7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Kaivertajan painajaiset

Niin kuin kaikki The Openia ja varsinkin sen loppuvaiheita seuranneet muistavat, näyttää kamera usein kaivertajaa, jonka tehtävänä on voittajan nimen saaminen, vuodesta 1872 kiertäneeseen pokaaliin tarpeeksi nopeasti, ja niin, etteivät päätösseremoniat hänen takiaan − kun kaikilla on kuitenkin kiire kotiin − pahemmin venyisi.

Nyt jo tästä tehtävästä eläkkeelle jäänyt kaivertaja muisteli pitkää uraansa kertoen helpoista ja myös vähän haastavimmista tapauksista. Pokaalin kolmesti voittanut Tiger Woods kuului niihin helpompiin, koska hänen voittonsa oli aina varmistunut hyvissä ajoin ja nimikin oli mukavan lyhyt ja äkkiä kaiverrettu.

Erityisen haastavana hän muistelee vuotta 1989, jolloin Troonin kentällä pelattu Open päättyi neljän kierroksen jälkeen kolmen pelaajan tasatulokseen. Greg Norman, Wayne Grady ja Mark Calcavecchia lähtivät kaikkien aikojen ensimmäiseen neljän reiän uusintaan. Vuoteen 1963 asti The Openin uusinta oli ollut 36 reiän mittainen ja sitten vuonna 1970 (Jack Nicklaus/Doug Sanders) ja vuonna 1975 (Tom Watson/Jack Newton) pelattiin kierroksen mittainen uusinta.

Mutta takaisin Trooniin ja ensimmäiseen neljän reiän uusintaan, jossa pelattiin kentän kaksi ensimmäistä ja kaksi viimeistä reikää. Greg Norman aloitti uusinnan kahdella birkulla ja kaivertaja alkoi jo myhäillä tyytyväisenä, mutta sitten alkoi tapahtua. Norman teki kolmannelle reiälle surkean bogin ja löi sitten viimeisellä pallonsa väyläbunkkerin etureunaan ja siitä yli greenin ja myös yli kentän rajojen ja kun niin sanottu pöly oli laskeutunut, voittajaksi julistettiin USA:n Mark Calcavecchia eli kolmesta nimestä selvästi hankalin, varsinkin kun kiire painoi taas päälle. Vielä pokaalin luovutettuaan kaivertaja mietti työtilassaan, että tulikohan niitä c-kirjaimia varmasti oikea määrä.

Idean tähän juttuun sain selailtuani tänä vuonna LPGA Tourin jäsenlistoja, joista löysin kaksi sellaista nimeä, joita voisi hyvällä syyllä kutsua todellisiksi kaivertajan painajaisiksi, eivätkä tv-kommentaattoritkaan ole heistä kauhean innostuneita. He ovat kaksi thaimaalaista naisgolfaria nimeltään Sherman Santiwiwatthanaphong sekä Pannarat Thanapolboonyaras. Näiden rinnalla meidän takavuosien curling-mestari, Markku Uusipaavalniemi, on aika kevyttä kamaa.

Korjattu blogiin 1.3. klo 12.22 Markku Uusipaavalniemen nimi oikein.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)