29.9.–6.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][17]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Karri Kakko

Golfkenttä, joka iskee kuin kobra ja kuristaa kuin pyton – ja pelottava vatsatauti

Indian Openin kisakenttä on kuin Indian Jones ja Tuomion temppeli -elokuvasta. Ainakin toistaiseksi Karri Kakko on pysynyt terveiden kirjoissa, muiden kädien tilanne ei ole yhtä hyvä.

Namaste! Eli terveisiä Intiasta! Tätä kirjoittaessa ei allekirjoittaneella ole vielä kertaakaan tullut niin sanotusti löysiä housuun. Siitä puheenollen edessäni aamiaisella istunut Graig (Kalle Samoojan kädi) Standield ja vieressäni istunut Riku Mattila olivat oudon väsymys- ja kuumetaudin kourissa. Rikulla myös peräpää vuotaa. Graigiltä en kysynyt tilannetta ”Down there”. Tilannetta kuitenkin tarkkaillaan päivä kerrallaan.

Täällä Intiassa hygienian taso on lievästi sanottuna huono. Jokainen hetki ja suupala on otollista aikaa bakteereille pesiytyä pahaa aavistamattoman ihmispolon elimistöön. Tuoreessa muistissa itselläni on vielä Dubaissa alkanut mahatauti, joka talttui vasta parin viikon päästä saatuani sitä ennen oikean lääkityksen Saudeissa mailapoikaystävältäni isolta-Jesseltä. Lääkäreitä tähän ei silloin tarvittu, vaan kämppäkaveri, jonka Skotlannissa puoli vuotta aiemmin koetun mahataudin oireet täsmäsivät omiini ja jolla sattumalta oli jäljellä lääkkeitä taudin selättämiseen.

Tästä tiiboksista väylälle on matkaa.

Ilmanlaatu on Delhissä sanalla sanoen heikko. Netistä voi lukea ilmanlaatua kuvailevan indeksin seuraavasti: Ilmanlaatu terveydelle vaarallinen. Käytä hengityssuojainta. Jo ensimmäisten askelten jälkeen ulkoilmassa kurkkua kuivaa kuin olisi polttanut ison sikarin, tai kaksi.

Hollywood, fantasia, extreme, absurdi: kaikkia näitä sanoja voidaan helposti käyttää kuvailtaessa tämän viikon kisakenttää täällä Delhissä. Viime vuoden tapaan DLF Open pelataan Gary Playerin suunnittelemalla ja luonnollisesti hänen nimeään kantavalla kentällä.

Paikka on sama, jossa vierailimme Mikko Korhosen kanssa jo vuonna 2011. Silloin kenttä oli kuitenkin täysin erilainen. Playerin kentän rakennustyöt aloitettiin vuoden 2011 puolella. Kyseessä oli massiivinen operaatio. Kukkula, jolla sijaitsevat kentän 17. ja 18. reiät, vaati esimerkiksi Sam Brazelin mukaan 100 000 kuorma-autollista hiekkaa tai muuta materiaalia täytemaaksi. Kentälle on myös istutettu useita tuhansia puita – tietenkin täysikasvuisina! Luonnollisesti kaikki ekologisesti kestävää, ja vesikin on kierrätettyä.

Alueen toinen kenttä on vuonna 1999 valmistunut ja Arnold Palmerin suunnittelema. Allekirjoittaneella ei ole tietoa, onko Palmerista jäljellä enää täydet 18, vai kenties vain yhdeksän reikää. Vahva tunne on kuitenkin siitä, että vuosia sitten pelaamamme kenttä on tämän massiivisen spektaakkelin alla.

Bunkkeri, josta et halua palloasi löytää. Kuva: European Tour

Niin tai näin, kenttä on visuaalisesti kerrassaan upea kokonaisuus. Se, onko kaikki ratkaisut pelillisesti järkeviä, on eri asia. Pahoin pelkään, että ilman golfin mustaa vyötä pelilliset nautinnot jäävät vähemmälle. Kenttä iskee kuin kobra ja kuristaa kuin pyton, voisi kai sanoa. Sen selättämiseen tarvitaan Indiana Jonesin kaltaista neuvokkuutta ja kylmäpäisyyttä! Vuosi sitten 15 kilpailijaa onnistui alittamaan kisassa parin ja voittotulos oli -11 – mutta me olemme valmiita ottamaan haasteen vastaan!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)