Blogit | Sanna Nuutinen |
5.7.2018

Kisat vaihtuu, prosessi pysyy

Kirjoitan uusimmassa Golflehdessä, kuinka peli olisi hyvä pitää mahdollisimman yksinkertaisena. Tätä olen yrittänyt itse toteuttaa, kun viime kuukausi on ollut aika hektistä kuuden viikon kisaputken takia.

Maisemat, valtio, ruoholaatu, sää ja kisan palkintopotti vaihtuvat viikosta toiseen. Välillä asutaan kuuden hengen ahtaissa kämpissä tyttöjen kanssa, välillä LET:in neljän tähden kisahotellissa. Välillä sattuu hyvä paikallinen caddie, välillä raskas kaksipyöränen kärry itselle työnnettäväksi. Kiertueella on paljon muuttujia, mutta selkeä suunnitelma ja prosessi pysyy. Se rauhoittaa myös mieltä ja kisastressiä aina, kun saapuu uuteen ja jännittävään kisapaikkaan.

Sanna Nuutinen on noussut maailmanlistalla 500:n ensimmäisen joukkoon. Kuva: Tristan Jones/LET

Minulla on yksi missio. Kehittyä pelaajana koko ajan ja tulla ihan hemmetin hyväksi joku päivä.

Minulla on yksi prosessi, jossa pysyn ja jota muokataan valmentajien kanssa tarvittaessa. Tähän prosessiin kuuluu muunmuassa swingin jatkuva kehittäminen drillien avulla, iso päivittäinen määrä toistoja pelin joka osa-alueelta ja tietty määrä fysiikkaharjoittelu- ja kehonhuoltotunteja viikossa.

Minulla on yksi suunnitelma kisaviikolle, joka rajoittaa viikottaista työtuntimäärää, jotta aikaa jää myös palautumiselle ja levolle. Ilman tätä, päivät venyisivät helposti 12 tuntisiksi ja huomaisin taas viimeisenä kisapäivänä olevani henkisesti ja fyysisesti aivan loppu.

Minulla on yksi lämmittely tehtävänä ennen kisakierrosta, joka kattaa kropan herättelyn, pitkän lyönnin, chipin ja putin. Iltapäivälähdöissä tähän voin lisätä 30 minuuttia lähipeliä ennen lounasta.

Minulla on yksi tehtävä kentällä kisaa pelatessani. Tee hyvä pelisuunnitelma, sitoudu jokaiseen lyöntiin 100 prosenttisesti ja toteuta lyönti parhaasi mukaan. Toista. Tulostaulua voi katsella sitten kisan jälkeen.

Minulla on aamupäivälähdön jälkeen pari tuntia aikaa harjoitella perusteita ja viedä prosessia eteenpäin, iltapäivälähdön jälkeen korkeintaan 30 minuuttia.

Minulla on yksi tilastointiohjelma ja yksi harjoituspäiväkirja, joihin syötän numerot viikoittain.

Minulla on yksi mentaliteetti, johon pyrin. Pysy rauhallisena ja itsevarmana, luota prosessiin ja nauti matkasta.

Näiden myötä minulla on toivottavasti monta hyvää kisaa edessäni tulevaisuudessa.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.