Asu ja pelaa Portugalissa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Satu Eckhardt

Asu ja pelaa Portugalissa

Pestana Golf ja Mungos Society

Ensimmäinen Portugal-blogini kertoo Pestana Golfista, jonka jäseniä olimme kolmen kuukauden ajan muutama vuosi sitten. Silloin tutustuimme eri kenttiin ja pelimahdollisuuksiin. Ihastuimme valtavasti ja niinpä tänä vuonna päädyimmekin pitämään vuotuisen kesäloman marraskuussa, ja taas Portugalissa pelaillen.

Omatoimimatkailu on lisääntynyt kaikkialla, siis miksipä ei golfmatkailussakin. Golfmatkoja ostetaan kuitenkin enimmäkseen valmiina paketteina sen helppouden takia, mutta oletettavasti myös niihin sisältyvän greenfeen takia. Jos haluaa viettää kohteessa pidemmän aikaa, on greenfee pelaamiselle löydyttävä vaihtoehto. Portugal on halpa ja hyvä golfmaa. Aurinkoa ja merenrantaa riittää sekä golfkausi on ympärivuotinen. ”Walk-in greenfee” eli kenttien listahinnat ovat kuitenkin hiuksia nostattavia, jos omatoimisesti pelailee Portugalissa. Kaikkeen löytyy kuitenkin ratkaisu, kuten: ”Miten pelata golfia sietohinnoilla loistokentillä?”.

Pestana on iso hotelliketju, jolla on myös merkittävä golfosuus Algarvessa. Pestanalla on kuusi golfkohdetta Portugalissa, viisi Algarvessa ja yksi Lissabonin läheisyydessä. Quarteiran kaupungissa on upea 27 reikäinen Vila Sol, ja lännempänä sijaitsevat Gramacho sekä Vale da Pinta aivan toistensa läheisyydessä. Myös Silves ja Alto sijaitsevat Algarvessa, vain Beloura sijaitsee pohjoisempana Lissabonin seutuvilla.

TempText

Lähes jokaisen Pestanan golfkentän läheisyydestä löytyy myös Pestanan tarjoama asumisvaihtoehto. Voit ostaa myös pelkän golfjäsenyyden määräajaksi ja asustella muualla. Vila Sol sijaitsee aivan Vilamouran läheisyydessä, ja kentän vieressä on iso hotelli uima-altaineen ja tenniskenttineen. Vila Sol on kaunis ja arvokkaan oloinen, isot pinjapuut tuovat haastetta peliin. Pinta ja Gramacho taas ovat maastoltaan kumpuilevampia ja vaihtelevampia. Siellä kenttiä ympäröi valtava määrä erilaisia rivitaloja, huoneistoja sekä huviloita golfmajoitukseksi. Gramachossa voi myös pelata tennistä ja ”kylässä” on myös pieni ruokatavarakauppa. Carvoeiron ja Ferragudon kylissä, vain viiden minuutin automatkan päässä, löytyy lukuisia toinen toistaan parempia ravintoloita tarjoten tuoretta merenelävää ja muita herkkuja. Pestanan jäsenyyttä puoltaa mahdollisuus pelata kaikkia heidän kenttiään sydämen kyllyydestä. Eri kenttien pelaaminen tuo mukavaa vaihtelua, sekä tutustuttaa samalla Algarveen laajemmin.

TempText

Rui Gago on johtaja, joka vastaa kaikista Pestanan golfasioista. Jokaiselle voidaan räätälöidä oma paketti ajan ja mieltymysten mukaan. Pelit asumisella tai pelkät golfkierrokset, on sitten kyse vain viikosta tai mahdollisesti useammasta kuukaudesta, niin kaikesta voidaan neuvotella. Jos jostain syystä ei itse halua ajaa autoa, niin kuljetuksetkin järjestyvät neuvottelemalla Ruin kanssa. Sukkulabussi vie tarvittaessa pelureita kentältä toiselle. Vaikka Portugal on oiva golfmaa, se on sitä varsinkin ulkomaalaisille. Kentillä näkee harvoin paikallisia, koska golf ei ole kansan laji vaan valitettavasti ”elitistinen harrastus”. Jäsenet ja vieraat ovat lähes sataprosenttisesti ulkomaalaisia. Suurin osa jäsenistä ovat myös seniori-ikäisiä, joten junioritoiminta on vaatimatonta. Jalkapallo on enemmän portugalilaisten mieleen. Mutta golf on Portugalille turismin valttikortti ja valtava tulolähde, joten golfvieraasta pidetään hyvää huolta. Eikä portugalin kielitaidon puute ole mikään ongelma, koska englannilla pärjää kaikkialla.

TempText

Algarvessa on myös erilaisia peliyhteisöjä. ”Mungos society” on hauska peliporukka, joka kisaa hyvässä hengessä Pestanan kentillä viikoittain. Jäsenmaksu on muutaman euron ja kisat käydään aina joukkuekisoina ja joukkueiden kokoonpano arvotaan osallistujien keskuudesta. Jäseniä on lähes joka Euroopan kolkasta, joten tunnelma on hyvin kansainvälinen. Mungoseilla on myös lounastapaamisia pelien lisäksi. Oiva tapa ystävystyä ja verkostoitua muiden kanssa. Aina saa hyviä vinkkejä pelikavereilta, oli sitten asumisesta tai hyvästä ravintolasta kyse.

Mungosien kisassa kaikki palkitaan, paremmuusjärjestyksessä saa noutaa itselleen mieluisan viinin palkintopöydästä.

Lisätietoja: www.pestanagolf.com , rui.gago@pestana.com

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (8 kpl)