivon sinulle menestystä sekä yliopisto – että golfurallasi. Rohkea avaus myös blogistina!

    Suomalainen says:

    Voi voi… Jos nimimerkki Petri Castren on oikeasti Matildan vanhempi, niin onpa onnetonta tulla puolustelemaan lapsensa kirjoitteluja! Anna lapsesi ”selitella” itse sanojaan, kun on hommaan kerran alkanut…

    Sunnuntaigolfari says:

    Voi Matilda, keskittyisit sinä vaan golfiin ja jättäisit muiden asioiden spekuloinnin ja pikkuvanhojen blogien kirjoittelun niitä taitaville. Ettei isän (mikäli oikeasti on) tarvitse tytärtään puolustella.

    EGS says:

    Come on Madde, forum on golfpiste.com ei poliittinen.com. Kunhan kasvat niin pystynynet kommentoimaan yhteiskunnallisiakin asioita. Pelaa nyt vaan golifia kun sinulle se on mahdollistettu.

    Satu Eckhardt says:

    Madde kirjoittaa rohkeasti ja hyvin, omalla kuvallaan ja nimellään. En voi ymmärtää, että nimimerkin takaa heitetään pelkurimaisesti täysin asiattomia kommentteja. Olet Madde paljon kypsempi kuin nimimerkin takaa huutelijat. Kaikkiea hyvää urallesi ja jatka kirjoittelua.

    osku says:

    Jengin egot kirjottelee shekkejä, joita aivot ei pysty lunastamaan. Matildalla hyvä kirjotus, jota on selkeesti mietitty ja omaa kokemusta muualtakin kuin Imatralta. Ja sit kritisoijat ei edes yritä väitellä vastaan vaan sanotaa, ”Joo, et sä saa sanoa noin”… wtf 😀 Ja toinen pointti koskee urheilun elintärkeää osaa eli sponsorointia. On ensiarvoisen tärkeää olla henkilönä kiinnostava. (LPGA:lla on jouduttu perumaan kisoja kun ei saatu sponsoreita) Ketään ei kiinnosta hajuton ja mauton mestari, varsinkaan kun maalihanat ehtyy. Ja sellaista urheilijaa ei olla nähty, jolla ei hiljaisempia kausia ole. Jos urheilijassa on persoonaa ja tarttumapintaa niin kiinnostus pysyy yllä, myös kun menestystä ei tule jatkuvalla syötöllä. Se että Matilda urheilijana kirjoittaa muutakin kuin ”tuli par neloselle” on tärkeää ja erittäin viisasta!!

    Kari Sirelius says:

    Hyvä Matilda. Uskomattoman kypsää tekstiä nuorelta, joka on paitsi huippugolfari myös älykäs nuori nainen. Voin vain jakaa kokemuksesi ja mielipiteesi vuosia ulkomailla asuneena, osan siitä USA:ssa. Menestystä jatkossakin!

    tepi62 says:

    Kyllä kyllä ehdottomasti jatkoon, ja päätöksestä ei voi valittaa! Nuo urputtajat voisivat tosiaan koittaa hieman enemmän pinnistellä aivotoimintansa kanssa, ja tuottaa vastikkeellisempaa tekstiä. Blogissa oli ainakin minua kiinnostaviin asioihin kiinnitetty huomiota, mukavalla tavalla.

    Sivullinen says:

    Väärä paikka pohdiskella yhteiskunnallisia asioita golfsivustolla; tällaisten blogien paikka on ihan muualla. Matilda, olet huippugolfari, joten kannattaisi keskittyä siihen ja jättää politikointi muille. Ehkä golfuran jälkeen voit vaihtaa alaa, kun ajatusmaailmakin kypsyy; vielä se on aika raaka. Lyö vaan sitä valkoista palloa reikään.

    O-P Lintula says:

    Hienoa, että kuullaan nuoren golfarin elinympäristöstä kumpuavia kokemuksia ja ajatuksia. Ne kertovat toki henkilön omasta kasvatuksesta ja kasvusta. Ne kertovat myös siitä maailmasta, jossa kilpagolfia pelataan ja mistä huipulle ponnistetaan. Itse olen hieman vanhempi, työelämässä vielä aktiivisesti ja ”parhaassa iässä”. On riemastuttava lukea nuoren kirjoituksia muustakin kuin duffeista ja missatuista puteista. Tai paljonko kausivastikkeen pitäisi ollakaan. Blogi on – määritelmän mukaisesti – henkilökohtainen kirjoitus. Jatka samaan malliin.

    Knullerbulla says:

    Kun Suomessa on kaikki ilmaista – ajattelu kuvastaa sitä epäkypsää ja kotoaopittua – nymåstmanjufåköpaommanvillnärviärjubättrefolk -ajattelua, mistä ferrari erikoisvanteineen ei ole kaukana. Eikä haaveilu miljoonista! Ainakaan itse tienatuista. Eikä sieltä Jakomäestä mopoautoletkat koulujen pihaan vie niinkuin esimerkiksi länsipuolen kaupunginosista.

