16.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][16]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Mastersissa on pakko panostaa vasureihin

Poikkesin illansuussa Rautakirjassa pistämässä roponi Mastersin voittajavetoon, joka löytyi heiltä, kummallista kyllä, pitkävedon puolelta. Augustassa luotan nykyisin eniten vasureihin, koska juuri he näyttävät saavan siellä, ainakin kunnossa ollessaan, selvää etua.

Tilastot kertovat siitä asiasta selvää kieltään. Vasurit ovat voittaneet Augustassa yhteensä kuusi kertaa ja kaikissa muissa ja paljon vanhemmissa majoreissa vain yhteensä kolme kertaa ja silloinkin eri kentillä, jotka ovat: Royal Lytham (Bob Charles The Open/ 1963), Baltusrol (Phil Mickelson PGA/ 2005),Muirfield (Phil MickelsonThe Open/ 2013). Augustassa Mickelson on voittanut kolmasti, Bubba Watson kaksi kertaa ja Mike Weir kerran.

Sekä Bubba Watson, että Phil Mickelson ovat suosikkejani ja kumpikin on juuri nyt kovassa kunnossa. Bubba voitti kaksi viikkoa sitten WGC:n suuren reikäpelin ja Phil oli kuukausi sitten Meksikossa vuoden ensimmäisen WGC:n lyöntipelin ykkönen.

Kovia vastustajia heillä tietenkin riittää ja tavallaan mieluisaa olisi myös, jos Rory McIlroy saisi vihdoin kasaan jo pitkään havittelemansa Grand Slamin. Katsojien enemmistö jännittää tietenkin Tiger Woodsin paluuta näihin kehiin, mutta enpä jaksa oikein uskoa hänen voittoonsa, koska nuoret tekijät eivät enää kavahda häntä niin kuin ennen vanhaan.

Kisat käynnistyivät jo keskiviikkona perinteisellä par 3 -kilpailulla, jonka idea on viime vuosina vähän pilattu. Lasten mukana raahaaminen tänne golfpyhättöön ei mielestäni oikein sovi ja koko homma menee vähän hulinaksi. Tänä vuonna en tosin viitsinyt edes sitä katsoa, mutta uskon, että sama, viime vuosista tuttu meno jatkui edelleen. Todella iloinen uutinen on USA:n naisamatöörien mestaruuskilpailujen tulo Augustaan kesällä 2019.

Vaikka huippugolfia on pelattu tänäkin vuonna lähes taukoamatta, niin pidän yhä edelleen Masters turnausta ensimmäisenä merkkinä pian alkavasta golfkesästä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje