3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Liiton hyvä kampanja

Suomen Golfliiton nyt kesäkuun alussa pyörittämä kampanja, +55, on mielestäni erinomainen yritys saada lajin pariin lisää sellaisia ihmisiä joille golf niin hyvin sopii ja joille on siitä elämän laatua dramaattisesti parantavaa monipuolista hyötyä. Vielä takavuosina liitossa ja jopa joissain seuroissakin, oltiin jonkinlaisen kompleksin kourissa syystä, että jäsenistön keski-ikä oli, ainakin muihin lajiliittoihin verrattuna, huomattavan korkea. Nyt tästä ajatuksesta on päästy eroon kun on ymmärretty, että juuri keski-ikäiset ja vanhemmat harrastajat ovat sitä porukkaa joka on maksuillaan ensin aikaansaanut nykyiset kenttämme ja samalla lailla niitä edelleen ylläpitävät.

Ylivoimaisten terveysvaikutusten lisäksi vanhemmat ihmiset antavat myös suurta arvoa yhteisöllisyydelle, jota hyvä klubielämä tarjoaa, eivätkä he tuskin halua kuulua siihen porukkaan, joka liittyy edullisesti johonkin kaukaiseen seuraan, pelatakseen sitten golfinsa, siellä sun täällä, edullisesti hankkimillaan pelilipukkeilla.

+55 -kampanja on myös hyvä tapa taistella sitä nykytrendiä vastaan jossa golfkentistä tulee pelkästään suorituspaikkoja, joissa vain poiketaan äkkiä pelaamassa. Lähellä saattaa olla myös sellainen kauhuskenario, että meille alkaa syntyä, Ruotsin malliin iso joukko pelaajia, jotka eivät kuulu mihinkään seuraan, eivätkä siis myös liittoon. Aina tulee nimittäin löytymään niin kovissa taloudellisissa vaikeuksissa painivia seuroja jotka jäsenkorttien sijaan kysyvät vain sopivan suuruista seteliä.

Koska seniorikansalaisten mukaan värvääminen taistelisi varmasti tätä vähän surullista Pay & Play-kulttuuria vastaan, olisi tärkeää, että liitto ei jättäisi hyvää ideaa vain tämän yhden yrityksen varaan vaan edelleen jatkaisi hyvin alkanutta värväystoimintaansa varttuneen kansanosan joukossa. Sitä porukkaa tulee nimittäin tässä maassa aina riittämään.

Millään muulla harrastusmuodolla ei myöskään ole sellaisia myyntivaltteja kuin golfilla, joka tuo harrastajalleen hyvää terveyttä, pitkää ikää, torjuen lisäksi tehokkaasti näille ikäluokille niin tyypillistä syrjäytymistä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (17 kpl)

 • pena says:

  Liitohan on ulkoistanut senioritoiminnan yhdelle ulkopuoliselle yhdistykselle. Jäsenmäärältään s Suomen suurin urheiluseura Suomen Golfseniorit ry. päättää suomalaisen seniorigolfin suunnasta. Väittää jopa olevansa EGA:n jäsen Suomen Golfliiton kautta vaikka ei ole edes jäsenseura. Joten faktat faktoina ja liiton nuoleskelu omanaan.

 • Veli Ponteva says:

  Mielenkiintoinen +55 kampanja, vaikka taitaa olla aika sisäsiittoinen. Ilmeisesti se oli ja meni, mutta ainakin minulta meni ohi. Yritin etsiä jotain tietoa kyseisestä kampanjasta molemmilta liiton sivuilta, mutta ei edes pientä tekstinpätkää. Olisikohan ollut niin, että kampanjasta pääsivät nauttimaan vain tutut ja kutsutut ?? Mitä tulee Lassin ”kauhuskenarioon”, ei minusta Ruotsin golf kovin rempallaan ole, eikä myöskään Briteissä, jossa vähemmistö golfareista kuuluu seuroihin. Toki minäkin arvostan klubihenkeä ja yhteisöllisyyttä, mutta miksi myös sellaisten golfareiden pitää olla jäseniä, jotka eivät koskaan osallistu mihinkään klubitoimintaan ??

 • 40 vuotta golffannut vanhus says:

  Kyllä nämä golfseniorit ry:n jäsenet ovat niitä valtakunnan suurimpia lokkeja. Koko seura on jopa perustettu nimenomaan lokkeilua varten. Seuran jäsenethän hankkivat näitä ns. nimeämättömiä peliokeuksia, joilla pääsevät sitten kuokkimaan toisten maksamille kentille muitten rahoilla. Ei kysytä eikä makseta seteleillä kierroksia. Lokkeillaan mieluummin. Pikku hiljaa ovat jäsenet huomanneet tämän lypsämisen ja pakkojäsenyys on jo kovaa vauhtia poistumassa tosigollffareitten iloksi. Jäsenmaksuilla on makseltu myös pienen piirin matkustelua erilaisissa kisoissa ympäri maailmaa. Homma on ollut alusta asti pienen sisäsiittoisen porukan oman edun tavoittelua. Kaiken huippu on tämä golfliitto, jossa jäsenet maksaa ministeritason palkkoja matkusteleville toimihenkilöille saamatta mitään katetta jäsenmaksuilleen. Kaikki hommat on lisäksi täysin hajallaan. Miksi tällaista lypsämistä ole missään muussa maassa?