    ??? says:

    Hyvähän sieltä rapakon takaa on kommentoida, kun ei ole tarvinnut itse mitään elantonsa eteen tehdä ja todennäköisesti isän luottokortti takaa sen ettei asiaa tarvitse edelleenkään miettiä. Lycka till bara! PS. Golffarina olet huippu; pitäydy siinä jatkossakin.

    Herätys says:

    Nimimerkillä Pappa Betalar korjoittanelle sellainen vinkki ja vastaus kommenttiin, että huippu-urheiluun varsinkin aikuisiällä liitetään melko usein sponsorit ja SPONSORISOPIMUKSET, joihin sisältyy usein välineet, vaatteet, matkat, majoitukset ja jne. Myös yliopisto/seura tukee todennäköisesti urheilijaa…

    Ogeli says:

    Ihan kiinnostava kirjoitus, pari kohtaa jotka on kuitenkin hyvä korjata. – Marko ja Mira ovat ääriesimerkkejä, eivätkä edusta laajempaa otosta. Voin vakuuttaa, että Suomen nuorisosta ylivoimainen enemmistö haluaa painaa hommia ja päästä elämässä eteenpäin. Valitettavasti työpaikkoja on aika vähän. – Opintolainaa pelätään Suomessa, koska valmistumisen jälkeen ei ole useinkaan tiedossa vakituista työpaikkaa. – Täälläkin käydään töissä, että perhe saisi voita leivän päälle. Jos minä ja vaimo lopetetaan työt, lähtee alta ensin auto, sitten asunto jne. Ei täällä kukaan valita että joutuu opiskelemaan tai käymään töissä. Tsemppiä peleihin! Ja hyvä että vieraassa ympäristössä mietit asioita laajemminkin.

    Fukke diise saisse says:

    Hyvä Matilda, huomasit varmaan itsekin, että sinun blogisi poikii kommentteja enemmän kuin kaikki muut yhteensä. Olet hyvä golffari, se tiedetään, mutta oletkin enemmän. Ajattelet asioita ja luotaat maailman turuja kaikilla aisteillasi. Olit rohkea, kun otit etäisyyttä putteihin ja kerroit, mitä pienessä mielessäsi liikkuu. Niin pitääkin, pitää sanoa, jos on asiaa. Tämä on juuri oikea foorumi sinun ajatuksillesi. Sinulla on hienot vanhemmat, jotka haluavat lapselleen parasta, aika luonnollista. He ovat antaneet sinulle mahdollisuuksia ja olet käyttänyt ne upeasti. Koulusi ei maksa heille mitään, olet sen omalla työlläsi ansainnut. Vanhempasi ovat sinusta ylpeitä, kuten minäkin omista pojistani (UCF ja UNC Chapel Hill). Älä katso taakse, siellä on perässäkulkijoita, äläkä sivulle, siellä on kateellisia, katso eteenpäin. Dare to dream…..go Seminoles. I love your swing Matilda.

    Pappa och mamma betalar says:

    Hyvä kirjoitus Madde. Hyviä kommentteja myös kirjoituksesi puolesta. Onko jotenkin tuomittavampaa, jos urheilijan vanhemmat ovat hyvätuloisia? Pitäisiköhän meidänkin toimintaa arvostella, koska maksamme poikamme harrastuksen. Olemme tavallinen keskituloinen duunaripariskunta. Poika kun ei ole syntynyt kultalusikka suussa, niin meidän vanhempien osuus revitään selkänahasta. En ole kuullut kenenkään olevan pojalleni kateellinen, koska ihmiset tietävät hänen lähtökohtansa. Hän itse tekee kaiken sen työn, minkä menestys vaatii ja ”Pappa betalar” kuuluu joskus sivullisilla vain pilke silmäkulmassa. Myös Madde tekee tuon työn aivan itse. Siihen ei raha auta.

    Sivullinen says:

    Hyvä, että Matildan selittelyblogiteksti poistettiin; ymmärrä nyt tyttö hyvä että keskity vain golfiin, selittely vain pahentaa tilannetta. Golfpisteelläkin se ymmärrettiin ja poistettiin sun selittelyt…

    saku says:

    Olen Matildan kanssa samaa mieltä, että moni ei edes yritä ponnistella paremman tulevaisuuden puolesta ja urheilijallakin on oikeus mielipiteeseen.

    Espoolainen itsekin says:

    Oho, tulin lueskelemaan golf-juttuja golfpiste.comiin ja tulinkin lukemaan pikkuvanhan ei liene koskaan palkkaa saaneen ja veroja maksaneen kultalusikka suussa ladyn idealisointia… Noh parempi lienee kuitenikin USA kuin USSR.

