8.–15.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][36]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Naiset valvottivat

Naisten vuoden ensimmäistä majoria tuli seurattua aina alusta sen pitkäksi venyneeseen loppuun saakka. Sohvaperuna sai palkintonsa, kun hänen uusin suosikkinsa ja kilpailua koko ajan johtanut Pernilla Lindberg upotti pitkän voittoputtinsa kahdeksannella uusinta-reiällä, joista muuten neljä viimeistä pelattiin vasta aikaisin maanantaiaamuna paikallista aikaa. Ruotsille Pernillan voitto merkitsi maan 15:ttä naisten majoria kun saman maan miehillä on niitä vasta yksi (Henrik Stenson/ Open 2016).

Kaliforniassa pelattujen isojen kilpailujen ongelma on luonnollisesti 10 tunnin aikaero. Kotisohvalla voi tietenkin aina välillä torkahtaa, mutta toista oli silloin kun isoja kisoja tuli aikanaan selostettua Nelosen studioilla. Asko Arkkolan kanssa pidimme silloin vain varamme, että emme uinahtaneet samaan aikaan.

Tämä kilpailu tunnettiin takavuosina suositun taiteilijan Dinah Shoren nimikkokisana, mutta vanhan tähden kuoltua on tapahtuman tukijaksi tullut japanilainen lentoyhtiö nimeltä Ana Inspiration.

Kisa käytiin loistavissa olosuhteissa Palm Springsissä ja moitteettomat olosuhteet tarjosivat kovan tulostason ja kaiken kaikkiaan jännittävän kilpailun, jossa seitsemän parasta oli lopulta kahden lyönnin sisällä.

Voittotaistossa oli mukana myös kaksi sisarusparia eli takavuosien tennisässä Peter Kordan tyttäret, Jessica (T4) ja Nelly (T13) sekä joskus Suomessakin vierailleet Thaimaan siskokset Ariya ( T4) ja Moriya (T6) Jutanugarn.

Surin muutama viikko sitten sitä, kun USGA muutti oman openinsa uusinnan kahden reiän mittaiseksi. Nyt saatiin, kiitos tasaisten pelaajien, aikaiseksi jo vähän pitempi uusinta, mutta olen kuitenkin edelleen pitempien uusintojen kannalla. Liian lyhyet play offit eivät mielestäni oikein istu neljän kierroksen mittaisen raatamisen, eivätkä muutenkin arvokkaan kilpailun henkeen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje