23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Miten valmistautua golfkauden alkuun

ANNA GOLF KAPTEENI – HELI PUHAKKA

Pitkältä tuntunut kauden odotus alkaa olla ohi  ja ensimmäiset kentät ovat avanneet ovensa innokkaimmille golfareille. En malta odottaa, että pääsen itsekin vihdoin ensimmäiselle kierrokselle talven jälkeen. Mielessä pyörii vain muutama ”pieni” kysymys ennen sitä: mitä kaikkea piti muistaakaan lyönnissä, miten keho taipuu swingiin ja mitä jos en osukaan palloon?

Golfkauden avaus on lähellä

Talvella piti harjoitella ja käydä aktiivisesti PRO:n opissa. Tosiasiassa ehdin käydä talvihallissa noin 5-8 kertaa, joten treenirutiinia ei päässyt syntymään. Tällä hetkellä on sellainen fiilis, että gripinkin ote on unohtunut. PRO:n vinkeille olisi siis ehkä ”pieni” tarve. Muutenkin matolta on ollut niin paljon helpompi lyödä kuin nurmelta.

Hieman huolettaa myös miten keho kestää alkukauden ensimmäiset kierrokset. Kuten Golfjoogi Susanne kirjoitti Liikkuvuus vs. Stabiliteetti –postauksessaan, swingin kuormitus keholle on erittäin kova. Olisi siis hyvä valmistautua kauteen myös fyysisesti, jotta alaselkä ei huuda apua heti ensimmäisten kierrosten jälkeen.

Haluan päästä myös jännityksestä irti ja saada myös parhaat niksit miten kannattaa valmistautua henkisesti kauden alkuun. Golfaaminen vaatii keskittymistä ja tuntuu, että ulkoiset tekijät saattavat ainakin alkukaudesta häiritä sitä omaa peliä.

Onko teillä muilla samankaltaisia haasteita ilmoilla talvikauden jälkeen kuin minulla?

Toivottavasti myös tuleva kausi on säiden puolesta hyvä

Näiden samojen haasteiden kanssa painiville ja muillekin innokkaille golfkauden avaajille on räätälöity Anna Golf Season Start –viikonloppu 5.-7.5 Vierumäellä. Viikonlopun sisältö on mietitty nimenomaan taklaamaan nämä kauden avaukseen liittyvät haasteet. Odotan kovasti itse viikonloppua ja että pääsen tapaamaan muita Anna Golfareita.

Viikonlopun tarjontaan kuuluu muun muassa PRO:n kanssa swingin tarkistus sekä vinkit kauden aloitukseen. Lisäksi saamme pienen katsauksen henkiseen peliin, miten kannattaa aloittaa kausi oikeilla asetuksilla myös pään sisällä. Susanne tulee vetämään golfjoogatunnin, josta on apua kehon lämmittelyyn kautta varten. Mahdollisuus kokeilla myös kilpailemista mikäli sitä rakastat – tai et ole vielä ikinä uskaltanut kokeilemaan. Nyt siihen on oiva mahdollisuus.  Katso viikonlopun tarkempi sisältö täältä, hinta ei paljon päätä huimaa.

Hyvää kauden aloitusta kaikille ja toivottavasti nähdään Vierumäellä!

xx

Heli

Heli Puhakka on Anna Golf Team Kapteeni ja vetää Anna Golf –kokonaisuutta. Heli kirjoittaa Unelmien peli –blogiin klubipelaajan näkökulmasta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)