 • positiivari says:

  Pitäisi olla myös golf veteraani liitto, jossa oma erillinen jäsenmaksu. Lisäksi juoniori liitto, mid liitto jne … Kyllä golfilla voi liitot lypsää – voi voi golffaavaa kansaa !

 • Tuulipuku-golfari says:

  Tämä 55+ ”Liiton Hyvä Kampanja” taisi olla lähes täydellinen, koska siitä ei tiedä juuri muu kuin sisäpiiri. Sillä tavoin pieni porukka pääsi kuluttamaan koko budjetin itse, eikä tuulipuku-golfarit olleet jakamassa pottia. Mistä nämä rahat sitten ovat kotoisin – no tietenkin tuulipuku-golfarien jäsenmaksuista. Kauhuskenario taitaa olla se, että tuulipukugolfarit eivät enää viitsi maksaa ja rahoittaa golfliiton sisäpiirin kampanjoita vaan ne pitäisi maksaa omasta kukkarosta – ihan kauheaa !!

 • tavallinen seniori says:

  Lassi ei kirjoittanut Suomen Golfseniorit ry:stä sanaakaan, eihän, siitä huolimatta se näkyy kommenteissa, koska on niin karvas pala joillekin. Samalla tavalla toivottavasti suhtautuvat esim. Supergolfin jäsenyyteen. Ylivoimaisesti suurin osa senioreista ei kuulu ko. ry:hyn, eikä näe mitään tarvettakaan siihen liittyä. Jos haluaa kilpailla, sitä kautta pääsee seniorikisoihin – jos ei, kyllä kelpaa ihan tavallinen kauan sitten hankittu tai nyt vuokrattu osake ja greenfeet muille kentille. Se, että Golfseniorit ry:llä on jotain muita etuja ei kiinnosta tippaakaan, niinkuin ei kiinnosta Supergolfit yms.

 • Keijo says:

  Golfseniorit ry. ei jutussa esiinny se on totta. Mutta liiton sivuilla ei ole mitään seniorigolfareille eikä strategiaa löydy liiton toimesta senioreille. Liitto on ulkoistanut toiminnan kuten nim.merkki ” pena” kirjoittaa.+55-kampanjan kehuminen on tekopyhää ja Suomen Golfliiton pitäisi luoda oma senioritoimintastrategia. Jos ja kun se nyt näin tärkeäksi koetaan.

 • Osake kunniaan. says:

  Tämä +55 toimintahan hoidetaan golfsenioreitten toimesta. Sehän on hyvin verrannollinen Supergolfiin. Yhtäläisyyksiä on paljon, joista lokkeilu vieraskentillä on se Lassin ihannoima malli senioritoiminnasta. Onneksi ei juuri millään kentällä enää vaadita jäsenyyttä, mikäli pelaa omalla oskkeella. Minä en tiedä yhtään sellaista yhtiöjärjestystä, missä vaadittaisiin jonkun seuran jäsenyys, osakkeen tuoma pelioikeus riittää. Lassi vaan höpisee, kun ei pelaa osakkeellaan, vaan yhdistyksen jäsenyydellään.

 • lähes erotettu says:

  Ja pelaa muuten ilmaiseksi + oma p-paikka ! On kunniajäsen.

 • Senioriksi huomaamatta says:

  Uskon kampanjan tuloksen jäävän melko onnettomaksi. Golfista nauttiminen vaatii melko hyvää osaamistasoa ja jos +55 aloittaa golfin niin luulenpa, että hän kokee enemmän stressiä hitaudestaan ja osaamattomuudestaan kun saa hyvinvointia liikkumisestaan. Otan kantaa myös toiseen aiheeseen. Golfia on pelattu 25v. ja yllättäen huomasin olevani seniori. Aiemmin kilpailin ja sitä tein myös toisen urheilun saralla ennen golfia. Kuuluminen liittoon oli luontevaa koska se järjesti kilpailut ym. rankingin. Nyt kun pelaan golfia vain liikuntamuotona ja ulkoiluna en ymmärrä ollenkaan miksi minun seurani kautta tulisi kuulua golfliittoon. Oma seura pitää huolta tasoituksesta ja siitä maksan seuralle jäsenmaksun. Golflehteä luen vaikka seuran ravintolassa. Pakkoavio tuntuu järjenvastaiselta ja samoin golfseurojen pakkojäsenyys. Mielestäni liiton tulisi huolehtia vain kilpagolfista ja unohtaa kansalaisten kunnosta huolehtiminen, golfin maineen nostaminen, ikäihmisten houkutteleminen lajiin ja ison organisaation ylläpitäminen. Se voisi laskeutua muiden lajiliittojen tasolle ja antaa jäsenseurojensa ei kilpailevien harrastajien harrastaa ilman pakkomaksua liitolle.

 • Tyytyväinen Seniori says:

  Mielenkiintoisia mielipiteitä. Suurin osa varmaan näitä ”lokkeja” itsekin. Pitää saada pelata koska tahansa, missä tahansa ja lähes veloituksetta. Sennugolf on ainut oikea pelastus tässä maassa golfkenttien säilymiseen. Junnut ei maksa itse juuri mitään pelaamisetaan, opiskelijat haluaa omien yhdistystensä ja Superin kautta käyttää puoli-ilmaisia pelioikeuksia. Kenellä on oikeesti aikaa, kiinnostusta, taloudellisia resursseja kustantaa tulevaisuudessa näitä kuuluisia ”yksityisiä” suorituspaikkoja kaikenmaailman lokeille ja persaukisille. Niinkauan kun urheilukentät, uimahallit, hyppyrimäet yms maksetaan yhteiskunnan varoilla ja golfkenttiä ei niin maksaja täytyy löytyä. Nykyinen suuntaus ei pitkälle kanna, hyvää tuotetta kaupataan tappiolla, saadakseen ns itseään maksaviksi asiakkaiksi luulevia (halvennuksia metsästäviä) sitoutumattomia. Ennenpitkää tämä ns. markkinavoima ja maksuhaluttomuus kostautuu sitoutumattomille tavalla tai toisella. Golf ei ole kaikkien harrastus eikä pidäkkään. Ne pelaa joilla on varaa ja ne ei joilla ei. Se pitääkö kuulua seuraan – liittoon tai ei, ei ole kynnyskysymys tai edes elinehto, vaan se kuka maksaa ja mitä jotta kentät on ja pysyy. Valitettavasti Lassi kerrankin kirjoittaa asiaa, vaikka pelaakin ilmaiseksi ja pysäköi nimetyllä paikalla. Taitaa Lassi olla tehnyt enemmin SuomiGolfin hyväksi kun kaikki kommentoijat yhteensä.

 • Viikkoon tyytyväinen says:

  Onkohan minun koneessa eri näyttö, kun näiden tietämättömien änkyröiden. Seurani 55+ tapahtumissa on käynyt viikon aikana lähes sata eri henkilöä ja kun jotkut ovat käyneet useaan kertaan, on käyntejä ollut lähes 200. Tutustumassa on ollut myös junnuikäisiä. Palloa on lyöty ja kenttää kierretty muutama väylä kummien kanssa, ilmoittauduttu kurssille ja liitytty jäseniksi. Miten nämä ovat osanneet paikalle, jos asia on ollut vain pienen piirin tiedossa. Jos teidän seuranne tilaisuuksissa ei ole ollut tungosta, niin kyselkää asiasta seurastanne. Viikko oli myös erinomainen vastaantulo sellaisille, jotka ovat olleet aiemmin kurssilla ja suorittaneet green cardin, mutta pelaamista ei ole koskaan aloitettu.

 • Veli vatuloija says:

  Voi tätä kateutta, pihiyttä ja kapeakatseisuutta! Kukaan ei saisi pelata edullisesti muilla kentillä, kaikki toimet lajin kasvattamiseksi ovat osakkaita vastaan ja ne jotka ovat joskus Erehtyneet osakkeen ostamaan, heidän pitäisi AINA päästä HETI pelaamaan. Ps. Golf on Suomessa kaikille halpaa!

 • M37 says:

  Lassi, Miksi katkeruus on täyttänyt mielesi? Kenelle olet vihainen? Miksi sinun tapasi harrastaa golfia on ainoa oikea? Miksi korotat golfin monien muiden hienojen urheilulajien edelle? Miksi haluat olla torjumassa golfin lajimuutosta sen tekemisen sijasta? Ole mies ja vastaa näihin kysymyksiin.

 • Lokki-lassi says:

  Lassi on nuuka mies, haluaa pelata ilmatteeksi. Talissa kunniajäsenyydellään ja muilla kentillä golfsenioreitten nimeämättömillä pelioikeuksilla. Lassa näyttää olevan kaikkien lokkien äiti.

 • Jorge says:

  Näinä taloudellisti vaikeina aikoina, kun kaikkialta pitäisi säästää ja leikata, meidän seniorigolfareidenkin tulisi osallistua talkoisiin. Kuten tunnettua, aktiivinen golfin harrastus pidentää odotettavissa olevaa elinikää jopa 5 vuodella. Ja sehän on kovin huono asia, eläkemenot kasvavat huimasti näiden 5 lisävuoden vuoksi. Ehdotankin , että ainakin me eläkkeellä jo olevat golfarit kieltäydymme pelaamasta ja kaikesta muustakin liikunnasta ainakin niin pitkäksi aikaa kunnes Suomen valtiontalous on taas tasapainossa, valtionvelka alle 30 % BKT:stä , kestävyysvajetta ei enää ole työttömyys on alle 5% ja vaihtotase on positiivinen.

 • Pecos Bill says:

  Millä kentällä golfseniorien jäsenet pelaavat ilmaiseksi?Saamani infon mukaan pitää maksaa pelikausimaksu ja joka kentälle lisäksi eri suuruisia ”lätkämaksuja”. Sitä en muista, pitääkö olla vielä osake tai liittymismaksu ry-kentälle. Sellaisia lokkeja.