29.9.–6.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][17]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Karri Kakko

Karun saaren antimet ja turkoosi meri hellivät Sisiliassa

Terveisiä Italiasta! Euroopan kiertue on viimein kirjaimellisesti rantautunut Eurooppaan. Tästä eteenpäin kisat pelataan vanhalla mantereella aina marraskuuhun asti, jolloin kiertueen päättävä finaali-sarja alkaa Turkin osakilpailulla.

Vielä ei kuitenkaan ole aika huudella ’illaksi kotiin’, sillä tänne Sisiliaan pääsimme helpoiten niin sanotulla pompulla Münchenin kautta Palermoon. Tämä tarkoittaa sitä, että paluu Suomeen onnistuu samalla pompulla vasta maanantaina.

Paluu Tapion mukaan parhaiten siten, että ensin lennetään Maltalle, josta lennetään Riikaan ja sieltä sitten Suomeen. Kaikki tämä siksi, että Tapio ehtii maanantaina aamupäivällä Kotkaan. Yksinkertaista ja helppoa!

Palermosta Rocco Forten Resortiin on vähän yli tunnin ajomatka autolla. Bussilla hivenen pidempi. Onneksemme saimme liftattua kyydin Titleistin ruotsalaiselta edustajalta, joka oli liikkeellä vuokra-autolla. Bussikyyti näet oli merkattu lähteväksi klo 15:00, kun me olimme asemissa jo 11 aikaan aamulla. Eli matkaan lähdimme suomesta jo kello 6:00. Ilmeisesti juuri sillä koneella, joka myöhemmin iltapäivällä matkatessaan Helsinkiä kohti oli tehnyt hätälaskun Berliiniin moottorivian vuoksi!

Kovempi kaveri tietysti voinut ottaa esimerkiksi TUI:n lomalennon Cataniaan. Vielä kun olisi odottanut maanantaille olisi lennot saanut 95 eurolla. Tosin kyseinen lento operoidaan tiistaisin, ja Cataniasta Rocco Forten Resortiin on noin kolmen tunnin ajomatka. Se ei häirinnyt Tapio Pulkkasta ja Riku Mattilaa. He lensivät ensin sunnuntaina Istanbuliin, josta jatkoivat aamulla Cataniaan ja sieltä suoraan vuokra-autolla paikan päälle. Paluu näet onnistuu sunnuntaina Tapion mukaan parhaiten siten, että ensin lennetään Maltalle, josta lennetään Riikaan ja sieltä sitten Suomeen. Kaikki tämä siksi, että Tapio ehtii maanantaina aamupäivällä Kotkaan. Yksinkertaista ja helppoa!

Jos jotain positiivista poikien matkasta hakemalla hakee, niin automatkalla olivat nähneet Etnan tulivuoren, joka vielä tähän aikaan vuodesta oli peittynyt komeaan lumipeitteeseen.

Suomipoikia on tällä viikolla täällä Sisiliassa kisaamassa komeat neljä kappaletta, kun Challenge Tourilta mukaan mahtuivat Kalle Samooja ja Oliver Lindell. Plus vielä ne kolme mailapoikaa: Riku, Arto Teittinen ja allekirjoittanut. Neljäs suomalaisten mailapoika on ruotsalainen Henrik Karlsson. Tuttavallisemmin Robo – yksi niistä veijareista, joiden kanssa asuin kolmisen viikkoa sitten Madridissa.

Rocco Forte Resort on melko uniikki kohde niin golf-turistille, kuin ihan myös sille oikealle ammattilaisellekin. Meren rannalla sijaitseva hotellikompleksi käsittää muutaman ravintolan, kylpylän ja täysin varustellun kuntosalin. Alueella ei ole autoja lainkaan ja liikkuminen hoituu polkupyörillä tai golfautoilla.

Golfkenttiä taitaa olla kolme ja lisäksi hotellin edustalla on vielä pieni par-kolme -kenttä. Rannalta saa vuokrata jollia, surffi- ja sub-lautoja ja muita vedessä oletettavasti kelluvia vehkeitä. Tosin tämän päivän tuulessa en suosittelisi jollailua vasta-alkajalle.

Täällä ympäröivä meri hohtaa turkoosina, ja joka kirkkaudessaan saattaa päihittää jopa Vesijärven.

Tuuli tuo oman mausteensa tälle kentälle, jonka rannassa kulkevat väylät hyvinkin edustavat linksiä, tai sen henkeä. Viime vuoden kuivuudesta ei näy merkkiäkään ja silmiinpistävää on vihreys ja väylien ja griinien virheetön kunto. Myös näille leveysasteille liki tuntemattomat käsitteet, kuten ruffi ja heviraffi on saatu kasvatettua oivallisesti.

Kenttä on nykyisellä set upilla hyvä testi ammattilaiselle. Olkoonkin, että edelleen tuuli tuo suurimman vastuksen. Ja sitä luultavasti piisaa. Esimerkiksi väylä 7, 108 metriä pitkä par-kolmonen lyötiin vastatuuleen perille rauta kasilla. Tai olisi pitänyt. Rauta ysi jäi karvan verran vajaaksi.

Suomea pidetään maailman onnellisimpana kansana. Täällä ympäröivä meri hohtaa turkoosina, ja joka kirkkaudessaan saattaa päihittää jopa Vesijärven. Kun pureksii tämän tuliperäisen saaren vihanneksia ja höystää niitä mozzarellalla ja resortin OMALLA oliiviöljyllä, niin on vaikea ymmärtää tämän kansan onnettomuutta. Ehkä ihmiset täällä syövät liian harvoin omia tuotteitaan? Henkilökohtaisella tasolla olen näiden ravintorikkaiden antimien äärellä siellä kuuluisassa seitsemännessä taivaassa.

Tosin, maistellessani aamiaisella mansikka- ja appelsiini -granitaa, tuota Sisilian versiota sorbetista, tuli mieleeni jotain maailman parasta kotimaastamme. Nimittäin mansikat ja mustikat! Haastan kaikki tekemään sorbettia mansikoista ja mustikoista. Eihän täälläkään aamiainen ole erityisen runsas, mutta kaikki tuotteet ovat tuoreita ja maukkaita, joka loppupeleissä on määrää tärkeämpää.

Toivotamme hyvää kesän jatkoa kaikille! Me jatkamme lom… eiku! Kovaa työntekoa tämän karun saaren antimista nauttien.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje