[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - SM-kilpailut

Veikka Viskari katkaisi pitkän voitottoman putkensa junioreiden SM-kilpailuissa

Veikka Viskari oli caddiensa kanssa yhtä hymyä, kun Suomen mestaruus ratkesi. Kuva: Juha Hakulinen

Vierumäellä pelatussa FIJC:ssä nähtiin suomalaisvoittaja kaikissa sarjoissa.

Junioreiden lyöntipelin SM-kilpailut pelattiin tällä viikolla Koski-Golfissa ja Vierumäellä. Vanhemmat juniorit kilpailivat Koski-Golfissa, ja siellä 21-vuotiaiden poikien sarjassa voittoon pelannut Veikka Viskari pelasi koko kilpailun parhaan tuloksen -10.

Viskari venytti reiluun johtoon perjantain kierroksen alkuvaiheilla.

”Pelasin etuysin tosi hyvin. Olin kympin jälkeen neljä alle. Paljon laadukkaita lyöntejä ja putteri oli kuumempi kuin aikaisempina päivinä. Viimeiset 8 väylää koitin pelata rauhallisesti ja parsittua tarpeeksi pareja. Se riitti tänään”, kahden vuoden voitottoman putkensa kultamitaliin päättänyt Viskari sanoi.

”Tämä maistuu erittäin hyvältä. Edellisestä voitosta on ehtinyt kulua vähän liian pitkä aika.”

Viskarin takana hopealla sijoittui Teemu Mattila (-8). Eeli Kujanpään (-5) palkintokaappiin lisättiin pronssimitali.

T21-sarjassa voitto matkasi Ouluun, kun Kia Sormunen piti muut takanaan tiukassa kilpailussa. Hän ei lähtenyt kovinkaan suurin odotuksin reissuun, mutta lopulta kilpailu meni aivan nappiin.

”Olin pelannut vain 12 kierrosta ennen tätä kilpailua. Minun tavoite oli pelata kaikki kierrokset alle 80, ja sen avulla päästä cutista läpi. No ne tavoitteet täyttyivät. Tämä koko kisa meni kokonaan yli odotusten”, Sormunen iloitsi.

On tää ihan sikasiistiä!

Koski-Golfissa pelasivat myös 18-vuotiaat nuoret. P18-sarjassa voittajaksi kipusi Samu Kyntölä tuloksella -4.

”Lähdin voittamaan ja voittohan sieltä napsahti. Avauspeli toimi ja puttaaminen oli kaikki kolme päivää hyvää”, kultamitalisti iloitsi.

Kulta ratkesi vasta viimeisten väylien aikana, kun hopealle taipunut Arttu Kulmala teki harmittavan bogin 17. reiälle.

”Viimeisellä väylällä vähän jännitti, mutta muuten ei jännittänyt”, Kyntölä sanoi.

Nuorempien tyttöjen sarjassa nähtiin iloinen yllätysvoittaja, kun Nokia River Golfin Sara Pihlajamäki (+3) pesi koko muun porukan.

Sormusen tavoin Pihlajamäelle voitto oli mieluisa yllätys, johon hän ei ennen kilpailua uskonut.

”On tää ihan sikasiistiä! Lähdin tähän kisaan tavoitteena päästä cutista läpi. Peli kulki tosi hyvin koko ajan”, Pihlajamäki iloitsi kultamitalinsa kanssa.

Vierumäellä Finnish International Junior Championship -kilpailussa nähtiin suomalaisvoittajat kaikissa neljässä sarjassa.

P16-sarjassa voiton vei hurjalla viimeisen päivän kirillä Leevi Hellberg (+3). Hän pelasi perjantaina tuloksen 68, joka riitti nostamaan hänet voittoon.

P14-sarja oli puolestaan kotikentällään pelanneen Mici Kasurisen juhlaa. Hänen yhteistuloksensa oli +12.

Tyttöjen sarjoissa Iiris Ahti (+18) oli paras T14-sarjassa, ja T16-sarjan voittopokaali ojennettiin Anastasia Hekkoselle (+1).