26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Augustassa arvostetaan amatöörigolfia

Masters’in perustajan, maailman kaikkien aikojen amatööripelaajan Bobby Jones’in henki elää edelleen vahvana alkuvuoden tärkeimmässä golftapahtumassa. Yksi osoitus siitä on se, että Masters’iin kutsutaan, vuodesta toiseen, maailman parhaita amatööripelaajia, tänäkin vuonna taas normaalit kuusi kappaletta. U.S Amateuri’sta kutsutaan sekä voittaja, että kakkonen, British Amateu’rista voittaja, samoin kuin U.S.Mid Amateur’ista ja kutsun saa myös Aasian amatöörimestari. Tänä vuonna kutsutaan viimeistä kertaa mukaan U.S.Amateur Public Links mestari, koska USGA lopettaa koko kilpailun. Sen paikan vie jo tulevana vuonna Etelä-Amerikan amatöörimestari.

Ammattilaisia on tänä vuonna mukana 90, ellei joku vielä kutsumaton onnistu voittamaan tämän viikonlopun kisaa Houstonissa. Tuossa luvussa on myös mukana kymmenkunta vanhaa mestaria, joita kutsutaan mukaan niin kauan kuin peli jotenkin vielä kulkee. Amatööripelaaja ei ole koskaan onnistunut voittamaan Masters’issa, mutta läheltä on pitänyt. Lähimmäksi pääsi, myöhemmin mm. selostajana kunnostautunut Ken Venturi, joka vuonna 1952 johti kolmen kierroksen jälkeen selvästi, pelasi viimeisen kierroksen tulokseen 80 ja hävisi lyönnillä voittajalle Jack Burke’lle. Amatööreillä on muitakin kakkossijoja. Vuonna 1947 Frank Stranahan oli toinen ja kakkossijaan ylsivät myös Jack Nicklaus (1960) ja Charles R.Coe (1961)

Amatöörit tuovat kisaan oman piristävän lisänsä, josta hyvänä esimerkkinä viime vuonna oli 14 -vuotias kiinalaispoika Tianlang Guan, joka hitaasta pelistään saamasta rankkarista huolimatta selvitti cut’in. Tämänvuotisista amatööreistä kiintyy huomio U.S.Amateurin voittaneeseen Matthew Fitzpatrick’iin, joka selvisi jo viime kesän British Open’issa helposti jatkoon. Kisan toinen englantilainen on Garrick Porteous joka selvisi Augustaan lyömällä British Amateurin loppuottelussa niukasti Suomen Toni Hakulan. Toni oli siis hyvin lähellä uusia Mikko Ilosen tempun vuodelta 2000, jonka ansiosta Mikko sai tuon maailman kaikkien golfarien himoitsevan kutsukirjeen seuraavan vuoden Mastersiin.

Masters näkyy kuulemma Nelonen Pro’lla, joka näytti viime syksynä lopettaneen kaikki golflähetykset. Uskon, että kaikki golfarit luopuivat tuolloin tästä maksukanavasta, josta nyt yhtäkkiä tuleekin Masters. Mitähän se Jorma Paakkari oikein ajattelee?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)