Golfliitto tiedotti viime vuonna, että he ovat valinneet teknologiapartnerikseen kotimaisen Gamebook –ohjelmistoyrityksen. Rohkea ja hieno päätös, ajattelin. Golfin, jos jonkun lajin, pitää pystyä muuttumaan ja kehittämään palveluita, jotta laji pysyy terveenä ja elinvoimaisena. Välillä se vaatii hallittujen riskien ottoa, joten on hienoa, että Golfliiton kaltainen toimija on valmis sellaisia ottamaan.
Olen käyttänyt Golf GameBookin tarjoamaa digitaalista tuloskorttia siitä lähtien, kun aloitin golfin ja toivonut yritykselle koko ajan pelkkää hyvää. Mielestäni kotimainen start-up yritys on lähtenyt rohkeasti kehittämään uudenalaista digipalvelua golfarille ensimmäisten joukossa globaalisti.
Golfmessuilla julkaistiin yhteistyön ensimmäinen hedelmä, eli mahdollisuus päivittää jatkossa tasoituskierros Golf GameBookin tarjoaman digitaalisen tuloskortin kautta suoraan eBirdieen.
Odotan kovasti, että tätä ominaisuutta pääsee käyttämään tulevan kesän kierroksilla. Digitaalisen tuloskortin mahdollisuudet ovat tuoneet harrastamiseen uusia ulottuvuuksia, jonka vuoksi käytän sitä mieluummin kuin pahvista tuloskorttia.
Molemmissa, sekä fyysisessä että digitaalisessa tuloskortissa on tietenkin omat hyvät ja huonot puolensa.
Eniten pidän digitaalisessa tuloskortissa siitä, että reaaliaikainen tulos on koko kierroksen ajan nähtävillä. Tuloskortista näkee samalla myös kuinka paljon lyöntejä saa väylällä eteen. Perinteiseen tuloskorttiin verrattuna ei siis tarvitse itse käyttää aikaa lyöntien tai pisteiden laskemiseen kierroksen aikana. Reaaliaikaisen tuloksen seuraaminen mahdollistaa myös pelikavereiden kanssa helposti kisailun. Kaverikisojen järjestäminen olisi hieman tylsempää ja työläämpää mikäli tuloksia laskettaisiin yhdessä kierroksen jälkeen.
Toisaalta isommissa kisoissa tulospalvelun näkeminen voi häiritä keskittymistäkin. Parhaassa tapauksessa se kuitenkin inspiroi pelaamaan paremmin, oli sitten listalla kärki- tai häntäpäässä.
Digitaalisten tilastojen tallentuminen on myös suuri etu. En ole tilastofriikki, mutta olen utelias ja haluan oppia. On myös hauska katsoa ensimmäisien vuosien lukuja ja nähdä miten lyöntikeskiarvo kehittyy (tai ei kehity) vuosien aikana. Samalla näkee myös kohdat, joihin kannattaa erityisesti keskittyä, kuten esim. puttaamiseen, jos tilastot pysyvät punaisella.
Digitaalisen tuloskortin käyttämisestä jää kätevästi myös tiedot kentistä, joita on pelannut. Kenttäbongaustilasto pysyy tallessa kierrostulosten kera. Pahvisia tuloskortteja en jättäisi pölyttymään hyllyyn. On muutenkin kiva palata vaikka ulkomaan kierroksiin talven pimeinä iltoina.
Golf GameBookin somefiidissä voi jakaa fiiliksiä ja kuvia peleistä, jotka tallentuvat muistoiksi omaan profiiliin. Some-ominaisuus mahdollistaa myös kavereiden kierrosten kommentoinnin.
Myös kenttätuloksen vertailu on helppoa eclectic-ominaisuuden avulla. Esimerkiksi kotikentän eclectic-tulosta on helppo seurata kesän mittaan ja sen avulla tietää mitkä reiät pitää pelata paremmin. Taulukon avulla voi asettaa myös helposti tavoitteita, kuten vaikka birkut kaikille kotikentän väylille kesän aikana.
Pahvisen tuloskortin paras ominaisuus on mielestäni se, että ei tule vahingossakaan katsoa kesken kierroksen muita asioita, jotka veisivät ajatuksen pelistä muualle, kuten viestejä, meilejä tai muita häiriötekijöitä. Toki tämänkin asetuksen voi puhelimeen kierroksen ajaksi tehdä.
Sateisilla kierroksilla on myös ikävää kaivaa joka väylällä esiin vetinen ja kastunut pahvikortti, johon lyijykynä ei edes tartu. Toisaalta puhelimeen on varattava tarpeeksi akkua tai kannettava vara-akkua mukana.
Digitaalinen tuloskortti jakaa mielipiteitä. Mielestäni on kuitenkin tärkeää kuunnella nykypäivän kuluttajan tarpeita ja päivittää golfpalveluita, jotta mielenkiinto lajia kohtaan säilyy. Luonnollista kehitystä vastaan on turha taistella. Sitä paitsi digitaalisten palveluiden tuottama data on ensiarvoisen tärkeää lajin kehittämisen kannalta.
Vaikka monelle golfarille nousee karvat pystyyn jo pelkästä ajatuksesta luopua pahvisesta tuloskortista, niin kukin tyylillään. Pahvisesta tuloskortista ei tarvitse kokonaan luopua, jos ei halua. Eikä kukaan ei ole viemässä golfista pois ulkoilmaa tai raikkaita aamuja, joissa aamukaste peittää nurtsin ja voit tuntea kesäaamun tuoksun. Mutta nämä pienet digiaskeleet voivat mahdollistaa sen, että lapsesi tai lapsenlapsesi kokee golfin hieman helposti lähestyttävämpänä ja lähtee kanssasi kentälle nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta ja yhdessäolosta. Näiden kautta myös golfilla on tulevaisuutta. Näen GameBookissa paljon potentiaalia kehittää golfin pelaamista tulevaisuudessa entistä monipuolisemmaksi ja antoisammaksi harrastajalle.
#muntapapelata
Heli
mikä innostava tarina
miten katsot joycasino kokemuksia ?