26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Italian ensimmäinen

Francesco Molinari toi Italialle sen ensimmäisen miesten majorin voiton eleettömän varmalla pelillään. Vuonna 1995 maanmies Costantino Rocca oli St Andrewsissa lähellä onnistumista, mutta John Daly löi hänet neljän reiän uusinnassa. Laskeskelin juuri, että miesten major-voittoja on nyt mennyt kaikkiaan 18 eri maahan ja veikkaanpa, että seuraavat uudet maat tulevat Kauko-idästä, joista toistaiseksi on onnistunut vain Korea.

Sunnuntain finaalipäivää leimasi erittäin varovainen peli, jossa pelaajat yrittivät lähinnä vältellä esteitä eli käytännössä kentän lukuisia pelottavia, jyrkkäreunaisia bunkkereita. Draiverilla ei juuri palloa ”roiskittu” ja monet olivat jättäneetkin sen jo aamulla hotellihuoneeseen. Silti kivikova kenttä varmisti, mahdottomien rullien ansiosta, tarvittavan pituuden. Joku saattaa pitää tällaista huolellista ja varman päälle pelaamista tylsänä, mutta minusta se on golfia aidoimmillaan ja parhaimmillaan.

Francesco Molinarin voitto ei pitänyt olla mikään yllätys, sillä hän ennätti voittaa jo alkuvuonna kolme tärkeää kilpailua, joista yhden PGA Tourilla USA:ssa. Amatöörivuosinaan Molinari kilpaili kerran Suomessa eli vuoden 2003 Erkko Trophyssa, sijoittuen viidenneksi kilpailussa, jossa voiton vei lupaava englantilaisnuorukainen Ross Fisher.

Viikonvaihteessa juuri 60 vuotta täyttänyt Aura Golf järjesti lajin Suomen mestaruuskilpailut mainiolla kentällään Turun Ruissalossa. Ilahduin siitä, että miesten voittajaksi selvisi amatööri, Kulloon Alex Hietala. Olen sen verran vanhanaikainen, että vastustan ammattilaisten mukaan ottamista näihin Suomen Golfliiton mestaruuskilpailuihin. En tietenkään vastusta ammattilaisgolfia, mutta heillä on omat liittonsa ja omat mestaruuskilpailunsa. Tästä syystä pidän myös eräänlaisena moraalisena Suomen mestarina naisten kisan parasta amatööriä, kolmanneksi sijoittunutta Karelia Golfin Emilia Tukiaista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)