26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Nikotiini kiellettyjen aineiden listalle?

Viime viikon hämmästyttävin doping-uutinen ei tullutkaan Korean Daegusta vaan suoraan WADA:n pääkonttorista. Olivier Rabin, yksi laitoksen johtajista, on ryhtynyt ajamaan nikotiinia kiellettyjen aineiden listalle. Hänen mukaansa heillä on käytettävissään laajoja tutkimuksia siitä miten vahvaksi tunnettu stimulantti nikotiini, voi parantaa urheilijan suorituskykyä.

Vanhalle golfarille tulee heti mieleen historiallisia golfkuvia joissa vanhoilla mestareilla roikkui savukkeet suupielessä melkein kaikissa muissa tilanteissa paitsi juuri lyöntihetkellä. Tupakan mukana olo oli tuolloin pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Takavuosien pelurit esiintyivät joukolla myös tupakkamainoksissa. Ylimääräistä tuloa tällä tavalla hankkineita ovat olleet mm. suuri Harry Vardon (Players Navy Cut), Walter Hagen (Lucky Strike), Ben Hogan (Camel), Sam Snead (Chesterfield), ja Arnold Palmer (L&M) Tänä päivänä tupakointia ei golfkuvissa juuri enää näy ja mediakin karttaa niiden esilletuomista, ellei nyt sitten kysymys ole Darren Clarken tai Michel Angel Jimenezin voittosikareista. Rumannäköinen tupakointi näyttää siis suurelta osin hävinneen tästä meidän lajistamme, mutta kysymys on sittenkin vain näköharhasta sillä nikotiini on edelleen kuvassa mukana. Nyt se esiintyy nuuskan muodossa ja ylähuulen alle piilotettuna. Olen ymmärtänyt, että tapa on nyttemmin melko yleinen ja, että oppimestareina ovat mm. olleet naapurimaamme Ruotsin monet huippu-urheilijat.

En yhtään ihmettelisi jos nikotiini joutuu urheilijoilta kiellettyjen aineiden listalle sillä aine kuvaillaan todella vahvaksi stimulantiksi joka, niin kuin hyvin tiedämme, aiheuttaa nopeasti myös voimakkaan riippuvuuden.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)