Kylmien väreiden vuosi 2019 - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Kylmien väreiden vuosi 2019

Näin vuoden vaihteessa on mukava käydä läpi kulunutta golfvuotta ajatuksissa, mutta myös kuvien kautta. Pyrin laittamaan kauden aikana omista peleistä kuvia Instagramiini, sillä mielestäni on mukavaa, kun kuvat tallentuvat muistoiksi kollaasiin. Kaikki kuvat eivät tietenkään päädy julkaisuiksi, vaan osa jää kameran rullaan muistoiksi paluuta varten. Elämähän ei ole yhtä ruusuista kuin Instagram antaa usein ymmärtää. Harvemmin kaivan kameraa esiin, kun on mennyt kolmas pallo vesiesteeseen ja ärräpäät lentelevät. Toki näin jälkikäteen niitäkin hetkiä on hauska muistella, mutta siinä hetkessä kuvan nappaaminen ei ole kellään mielessä. Pääasiassa haluan kuitenkin jakaa Instagramin kautta golfkuvia, jotka välittävät golfin iloa, inspiraatiota liikunnasta ja yhteyttä luontoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Kokosin alle 11 kohokohtaa kuluneelta vuodelta golfin parista ja vähän sen viereltäkin. Näin vuoden synkimpänä aikana on mukava palata näihin muistoihin ja kesään kuvien kautta. Kuvia selatessa huomaa nopeasti, että golf, matkailu ja urheileminen ovat lähellä sydäntä. Kuva voi katsojalle olla vain yksi muiden joukossa, mutta itselle jokainen kuva nostaa mieleen myös paljon muuta, kuten sen hetkisen tunnetilan tai ihmiset, jotka olivat läsnä ja miten kuva on otettu. Kulunut vuosi on ollut golfin osalta itselleni antoisa ja vaiherikas monessa mielessä.

1. Vuosi alkoi heti vuoden vaihteessa Sveitsistä ystävien luona kyläillessä. Tällä kertaa talvilomalle lähdettiin ilman golfmailoja ja sporttinen loma sisälsi muun muassa lumilautailua, hiihtoa, pyöräilyä ja myös perinteistä kelkkailua lumisissa maisemissa. Kuva on Malbunista, Lichtenstainin päiväreissulta.

2. Matkailuntäyteinen vuosi jatkui heti helmikuussa, kun minut yllätettiin syntymäpäivämatkalla Berliiniin. Jo helmikuussa sai esimakua kesästä, sillä Berliinissä porotti aurinko ja lämpötila nousi paikoin kesäisiin asteisiin.

3.  Kevättalvella alkoi lähestyvä golfkausi poltella niin paljon, että otimme varaslähdön kauteen maaliskuun lopulla Costa Dauralla, jossa pelasimme Luminen, Bonmontin ja Daurada Golfin. Entuudestaan tuttu kohde on helppo valinta, sillä Barcelonaan löytää edullisia lentoja ja golfpaketit saa ostettua kätevästi Costa Daurada Golf Associetin kautta kuljetuksineen. Alla oleva kuva on Bonmontista.

4. Pääsin korkkaamaan kauden uudella kotikentälläni Pickala Golfissa 19.4. Pickala Golf tarjosi upeat puitteet peleille koko kauden ajan. Pidän kaikkien kolmen kentän: Parkin, Forestin ja Seasiden pelattavuudesta ja vahvasta luontoyhteydestä. Pickalassa tutustui kauden aikana myös mukavaan porukkaan, joiden kanssa oli hauska pelata.

5. Golfpisteen kevään kick off pelit järjestettiin tänä vuonna Bjärkas Golfissa, joka on hyggemäinen 18 reikäinen par3-kenttä Kemiönsaarella. Golfpisteen peleissä on tunnetusti kova taso, mutta tällä kertaa reissusta tuli suorastaan häkellyttävä, kun päätoimittajamme Jere Jaakkola iski kahdella perättäisellä rei´ällä holarit! Jeren tempaus noteerattiin Hesaria myöten. Tapahtuman tunnelmia pääsee katsomaan videosta, jonka tallensin verekseltään: Jere Jaakkolan tuplaholari

6. Golfkausi koetteli tämän kesän aikana ajoittain todella pahasti ja vaikka hcp putosi hienoisesti kesällä, niin tuntui etten päässyt millään hyvään flowhun. Lyönti oli pahasti hukassa, joten oli vietettävä enemmän aikaa rangella ja treenatessa lähipeliä, jotta sai peliin miellyttävyyttä. Aika ajoin toivo meinasi loppua. Onneksi niin ei kuitenkaan käynyt.

7. Kävin Helsingin edustalla sijaitsevalla Isosaaren 9-reikäisellä par3-kentällä hukkaamassa noin puoli tusinaa palloja. Vaativuudesta huolimatta, oli tämä armeijan -80 luvulla rakentama kenttä upea kokemus. Kenttä on valitettavasti saanut purkutuomion, joten todennäköisesti sitä ei pääse enää pelaamaan.

8. Teimme loppukaudesta piipahduksen Pärnu Bay Golf Linksille, joka on pieni pala paratiisia ja ehdottomasti lempikenttäni. Arvostan kenttää ja miljöötä erittäin paljon. Pärnu Bay Golf Links on rakennettu saumattomasti yhteen luonnon kanssa ja erityisesti isot ja muodokkaat griinit ovat kaunista katseltavaa ja tuovat haastavuutta. Paikka, johon olen valmis lähtemään aina kun vain mahdollista.

9. Solheim Cup Skotlannissa oli vuoden mieleenpainuvin kokemus ja unelmien täyttymys. Ikimuistoinen matka kahden hyvän ystävän kanssa sisälsi paljon naurua, kylmiä väreitä sekä tunteikkaita hetkiä. Go Europe!

10. Pääsin kunnolla vauhtiin vasta loppukaudesta, kun hyvä flow viimein löytyi ja pelini nousi selkeästi paremmalle tasolle. En olisi millään malttannut lopettaa kautta, vaikka pitkään saatiinkin nauttia golfeista myös kotimaassa. Kuva on kauden viimeiseltä kierrokseltani Pickalasta 31.10.

11. Vuoden viimeiset golfit pelasin Anna Golf -matkalla Marrakechissa. Eksoottisella reissulla pääsimme pelaamaan kuusi upeaa erilaista kenttää ja viettämään Itsenäisyyspäivää golfien sekä rosén merkeissä supermahtavalla 33:n naisgolfarin porukalla. Pääsin pelaamaan matkalla ensimmäisen kerran caddien kanssa, joka oli erinomainen ja auttoi minua pelaamaan todella hyvin. Siihen voisi tottua!

Oli todella vaikea valita kuvia, sillä ikimuistoisia ja hauskoja hetkiä golfin parista on ollut kuluneen vuoden aikana niin paljon. Viimeisimpänä fiiliksenä  golfvuodesta jäi into ja motivaatio jatkaa kohti kautta 2020. Yhden golflupauksen haluan kuitenkin tehdä. Lupaan, että otan pelin ensi vuonna rennommin ja ei-niin-vakavasti. Pitää muistaa säilyttää rentous ja ilo, vaikka tavoitteita onkin. Mielenkiintoista ensi vuoden osalta on myös nähdä mitä WHS tuo tullessaan. Esimakua siitä ja omasta esimerkistäni voi lukea täältä: Golfpisteen WHS-spekuloinnit

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Menestyksekästä golfvuotta 2020 kaikille!

Heli

@helipuhakka

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje