Maailman kaikki golfmaat listattuna - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Teemu Tyry

Maailman kaikki golfmaat listattuna

Kingsbanrs Golf Links on Golf Digestin tuoreella listalla 34:s.

Keskiviikkona ilmestyvässä Golf Digestissa on Jouni Flinkkkilän mainio matkaraportti Uuden-Seelannin golfkentistä. Jounin tapaan toki paljon muutakin mielenkiintoista maasta, joka syystäkin kiehtoo golfareita ja kaukomaille mieliviä. Maassa on 392 kenttää, kierroksen pelien hintahaitari on suuri, muutamasta eurosta yksityiskenttien pyytämiin useisiin satoihin. Jo matkaraportin kuvat ovat niin kauniita ja monipuolisia, että näistä sivuista tulee varmasti lehden luetuimpia.

Uskon vahvasti, että artikkelin luettuaan moni pariskunta ja kaveriporukka saa lisäpotkua maailman toiselle laidalla reissaamiseen. Lehdessä on myös upea läpileikkaus kaikista maailman golfmaista, sekä listaukset niiden parhaista kentistä. Erikseen on järjestykseen laitettu jälleen kerran USA:n ulkopuolelta parhaat sata. St. Andrewsin edellä on kaksi kenttää. Uuden-Seelannin ykkönen, Kauri Cliffs on listan 19:s.

Päivän knoppikysymys. Kuinka monessa maailman valtiossa on golfkenttiä? Vastaus löytyy kirjoituksen viimeisillä riveillä. Helpotetaan vähän. Esa Mäkinen ja Visa Pekkarinen kilpailevat monien käsitysten mukaan omassa sarjassaan eniten golfmaita kiertäneistä. Viimeisimmän tietoni mukaan Visa on niskan päällä noin 120 maalla. Tästä huolimatta hänellä on vielä pitkä, pitkä matka saavuttaaksen sata prorsenttia. Esa Mäkinen teki lehteemme lyhyemmmän kuvakertomuksen yhdestä eksoottisimmista golfmatkoistaan. Kohde oli Bhutan, jossa elintasoakin tärkeämpi mittari on ”happiness index”. Mielenpainuva artikkeli tämäkin.

Edellisen Golf Digestin paras juttu äänestyksessä ykköseksi nousi henkilötarina BenHoganista. Legendan monivaiheinen elämäntarina kiinnostaa vuosikymmenten jälkeenkin. Antti Vaalas avitti tätä tehdessäni omalla taustatyöllään, josta rakentui myös hänen tuorein bloginsa. Suosittelen sen lukemista.

Golfareita tavatessa keskustelu menee usein hyvin nopeasti kauden ensimmäisten pelien odotusten tunnelmointiin. Omat pelini käynnistyvät tavanomaista repaleisemman harjoituskauden jälkeen torstaina PGA de Catalunyan kentällä, jossa PGA:n puheenjohtaja viettää loppuviikosta 50-vuotisjuhliaan. Paikanvalinta on varmasti perusteltu, Gironan lähistölllä on loistavien kenttien lisäksi myös fantastisia ravintoloita.

Peruspalveluministeri Maria Guzenina- Richardson on saanut viimeisten kuukausien aikana toimessaan jonkin verran ns. siipeensä. Toimituspäällikkömme Jari Jokisen pyyntöön kirjoittaa kolumni golfkauden alkaessa, Guzenina vastasi hetkeäkään miettimättä myöntävästi.Luin tuon kolumnin useaan otteeseen ihastellen, kuinka kauniisti ja todentuntuisesti hän kykenee tuottamaan kirjoitusta suhteestaan golfiin otsikolla ”Taivaan ja mailan välissä”.

Oikea vastaus arvoitukseen kuinka monessa maassa golfia pelataan on 203. Näiden kaikkien parhaat kentät siis listattuna tulevassa Golf Digestissa. Sain perjantaina lehden käteeni ja totesin yksikantaan toimitusta ja muuta henkilökuntaa kiittäen, tämä on yksi parhaista ellei paras lehti jonka olemme tehneet. Toivon, että Sinulla onmahdollisuus tutustua siihen ja antaa myös palautetta, ruusuja sekä risuja.

Teemu

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje