22.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Marko Kuivasaari

Ketkä muodostavat ”kolmosketjun”?

Linus Väisänen on potentiaalinsa puolesta ykköskorttimme niiden pelaajien joukossa, joiden odotetaan vakiinnuttavan seuraavaksi paikkansa Euroopan kakkoskiertueelle – ja nimeomaan omien pelillisten esitystensä vuoksi. Vahva kategoria Challenge Tourille heltiää riittävän hyvän menestyksen ansiosta CT:n yksittäisissä kilpailuissa, selvittämällä cutin ET:n karsintafinaalissa tai sijoittumalla satelliittikiertueen rankingissa viiden joukkoon.

Tapio Pulkkanen hoiti tämän kuvion ensin mainittua reittiä hyödyntäen. Hänelläkään ei viime keväänä ollut taskussaan muuta kuin nippu Vierumäeltä saatuja vaihtokortteja. Väisäsen oma kategoria ei riitä tällä hetkellä paljon Nordic Liigaa pidemmälle, mutta kaiken järjen mukaan hän on saamassa useamman villin kortin Challenge Tourille myös tulevaksi kaudeksi.

Siitä Väisänen ei halua puhua, mitä hän tulevaisuudessa golfin pelaajana tavoittelee. Sen verran hän raottaa suunnitelmiaan, että paikan vakiinnuttaminen haastajakiertueelle olisi ensisijaista. Tätä pidemmälle urkkinen ei hyödytä. Kaikilla tavoitteellisilla pelaajilla, kuten Väisäsellä, on pitkän tähtäimen suunnitelma, ja täysi oikeus pitää sen sisältö omana tai korkeintaan lähipiirinsä tietona.

Kotimaisten ammattilaispelaajat ovat ottaneet viime aikoina iso harppauksen eteenpäin. Yksinäisenä sutena pitkään ET:llä ollut Mikko Ilonen on saanut sittemmin pääkiertueella seuraa Roope Kakosta, Mikko Korhosesta ja nyt myös Tapio Pulkkasesta. Oliver Lindellillä ja Kalle Samoojalla pyyhkii mukavasti Challenge Tourilla, jonne Kim Koivukin lunasti paikkansa loppusyksystä.

Jos Ilonen, Korhonen ja Pulkkanen muodostavat tämänhetkisen ykkösketjun ja Lindell, Samooja ja Koivu kakkosketjun, kenestä Väisänen on saamassa vahvistusta kolmosketjuun? Tuoko kausi 2018 edetessään jopa täydellisiä yllätysnimiä?

Kiinnostavaa on myös nähdä, mitä kokeneemman osaston Roope Kakko, Jaakko Mäkitalo, Antti Ahokas sekä kahdeksan Vierumäen vaihtokorttia FT:n rankingin top 3 -sijoituksensa ansiosta kuitannut Peter Erofejeff saavat tänä vuonna aikaan. Kolme ensin mainittua joutunevat vielä hetken odottamaan, miten jakoon tulevat villit kortit osuvat heidän kohdalleen. Nelikon keski-ikä on 34,5 vuotta, joten seuraavat pari kautta ovat jokaisen uran kannalta varsin merkittävässä roolissa.

Hieman nuoremmista ammattilaisista Väisäsen seuraksi kolmosketjuun ovat pienen välimatkan päässä ehdolla muun muassa Lauri Ruuska, Janne Kaske, Mikael ja Tuomas Salminen, Niclas Hellberg ja Erik Myllymäki. Ruuskan ja Mikael Salmisen tavoitteiden edistymistä helpottaa Erofejeffin tavoin FT:n rankingin kautta saadut kahdeksan villiä korttia mieheen.

Teemu Putkonen ja Teemu Bakker ovat jo aiemmin kertoneet haaveistaan pelata tulevaisuudessa Atlantin toisella puolella, tosin jälkimmäistä ei viime kaudella liiemmin kilpakentillä nähty.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje