29.9.–6.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][17]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Karri Kakko

Ison kisan taikaa Wentworthissa

Terveisiä Lontoon liepeiltä! On Rolex Seriesin ensimmäisen osakilpailun aika.

Kesää kohti mennään vauhdilla. Luonto tarjoaa näin keväisin myös golfaajalle parastaan. Valo, vehreys ja tuiki harvinainen lämpö hellivät meitä suomalaisia. Kerrankin!

 

Meille ulkotyöläisille sään merkitys on melko suuri. Onhan se huomattavasti mukavampaa kantaa laukkua auringon paisteessa kuin vesisateessa. Tuleva viikko näyttää sään osalta melko hyvältä.

 

Tietenkään Suomen lukemiin ei saarivaltiossa ylletä, mutta luvassa on mukavaa kesäistä säätä. Englannin oikut tuntien on kahden viikon matkalle syytä kuitenkin pakata sitä sään kestävää materiaalia. Varmuuden vakuudeksi. Ja toki sääennustetta oli kirjoitettaessa korjattu siten, että vesisadetta on luvassa ainakin torstaina.

 

Tulevan kilpailun merkitystä ei voi liikaa korostaa. BMW Open Wentworthissä on paitsi Euroopan kiertueen lippulaivakilpailu, myös ensimmäinen osa niin sanottua Rolex Series -sarjaa. Jaossa on muhkeat 7 miljoonaa dollaria palkintorahaa. Dollareita varmaan sen vuoksi, että rapakon toisella puolella pelaavatkin hahmottavat potin suuruuden. Dollareilla näet saadaan isommat numerot taululle ja houkutellaan mukaan kiertueen franchise-pelaajia. 

 

Ammattilaisurheilussa pelataan rahasta. Vaikka taustalla näkyy myös jotain pisteitä, niin se on raha, jolla kädit ja pelaajat laskujaan maksavat. Rahan määrä määrittää lopulta myös ensi vuoden työpaikan kohtalon. Ellei sitten satu voittamaan yksittäistä kilpailua. Yksinkertaistettuna. Pelaa hyvin isoissa kisoissa, niin varmistat työpaikkasi seuraavaksi vuodeksi. 

 

Viime vuonna Mikko Korhosen Rolexit eivät sujuneet kaksisesti, ja ainoastaan French Openissa päästiin kisaamaan täydet neljä kierrosta. Iris Openia ei lähdetty kokeilemaan. Tarkoitus olisi parantaa tuota rekordia. Vaikka vähintään niillä vauvan askelilla.

 

Tänä vuonna ei ole enää käytössä viime vuoden mallia, jossa 101–110 sijat ratkaistaan rahamäärällä, josta poisluettiin juurikin Rolex-sarjasta pelaajan tienaamat rahat. Tällä pyrittiin takaamaan mahdollisuudet pitää korttinsa niille pelaajille, jotka ranking-sijoituksensa vuoksi eivät mahtuisi isoihin kisoihin mukaan.

Kierteetön pallo on likipitäen mahdotonta saada pysähtymään griinille, mikäli palloa lyödään pidemmästä ruohosta.

Periaatteessa hieno idea, mutta loppupeleissä toteutus ontui. Nyt korttinsa menettäneiden joukossa oli pelaajia, joilla oli rahaa enemmän kuin korttinsa säilyttäneiden joukossa. Ja näiden joukosta valtaosa niitä, jotka Rolexit pääsivät pelaamaan.

 

Wentworthin kentällä päästään nyt toisena vuonna peräkkäin nauttimaan täydellisistä griineistä. Kentän entinen murheenkryyni saa nyt vuolaasti kiitosta ammattilaisilta. Kiitos mittavan remontin, jolloin jokaisen griinin alle asennettiin ilmastointilaitteet. Niiden avulla griinit voidaan sateen jälkeen kuivattaa sangen nopeasti ja samalla voidaan myös säätää niiden kovuutta.

 

Tällä viikolla griinit pidetään napakkana ja melkoisen nopeina. Sen vuoksi väyläosumat ovat erityisen tärkeitä. Harkkarundilla nähdyn perusteella, kierteetön pallo on likipitäen mahdotonta saada pysähtymään griinille, mikäli palloa lyödään pidemmästä ruohosta.

Katsojille tarjotaan siis kokolailla parasta golf-viihdettä mitä tarjota voi.

Nyt Korhosen Mikolla on toinen kerta putkeen tällä legendaarisella Wentworthin kentällä. Eittämättä kenttä alkaa istumaan paremmin myös allekirjoittaneen silmään. Mitä enemmän kenttää on kiertänyt sitä selkeämmältä tietyt lyönnit ja ratkaisut näyttävät. Kenttä vaatii tarkkaa peliä tiiltä, jotta jatkolyönti kohti lippua on mahdollista. Ei se kuitenkaan mahdoton kenttä ole. Par-kolmoset eivät ole pitkiä ja kentän kaksi viimeistä reikää ovat par-vitosia. Ykkönen ja kolmonen ovat pitkiä ja kapeita par-nelosia, joten ei pidä pistää päätä puskaan vaikka alku vaikeuksia tuottaisikin.

 

Kulkurin iltakalja.

Kilpailu on Euroopan kiertueen mittapuulla todella tasokas. Katsojille tarjotaan siis kokolailla parasta golf-viihdettä mitä tarjota voi. Huippunimien mukanaolon myötä, melko haastavalla kentällä, voittotulos painuu pakkaselle kaksinumeroisella lukemalla.

 

Esimerkiksi Alex Norenin viime vuonna pelaama 62 viimeisen reiän eaglen kera, oli suorituksena vertaansa vailla. Ennen viimeistä kierrosta Noren oli seitsemän lyöntiä johtajaa perässä. Unelmakierros ja yhteistuloksella -11 takasi hänelle voiton kahden lyönnin marginaalilla ennen Francesco Molinaria.

 

Torstai on toivoa täynnä, sanotaan. Me odotamme kämppikseni Riku Mattilan kanssa sekä jännittävää kilpailua että sateettomia päiviä. Kunnon kädien tapaan syömme viikolla runsaasti epäterveellistä ruokaa ja käymme kierrosten jälkeen tapahtumat huolellisesti läpi, paikalliseen tapaan kolpakollisen ääressä.

 

Toivokaamme pelaavalle kokoonpanollemme parhainta menestystä kilpailuun! Ja muistakaa nauttia huippu-golfista ja upeasta Suomen suvesta!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje