Tapio Pulkkanen ja Oliver Lindell olivat tässä järjestyksessä miesammattilaisistamme positiivisimmat yllättäjät. Kuva: Harri Marjala
Blogit | Teemu Tyry |
16.11.2017

Oliver Lindell on hehkutuksensa ansainnut

European Tourin karsinnat jättivät suomalaiset ilman odotettua jättipottia, yhtä tai useampaa paikkaa pääkiertueelle.

Kalle Samooja vahvisti kategoriaansa Challenge Tourilla. Amatööri Kim Koivu oli kotimaisista positiivisin yllättäjä. Myös hän pääsee haastajakiertueelle niin halutessaan.

Roope Kakon toiveet ET-paikasta pirstaloituivat toisen päivän kuusi yli reikään (11 lyöntiä!!) par-viitosella. Challenge Tourille hänkin mahtuu, ainakin osaan kisoista.

Linus Väisänen ja Mikael Salminen pääsivät haistelemaan finaalin tunnelmaa. Seuraavalla kerralla he ovat yhden kokemuksen kypsempiä menestymään.

Oliver Lindell oli suomalaisista otsikoissa CT:n finaalikisassa, sekä karsintafinaalissa. Omanissa ote toisesta sijasta ja ET-kortista karkasi neljällä viimeisellä reiällä, La Luminessa käydyssä karsinnassa terävyys ja tasaisuus olisivat vaatineet ratkaisuhetkillä tasonnostoa nyt koetusta.

Kun sarjanousua ei tullut, päällimmäisenä tunteena Oliverilla ja penkkiurheilijoilla on hetkellinen pettymys.

Turhaa ja täysin aiheetonta olisi luonnehtia tapahtumia korvien välin ongelmiksi. Molemmissa kisoissa pelattiin kärjessä tasolla, joka edellyttää kovia onnistumisia läpi kierroksen. Jarrutteluun ei ole varaa, riskien ottokin on osa pelisuunnitelmaa.

Se, että on Oliverin ikäisenä raivannut tiensä kilvoittelemaan paikasta auringosta, kertoo menestyvän urheilijan psyykkeestä ja kokonaisvaltaisesta osaamisesta.

Näyttöjä tiukkojen paikkojen kääntämisestä edukseen porvoolaisella on runsaasti.

Plakkarissa on tämän vuotisten lisäksi mm. voitto Duke of York Young Champions-kilpailusta, kolme Nordic Leaguen kisojen ykköstilaa ja 26:s sija  uran ainoasta ET-kisasta Tanskassa 17-vuotiaana.

”Isossa kuvassa” päättyvä kausi oli saavutuksien osalta kiitettävä, arvosanaksi antaisin 9+.

Paikallista mediaa pyöri Oliver Lindellin ympärillä kuin herhiläisiä tämän kuitattua menopelin Keniassa holaristaan. Kuva: Getty Images.

Oliver Lindell tuli ryminällä kehiin. Holari avauskisassa Keniassa tuotti auton, jonka myynnillä hän rahoitti merkittävän osan kauden kuluistaan.

Toinen kisa toi jo kahdeksannen sijan, kauden mittaan top 10 -sijoituksia tuli yhteensä kuusi. Kuudessa viimeisessä kilpailussaan Lindell oli neljästi 11:n joukossa. Rahalistan sijoitus oli 35:s.

Vastaavia meriittejä tältä tasolta on vaikeaa löytää saman ikäisiltä. Muistetaan, että Lindell täytti 19 vuotta syyskuun lopulla. Ammattilaisina pelaavista hän lienee ykkönen alle kaksikymppisistä koko maailmassa.

Karsinnan lopputulos helpottaa Oliverin aikataulusuunnitelmia. Nyt hän pääsee suorittamaan varusmiespalvelustaan ilman päätä rassaavia houkutteita päätourin kisoista.

Intti on tulevana keväänä jo takana, nälkä askeleen ottamiseen ET:lle haastajakiertueen kautta tämänvuotistakin suurempi.

Nostetaan Oliver Lindellille peukkua. Tämä kausi oli melkein hole in one. Nuori mies ehtii kyllä, hän lukeutuu Euroopan suurimpiin lupauksiin, näyttöjä kansainvälisistä menestyksistä on jo kolmelta perättäiseltä kaudelta.

Tämän timantin golfsaavutuksista on kirjoitettu vasta ensimmäisiä lukuja.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.