5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Kuka saa olympiatuet?

Kärkipelaajiemme valmentaja Timo Rauhala ennätti ensimmäisenä jo vuosi sitten huolestua siitä kuka saa käyttöönsä Kansalliselta Olympiakomitealta tulevat tukirahat. Rauhala epäili, että rahat päätyvät Suomen Golfliitolle, joka ei ehkä ymmärrä jakaa niitä golfin todellisille osaajille eli ammattilaisille. Olympiakomitean pääsihteeri Jouko Purontakanen piti Rauhalan mielipiteitä vähän outoina ja totesi, että he ovat aina asioineet vain ja ainoastaan lajiliiton kanssa.

Viimeisimmässä Golf Digestissä (4/2012) on naistemme ykkönen Minni Blomqvist pistänyt lusikkansa samaan soppaan myötäilemällä pitkälti Timo Rauhalan ajatuksia. Ammattilaisten ylivertaisuutta korostaessaan hän samalla hieman tölvii Golfliiton toimenpiteitä. Eipä taida olla kovinkaan helppoa löytää kaikkia tyydyttävää ratkaisua tähän, golfin olympiaperheeseen paluun aiheuttamaan, tosin ei kovin vakavaan, mutta silti mielenkiintoiseen dilemmaan. Pitäisikö kaikki raha antaa tämän päivän huipuille vai pitäisikö satsata myös vähän niihin pelaajiin, jotka saattavat neljän vuoden kuluttua olla jo vaikka millaisia tähtiä. Jälkimmäinen vaihtoehto on tietenkin riskialttiimpi, mutta ehkä enemmän aidon olympiahengen mukaista. En tiedä ollenkaan miten suurista summista tässä on kysymys, mutta jos rahaa jaetaan useammalle taholle, eivät yksittäiset summat varmasti päätä huimaa. Amatööreille pienetkin tuet saattavat kuitenkin olla merkityksellisiä kun taas ammattilaishuippujemme budjeteista ne tuskin juurikaan erottuisivat. Tietysti ammattilaisten täytyy jotakin saada ja minusta tuntuu ja olen sen rivien välistä vähän aistinutkin, että Timo Rauhalan palkkaaminen yhden olympiadin (4v) ajaksi riittäisi heille mainiosti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

 • Paukku says:

  Rauhalaa ei missään nimessä pidä palkata enään yhtään mihinkään. Eiköhän kaverin paukut ole jo ammennettu.

 • Peejii says:

  Olen samaa mieltä Paukun kanssa. Ei suomalainen golf kaipaa suuria filosooffeja, vaan kunnon valmentajia. Kuka Rauhalan valmentama on todella menestynyt ja hänen ansiostaan? Hyvä kysymys.

 • bagi says:

  Kyllä lajiliitto on ainoa oikea paikka mihin tukirahat pitää suunnata ja siellä miettiä miten se parhaiten käytetään. En välttämättä ymmärrä miksi juuri herra Rauhala on tässä nostettu jonkinlaiseksi yliosaajaksi vaikka muitakin hyviä valmentajia Suomesta löytyy. Urheilija voi myös hakea urheilija-apurahaa opetus-ja kulttuuriministeriöltä, mutta seuraavassa pieni oheistus sen saamiseksi. 15 000 euron suuruiset valmennus-ja harjoitteluapurahat on tarkoitettu ehdottomalla kansainvälisellä huipulla oleville yksilölajien urheilijoille, ovat pääsääntöisesti oman lajinsa Euroopan rankingissa 10 parhaan joukossa ja/tai joilta odotetaan mitalisijaa tulevissa olympiakisoissa. Taitaa olla pojilla ja tytöillä vielä vähän matkaa.

 • rahaa rahattomille says:

  Miksi ihmeessä muutenkaan pitäisi Golfliiton sponssata ammattilaisia. Se ettei menesty ammatissaan ja tarvitsee ulkopuolista avustusta on enempi ammatinvalintakysymys. Ei muissakaan ammateissa saa ulkopuolista tukea liitoilta tai valtiolta jos ei menesty. kortistoon reippaasti, jos kaikki lakisääteiset maksut on hoideltu ja on oikeutettu avustiksiin. Siinä vaiheessa kun joku menestyy niin jostain kumman syystä löytyy kirjat Monakosta tai muusta veroparatiisista, ja ne tulirahat meni taas sen siliän tien. On noita niinpaljon nähty. Autourheilua, alamäenlaskua yms missä nyt on hiukka meneststä ja rahaa tullu. Taitaa jokaisella enempi tienaavalla olla ”kotitalo” Monakon rinteillä.