[11][17]

[11][17]
PGA Tour

Si Woo Kim aiheutti jymy-yllätyksen Players Championshipissä

Maailmanlistalla sijalla 75 olleesta korealaisesta tuli kaikkien aikojen nuorin voittaja kilpailun historiassa.

Si Woo Kim osoitti raudanlujaa hermojen hallintaa pitämällä lajin kaikki kirkkaimmat tähdet takanaan Ponte Vedra Beachillä pelatussa PGA Tourin lippulaivaturnauksessa. Players Championshipissä toisen sijan jakaneet IanPoulter ja Louis Oosthuizen hävisivät kokonaistulokseen 278 (-10) päätyneelle Kimille kolmella lyönnillä.

Kimistä, 21, tuli samalla kilpailun historian nuorin voittaja. Aiempaa ennätystä piti hallussaan Adam Scott, joka voitti vuoden 2003 turnauksen 23-vuotiaana. Hän kuittasi voitollaan 1,89 miljoonaa dollaria ja viiden vuoden pelioikeuden PGA Tourille.

”Minusta tuntuu, että näen vieläkin unta”, Kim sanoi palkintopokaali sylissään.

Korealainen teki finaalikierroksen ulosmenossa kolme birdieä, ja siirtyi kilpailun johtoon. Sisääntulossa hänelle kirjattiin pelkkiä par-tuloksia, eikä voitto ollut tärkeimmillä hetkillä vakavasti uhattuna. Viikonlopun kierroksillaan TPC Sawgrassilla Kim teki vain yhden bogin.

Moni seurasi jännityksellä Kimin 17. reiän tiilyöntiä kuuluisalle saariviheriölle. Kyseisellä reiällä monen pelaajan voittohaaveet ovat huuhtoutuneet palloja ahnaasti nielevään veteen, mutta nuori mestari selvitti kiperän paikan ilman ongelmia.

”En ollut ollenkaan hermostunut, koska olin johdossa. Keskityin vain lyömään pallon keskelle viheriötä”, Kim sanoi.

Läpimurtonsa PGA Tourilla Kim teki viime vuonna voittaessaan Wyndham Championshipin. Hän saavutti kortin pääkiertueelle karsintojen kautta kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana, oltuaan tuolloin vain 17-vuotias.

Ian Poulter uhitteli Si Woo Kimiä sen minkä pystyi. Kuva: Getty Images

Pirteästi pelannut Poulter pelasi Stadium Coursella 39 reikää ilman bogeja, kunnes teki ratkaisevan oloisen virheen sisääntulon alkupuolella. Hän näytti jo menettävän paikkansa top 3:ssa lyötyään soketin 18. reiällä, mutta selvisi tarkan lähestymisen ansiosta bogilla.

Sunnuntain tuulisessa säässä ei kovilla tuloksilla hurjasteltu. Päivän mittaan tilastoitiin vain kuusi 70 lyönnin rajan alitusta, johon Kim pystyi ainoana viiden joukkoon sijoittuneista pelaajista.

Kilpailu oli kovimmille ennakkosuosikeille vaikea. Päätöskierroksen parasta tulosta (68) sivunnut maailmanykkönen Dustin Johnson (12:s) sijoittui OWGR-listan top 10:stä ainoana pelaajana 15:n joukkoon.

Finaalikierroksen näyttävimmästä lyönnistä vastasi Rafael Cabrera Bello, joka teki kilpailun historian ensimmäisen albatrossin Stadium Coursen 16. reiällä. Espanjalaisen rautakasilla iskemä kakkoslyönti sai vauhdikkaan kimmokkeen viheriöbunkkerin reunasta ja valui kuppiin.

Cabrera Bello teki seuraavalla birdien ja upotti kilpailun päätteeksi par-puttinsa 18. viheriön ulkopuolelta. Hän nousi vahvan loppurutistuksensa ansiosta jaetulle neljännelle tilalle Kyle Stanleyn kanssa. Eurooppalaisista top 10:een ylsivät myös kuudennen sijan jakanut Francesco Molinari (-5) sekä kymmenenneksi sijoittunut Alexander Norén (-4).

Kärkikahinoissa olleen J.B. Holmesin peli hajosi päätöspäivänä pahan kerran. Hän tarvitsi finaalikierrokseensa peräti 84 lyöntiä, ja putosi lopputuloksissa 40:n joukosta.