    MIka Ahola says:

    Kumpi nyt on sitten ikävämpää? Kirjoittaa asiallisia perusteltuja mielipiteitä yhteiskunnallisista asioista blogissaan tai käsittämätöntä diibadaabaa golfista keskustelupalstalla? Matilda pelaa varsin tuloksellista peliä yliopistokisoissa (edellisessä kisassa 2.). Jos ei golfista tule ansaintaväylää, niin eipä noista opinnoista jatkon kannalta haittaakaan varmasti ole. Opiskellessaan stipendillä USA:ssa, se ei liene keneltäkään täällä kirjoittavalta pois. Ja oikeassahan Matilda on! Suomi on tosi hyvä maa!

    Pecos Bill says:

    Urheilija ja yliopisto-opiskelija saa ilmaista mielipiteitään asuin- ja kilpailuympäristöstään. Ja pitääkin. Paljon kovempaakin on kuultu. Seppo Rätykin sanoi, että Saksa on paska maa. Täällä vaaditaan koululaiselta ja opiskelijalta isoa veronmaksukykyä. Ei niitä paljon ole pystynyt kukaan maksamaan ja silti ovat saaneet kertoa mielipiteensä. Kerrottiin mekin silloin aikanaan. Minäkin olin jo 28-vuotias, ennenkuin tienasin mainittavia verotettavia tuloja. Eikä kukaan käyttänyt pappa betalar-korttia, vaikka isäukko rahoitti pikkuvirkamiehen palkallaan jo 1950-luvulla kaikkien urheilun, osti hiihtovehkeet, voiteli sukset, osti mailat ja luistimet ja maksoi koulukirjat, lukukausimaksut. Mamma ei maksanut, kun oli kotona, mutta osallistui pesemällä hikipyykin ja tekemällä sapuskat. Koti on aina ollut nuoren urheilijan suurin sponsori ja tulee olemaan. Itse olen tehnyt saman lapsilleni, yhdelläkin on ollut pappa betalar-golf jo 20 vuotta, vaikkei pelaakaan kuin kerran joka toinen vuosi. Mutta mahdollisuus on, jos vaikka tänä kesänä innostuisi. Toivon, etteivät hekään katkaise perinnettä, vaan hoitavat lastensa urheilun, eivätkä jätä sitä yhteiskunnan huoleksi. Se jää silloin hoitamatta. Entisessä DDRssä valtio hoiti urheijoiden kasvatuksen jo päiväkodista alkaen.

    Taunoille says:

    Ei ihme, että golf koetaan yhdeksi tylsimmistä lajeista, kun suurin osa tätäkin nuoren urheilijan mielipidettä kommentoineista ovat toedellisia NIPOGOLFAREITA.

    Golfvaaja says:

    Hyvä ja mielenkiintoinen kirjoitus. Uskon että kovalla työllä voi saavuttaa haluamansa ja en epäile hetkeäkään ettetkö saavuttaisi omia haaveitasi. On myös hienoa, että uskallat esittää mielipiteitäsi etkä lätise jonninjoutavaa urheilijan jargonia, joka aliarvioi mielestäni useimmiten lukijan/kuulijan henkistä kapasiteettia.

    Ville Kallio says:

    Satu, kapeakatseiset, sisäänpäinkääntyneet ja katkeroituneet ihmiset piiloutuvat nimimerkkien taakse. Ei kannata edes lukea, saavat pientä hyvänolon tunnetta siitä että pääsee ”julkisesti” mollaamaan muita. Sairasta miten muiden menestyminen, varallisuus, tms saa aikaan muissa ihmisissä. Haastan jokaisen teistä nimimerkin takana huutelijoista kommentoimaan asioita omilla nimillänne.

    Ville Kallio says:

    Niin, unohtu se tärkein. Hyvä kirjoitus Madde, äläkä tosiaan välitä näistä huutelijoista!

    Back9 says:

    Ajatteleva urheilija on arveluttava, jopa vaarallinen. Nuori sellainen vielä arveluttavampi. Ketjun kommentteja lueskellessa on helppo taipua uskomaan, että varsin monella on perspektiivi elämään ja urheiluun totaalisen kateissa. Syitä tähän en halua edes lähteä pohtimaan vaan jätän sen mielelläni ammattiauttajien harteille. Mielestäni tulevaisuudestaan huolehtivan ja vastuunsa kantavan opiskelevan urheilijan tulisi olla roolimalli meille kaikille, myös niille urheilijoille, jotka keskittyvät pelkästään urheiluun. Yhteiskunnallisten tärkeiden asioiden seuraamisen ohessa Madde menestyy erinomaisesti myös urheilijana. Kumpi näistä sitten mahtaakin kriittisiä hakkaraisia enemmän ärsyttää? Pääasia on, ettei sillä ole mitään väliä. Madde jatkakoon uurastustaan niin golfin, opintojen kuin muiden kiinnostuksen kohteiden suhteen. Onneksi hänellä on siihen täysi vapaus ja oikeus. Menestys on täysin riippuvainen ihmisen asenteesta, sydämestä, lahjakkuudesta ja työmäärästä – ne asiat tuntuvat tässä tapauksessa olevan kohdallaan. Keep on, Madde.