27.7.–3.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Olympialaiset antavat näkyvyyttä myös pienille golfmaille

Ikivanha pallopeli golf pääsee elokuussa neljännen kerran mukaan urheilun suurimmalle näyttämölle, olympialaisiin. Kilpailu toteutetaan Rion kisoista tutulla kaavalla eli mukaan pääsee 60 naista ja 60 miestä, ja paria poikkeusta lukuun ottamatta niin, että samaa maata voi edustaa vain kaksi pelaajaa. Tämän hetken olympia-rankingin mukaan USA saisi miesten ja Etelä-Korea naisten osalta kumpikin neljä pelaajaa matkaan. Tämä johtuu siitä, että kummallakin maalla on maailmanlistan perusteella vähintään sen verran pelaajia 15 parhaan joukossa.

Valintasysteemi kuitenkin – ilmiselvästi – suosii pienempiä golfmaita, jotka saavat paljon kaipaamaansa näkyvyyttä. Jos mukaan pääsisivät vain absoluuttisesti 60 parasta, ei pienillä mailla olisi sinne juurikaan asiaa. Onneksi asia on näin ja saamme vähän tervetullutta vaihtelua näihin jokaviikkoisiin, vähän puuduttaviin, samojen tyyppien ison rahan peleihin. Onhan se heillekin vähän uutta, kun kouraan lyödään miljoonan euron sekin sijaan jonkin värinen mitali.

Tällä kertaa ollaan näkyvyyden suhteen näin suomalaisittain selvästi viimekertaista huonommassa tilanteessa. Rion kisojen suorat golflähetykset tulivat meille parhaaseen katseluaikaan eli alkuillasta. Nyt näyttää siltä, että lähetykset Tokion olympiagolfista tulevat aamuyöstä ja golf ei tule saamaan niin paljon sitä tärkeää uutta yleisöä kuin edellisellä kerralla.

Miltä tilanne sitten näyttää viimekertaisten mitalistien suhteen? Inbee Park toivoo pääsevänsä puolustamaan Riossa saavuttamaansa naisten olympiavoittoa. Juuri nyt hän ei mahdu Etelä-Korean nelikkoon, mutta esitti kakkossijallaan hyviä otteita kauden ensimmäisessä kilpailussa viime viikonvaihteessa. Naisten kakkonen Riossa oli Uuden-Seelannin Lydia Ko, joka pääsee varmasti mukaan, vaikka sijoitus maailmanlistalla on selvästi pudonnut. Pronssimitalisti, Kiinan Shanshan Feng, näyttää myös selviytyvän matkaan.

Miesten voittoa tulee puolustamaan Ison-Britannian Justin Rose ja Rion hopeamitalisti Ruotsin Henrik Stenson on myös varmuudella mukana. Riossa pronssin ottanut Matt “pihi” Kuchar ei, ainakaan tässä vaiheessa, ole mukana USA:n nelikossa.

Suomen pelaajien tilanne Tokion suhteen on juuri nyt sellainen, että kaikki neljä selviytyisivät näillä sijoituksilla mukaan. Naisista Sanna Nuutinen on olympia-rankingissa sijalla 50 ja Ursula Wikström sijalla 52. Miehistä Mikko Korhonen on 48:ntena ja Kalle Samooja kahdeksan sijaa alempana.

USA:n nelikon viimeisenä on Tiger Woods, jonka puolesta peukkua pitävät varmasti kaikki “ahneet” KOK:n herrat, jotka tietävät, kuinka paljon hänen mukanaolonsa kasvattaisi esimerkiksi tv-katsojalukuja ja täyttäisi heidän rahakirstujaan Sveitsin Lausannessa. Sitä paitsi olen melko varma siitä, että golfin paluu olympiaperheeseen on suurelta osin maailman valovoimaisemman urheilijan, Tigerin ansiota.

Lopullisiin valintoihin kesäkuun lopulla on vielä melkein puoli vuotta aikaa, eli mukaan ehtii hyvin kiilata vielä monia yllätysnimiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje