26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Iloista pöhinää golfmessuilla

Vuoden merkittävin golftapahtuma on takanapäin ja katseet voidaan kääntää rauhassa kohti vauhdilla lähestyvää uutta kautta. Mikään muu tapahtuma kuin golfmessut, ei saa kansaa kokoon samalla lailla. Niissä tapahtuu ja niissä riittää ihmeteltävää meille kaikille. Esimerkiksi jonkun Challenge Tourin järjestäjät voivat vain haaveilla tällaisista yleisömääristä. Ihmisiä kiinnostaa yksinkertaisesti vain oma pelaaminen, omat välineet ja ehkä samanhenkisten kanssa tehdyt etelän golfmatkat. Muiden pelaamisen seuraamiseen ei intoa juuri riitä. Oma iso juttuni näillä messuilla on aina satojen vanhojen tuttujen jälleennäkeminen.

Matkailuteema oli taas hyvin esillä ja omista mahdollisuuksistaan olivat paikalla kertomassa edustajat ainakin 20:sta eri maasta, joista kaukaisimmat tulivat Thaimaasta ja Dominikaanisesta tasavallasta. Baltian maat olivat taas kerran näyttävästi esillä, koska tämä on heille lähes ainoa tapa houkutella kentilleen suomalaisia greenfee -pelaajia. Oma väki ei siellä vielä pitkään aikaan riitä ensimmäisenkään kentän ylläpitoon.

Kun Messuhallissa pyörii samaan aikaan kymmeniä tuhansia urheilullisia ihmisiä, meille olisi tarjolla erinomainen tilaisuus saada aivan uutta väkeä kiinnostumaan golfista. Ainakin voisimme yrittää parantaa lajimme kurjaa ja erilaisia ongelmia aiheuttavaa imagoa. Tulevien messujen tavoitteena pitäisi olla, alueellemme lähes automaattisesti vaeltavien, uteliaiden ihmisten eräänlainen ”haltuunotto.” Lapset saamme jo nyt helposti tarttumaan golfmailaan, mutta vanhempien kanssa emme oikein tahdo onnistua.

Lauantai-illan Uutisvuodossa saimme taas ämpärillisen lokaa niskaamme kun Jari Tervo kertoi kaikelle kansalle maailman lyhimmän urheiluvitsin, joka hänen mielestään on: GOLF. Ei hyvältä näytä jos harvinaisen laajat yleistiedot omaava kirjailijakaan ei lajiamme tuon paremmin tunne.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (8 kpl)

 • messuvieras says:

  Jos Jari Tervo kuitenkin tarkoitti golfliittoa ? Nuo kaksi TV:ssä golffariksi esiintyvää eivät varmaankaan itsensä kehumisella paranna golfin imagoa. Muutoin on parempi olla kiinnostunut enemmän omista tekemisistä kuin muiden, ehkä tämä viisaus myös pitää poissa CT potentiaalisen katsojan ?

 • Eckhart Tolle says:

  Mikäli golfyhteisönä parahdamme jokaisesta harmittomasta vitsistä, kertoo se meistä ikävä kyllä enemmän kuin kerrottu vitsi. Kyllä tuo ”ämpärillinen lokaa” on niin yliampuva ilmaisu, että suosittelen Lassia lukemaan Palmisensa tarkemmin, niin huomaat kuinka Seppo kirjoittaa että golf herättää meissä kaikissa niin erilaisia tuntemuksia, myös Jari Tervossa. Jos joku laji on saanut lokaa niskaansa, se on murtomaahiihto. Sieltä se vaan uusi aamu lajille alkoi Sotshissa sarastaa. Vain itse tekemällä saadaan laji menestymään, eikä silloin voi jokaisesta huulenheitosta loukkaantua ja hyytyä. Ei muuta kuin Mikko Ilonen edellä kohti lajin suosion nousua ja muistakaa että se lisääntyy mistä puhutaan, myös meidän omilla keskustelupalstoilla.

 • golffari says:

  Kyllä pitää olla todella optimisti tai sitten valehteleva myyntimies, joka uskoo, että näihin kolmannen luokan kisoihin tulee kytäjälle katsojia. Parisataa voi olla ja niistäkin puolet ns. ammattinsa puolesta. Sponssorin teltoissa saattaa väkeä olla, mutta ei golfin vaan tarjoilun takia.

 • Cobra 460 says:

  Kommenttina ensimmäiselle kommentoijalle. Kyllä siellä Kytäjällä viime kesän loistavassa kelissä oli muitakin kuin sponsoriteltoissa bisseä ryypineitä. Itse kiersin viimeisen päivän sisääntulon johtavan ryhmän mukana. Oikein mukava sessio. Mittailla rannegepsillä avauksien mittoja, vertailla pelimiesten peliä omaan ja havaita taas kerran millä lyönnillä kisat tai ainakin tämä kisa voitettiin. Voittajan avaukset ei parhaita;varmisteli tosin viimeiset väylät, ei lyönyt muita parempaa rautaa, ei putannut ylivertaisesti, mutta chippasi selvästi joukosta parhaiten. Harva pääsee itse pelaamaan oikeasti hyvien pelaajien kanssa. Nyt en puhu mistään scratch-tasosta, vaan oikeasti hyvistä. Tämänkin tason kilpailuja voi seurata myös henkilökohtaisena oppimis-sessiona, saa todennäköisesti enemmän kuin vaikkapa yksittäisestä pron tunnista. Ensi kesänä sään salliessa uudelleen, suosittelen muillekin.

 • Cobra 460 says:

  Tai siis äskeinen kommenttina tietysti tuolle edelliselle kommentoijalle, ” golffarille”

 • Perttinen says:

  Itsekin messuilla vierailleena tuli mieleen, että ehkä golfin pitäisi jalkautua sinne muiden lajien osastoille? Lapsille oli toteutettu varsin mukava ”Olympiarata”, jossa eri lajiliitot samalla pääsivät lapsille lajiaan esittelemään. Golfin puolesta hommaa hoiti Nurmijärven Golf, joka ei jakanut mitään lisämateriaalia esim. miten aloittaa, toisin kuin monet muut liitot. Pitäisikö Golfliiton väkeä ollakin esim. tuollaisessa toiminnassa, eikä golfmessujen puolella?

 • Q8 says:

  En ihan ymmärrä CT:n luokittelemista tasoltaan kolmannen luokan kisaksi. Joka vuosi kisoissa kuitenkin pelaa pelaajia, jotka seuraavan vuotena ovat ET:llä. Se voi olla totta, että edes ET ei toisi ”massoittain” väkeä, koska ”suomalaista kiinnostaa vain oma pelaaminen ja omat välineet”.

 • hcp 9 says:

  Cobran kommenttiin on pakko reagoida, hän kirjoittaa: ” ….Harva pääsee itse pelaamaan oikeasti hyvien pelaajien kanssa. Nyt en puhu mistään scratch-tasosta, vaan oikeasti hyvistä……. Mä kun oon aina luullu noita scr-pelaajia oikeesti hyviksi, mutta ei kai sitten.