14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Golfkesäkuntoon 2018

Kevät on virallisesti alkanut, vaikka lumipeite peittää vielä useimpien kenttien maisemaa. Ei varmasti mene enää kovin kauaa, kunnes pääsemme taas vihreille kentille nauttimaan ulkoilusta ja golfin iloista.

Kevään alkaminen ja lähestyvä kesä tuovat mieleen joka vuotisen ja kliseisen ”kesäkuntoon” loppukirin. Kevään kauniit vaateuutuudet houkuttelevat, mutta samaan aikaan mietityttää miltä ne näyttävät talven jälkeen. Ajatus kauniista golfipikeistä, shortseista ja mekoista saattaa aiheuttaa myös hikipisaroita. Talvella ei ole tarvinnut miettiä näitä asioita, kun on saanut kietoutua lämpimiin ja muhkeisiin talvivaatteisiin.

On siis jälleen joka keväisen ryhdistysliikkeen aika.

Pyrin aina pitämään hyvää tasapainoa yllä elämän eri osa-alueilla, kuten töissä, liikunnassa ja ravinnossa. En ole ikinä pitänyt tehodieettejä tai urheilussa treenannut itseäni piippuun, mutta en myöskään ollut kokonaan urheilematta. Säännöllisyys on kuitenkin aika ajoin kärsinyt ja sitä myötä tämä tasapaino heilahdellut suuntaan ja toiseen. Syömällä terveellisesti saa tukea ja apua myös säännölliseen liikkumiseen, mutta ikävä kyllä sama pätee myös toiseen suuntaan. Kun on kiireinen ajanjakso ja tulee vaikka nukuttua huonommin, niin se johtaa usein epäterveellisempään syömiseen ja sitä myötä myös vähäisempään liikkumiseen.

 

Rutiineissa kiinni pysyminen ei ole aina helppoa kiireen keskellä, ainakaan omalla kohdallani.

Vaikka olen urheillut talven aikana ahkerasti ja tavoitteideni mukaisesti, niin viimeinen kuukausi on mennyt enemmän tai vähemmän flunssassa, ja muiden kiireiden vuoksi esimerkiksi viikoittaiset säännölliset pilates -ja joogatunnit ovat jääneet vähiin. Olo voisi olla nyt siis parempikin ja hieman harmittaa pitkän flunssajakson tuoma keskeytys sporttailuun.

Sen vuoksi nyt on hyvä ottaa ryhtiliike, jolla saan säännöllisemmän arkirytmin taas käyntiin. Ryhtiliike ei siis tarkoita pikadieettiä tai pikaista maratonille ilmoittautumista ja treenaamista, vaan pikemminkin rutiinien asetusta kohdilleen ja ehkä jopa pientä tehostamista. Vaatekokoa tärkeämpi mittari on kuitenkin fyysinen ja henkinen virkeys sekä halu liikkua, joka tekee tuloksista pitkäkestoisempia.

Olen tehnyt seuraavalle parille kuukaudelle muutamat viikoittaiset tavoitteet golfin, ruokavalion sekä muun liikunnan suhteen, jotka edesauttavat hyvää ja virkeämpää oloa kesää kohti. Tässä pienet omakohtaiset säädökset omaan arkeeni seuraaville parille kuukaudelle.

Ideaali viikkooni sisältyisi vähintään:

Liikunta
1x aerobinen treeni – uinti tai juoksu
1x lihaskuntoa nostattava – pilates
1x kehonhuolto – yin jooga, kotivenyttely

Golf
1 x swingitreeni (mahdollisesti vielä 2 pron tuntia ennen kautta)
1 x lähipelitreeni

Ruokavalio
x  paljon kasviksia ja salaatteja
x Vähemmän vehnää ja leivän sijaan esim. siemennäkkäriä
x Valkoisen sokerin välttäminen tai kokonaan pois jättäminen

Näillä pienillä keinoilla ja teoilla arkirutiineissa saa varmistettua virkeämmän olon kohti kevättä ja kesää!

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!

Heli

@helipuhakka

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje