3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Mikko voi voittaa missä tahansa

Vuosi sitten vertailin monia ärsyttävällä tavalla Mikko Ilosta ja Jarkko Niemistä jutussa, jossa väitin, että Mikko on tosiasiassa lähempänä maailman kärkeä golfissa kuin Jarkko tenniksessä. Perustelin juttuani sillä, että golfissa on todellisia huippuja moninkertainen määrä tennikseen verrattuna.

Mikon tämän päiväinen voitto Irlannin avoimissa tukee hyvin näitä väitteitäni. Ei auttanut vaikka järjestäjämaa oli houkutellut paikalle kaikki kolme suurpelaajaansa, jotka ovat viimeisen seitsemän vuoden aikana hankkineet pienelle vihreälle kotisaarelleen kaikkiaan 6 Major-voittoa. Padraig Harringtonilla, (3) Rory McIlroylla (2) ja Graeme McDowellilla (1) ei ollut apua edes patrioottisesta kotiyleisöstä. Alusta asti kilpailua johtanut Mikko Ilonen oli näille maailmantähdille tällä kertaa aivan liian kova vastus.

Nyt on pakko kääntää katseet vajaan kuukaudenkuluttua pelattavaan kauden kolmanteen Majoriin, The Open’iin. Kilpailu pelataan Liverpoolin Hoylake’ssa, jossa kilpailu vieraili viimeksi vuonna 2006 ja jossa Mikko selviytyi silloin mukavasti 20:n sakkiin. Vielä merkittävämpää on kuitenkin mielestäni se, että Mikko vuonna 2000 voitti juuri tällä samaisella kentällä maailman tärkeimmän amatöörikilpailun British Amateur’in, joka kertaheitolla teki hänelle tilaa golfmaailman parhaisiin pöytiin. Mikon nykyinen hyvä vire ja positiivisia muistoja herättävä kenttä voisi tällä kertaa poikia sellaisen yllätyksen, josta emme ole oikein uskaltaneet aikaisemmin haaveillakaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)