- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Vesa Airio

La Cala – Kolme kenttää pelimiehelle Aurinkorannikolla

La Cala on Aurinkorannikon golfillisia helmiä. Kolmessa kentässä riittää haastetta, mutta golfauto on pieni välttämättömyys.

Vuorten syleilyssä, Espanjan Aurinkorannikolla komeileva La Cala Golf on kolmen huippuhienon kentän kokonaisuus, joka tarjoaa haastetta usemman kierroksen ajaksi. La Galan kentät on nimetty kolmen maanosan mukaan, America, Asia ja Europa, ja ne suorastaan vaativat revanssia, sillä ensimmäinen kierros jättää usein vähän hampaankoloon.

La Calan iso klubitalo istuu kaikkien kolmen kentän keskellä, mutta esimerkiksi Campo Europan ykköstiille on sinnekin matkaa vähän turhan paljon jalkapatikassa. Range sijaitsee noin kilometrin päässä klubilta. Ykkösvaihtoehtona ja oletuksena kaikille kolmelle kentälle tarjotaankin golfautoja. Fuengirolasta klubille taas autoilee reilussa puolessa tunnissa.

Klubitalon alimmassa kerroksessa sijaitsee iso ja erittäin hyvin varusteltu proshop, jonka kautta hoituvat varaukset ja maksuliikenne. Ruuhka-aikoina kannattaa varata hieman enemmän aikaa, sillä kolmen kentän lähtöselvityksessä menee aikansa.

Campo Asia on kolmikon vanhin. Ykkönen löytyy heti klubin nurkalta. Kentälle on vähän vaikeampi saada varauksia, koska se on varsinkin enemmän pelanneiden suosiossa. Väylät ovat kapeita ja viheriöt haastavia. Väylillä riittää muotoja, nousuja ja laskuja on paljon.

Campo American löytää autotien toiselta puolelta, matkaa klubilta on useampi sata metriä. America noudattelee La Calan kenttien yleisilmettä, mäkiä, mutkia ja kohtuullisen haastavia viheriöitä. Väylien reunoilla päivystää isoja lehteviä puita, ne suojaavat osaltaan myös kohteestaan harhautuneita palloja.

Campo Europan (pääkuva Europalta) ykköselle on todella pitkä matka. Ensikertalaisella saattaa käydä mielessä jopa eksymisen tunne. Strartterin koppi mäen päällä paljastaa viimein oikean sijainnin. Startteri ei ole aina paikalla, joten lähtövuoroista kannattaa pitää itse huoli. Ykkönen lyödään oikealle kaartuvaan alamäkeen. Pitkälyöntiset pystyvät rullittelemaan avauksensa jopa viheriölle saakka.

Kuten sisarkentillään, myös Europalla siirtymiset väylien avauspaikkojen välillä ovat pitkiä. Siirtymiseen luodut asfalttipolut ovat myös erittäin jyrkkiä paikka paikoin. Rotkoja ja piikkipensastoja on siinä määrin, että varapalloja kannattaa ottaa mukaan riittävästi.

Haasteista huolimatta La Cala tarjoaa kentän valinnasta riippumatta ainutlaatuisen pelikokemuksen. Kentät ovat yleensä tiptop -kunnossa ja maisemat vuoristossa vertaansa vailla.

Sijainti: Malaga, Espanjan Aurinkorannikko. Noin puolen tunnin ajomatkan päässä Malagan kansainväliseltä lentoasemalta ja suosituilta Costa del Solin rannoilta.

Matkustaminen: Suora lento Helsinki-Vantaalta Malagaan esimerkiksi Finnairilla ja Norwegianilla. Yhdensuuntainen lento kestää noin neljä tuntia.

Majoitus: Costa del Solin suomalaisittain suosituimmat hotellit löytyvät Fuengirolan, Marbellan, Torremolinoksen ja tietysti Malagan alueelta. La Cala Golfin yhteydessä on luonnollisesti omat majoituspalvelut, yhteydet hotellin ja klubin välillä veloituksetta shuttle bussilla.

Pelaaminen: Varaaminen on helppo tehdä soittamalla tai netissä osoitteessa www.lacala.com

Muuta muistettavaa: Aurinkorannikolla on helppoa ja turvallista liikkua paikallisjunalla tai busseilla. Auton vuokraaminen on halpaa, tosin aina kannattaa tarkastaa mitä tarjottu palvelu kattaa esimerkiksi vahingon sattuessa.

Lisää golfia kirjoittajalta Vesa Airio
Elämää pallon ympärillä,
https://golfcrackers.blogspot.fi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)