[13][26]

[13][26]

Sanna Nuutinen 17:s Australian LET-kilpailussa: "Oikeilla raiteilla ollaan"

Sanna Nuutinen oli hyvillään panoksestaan kauden toisessa kilpailussa. Kuva: Tristan Jones/LET

Suomen ykköspelaaja ryhdistäytyi päätöskierroksen hankalan alun jälkeen.

Sanna Nuutinen (par) sijoittui 17:nneksi Australian Uudessa Etelä-Walesissa sunnuntaina päättyneessä naisten Euroopan kiertueen turnauksessa. Hän pelasi kisan neljännellä kierroksella tuloksen 72, ja jäi voiton vieneestä Julia Engströmistä 14 lyöntiä.

Kierroksen alku ei ollut Nuutiselle helppo. Hän teki heti kättelyssä kaksi peräkkäistä bogia, mutta sai nopeasti ryhtiä otteisiinsa. Etuysille syntyi vielä kaksi birdieä ja kolmas tuli kierroksen toisen kolmanneksen päätteeksi. Jatkossa ainoaksi parista poikenneeksi reikätulokseksi jäi 16. reiän bogey.

”Perus parin suorittamista tänään, ei kummia. Yritin puristaa muutaman birdien kierroksen loppuun, mutta ei tällä kertaa uponnut”, Nuutinen sanoi.

Isossa kuvassa Nuutisen kausi on lähtenyt varsin mukavasti käyntiin. Avauskilpailusta tuli 27. sija, joten kohennusta kertyi viime viikkoon nähden kymmenen pykälää. Maailmanlistalla sijalla 294 olevan Nuutisen uran neljäs top 10 -sijoitus jäi tällä erää neljän lyönnin päähän.

”Ihan tervetullut top 20 tähän kauden alkuun. Pienen pelitauon jälkeen oli tärkeä nähdä, että ollaan oikeilla raiteilla. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja, ja työstää samoja asioita pelin kanssa kuin tähänkin asti.”

Nuutisen tavoin tuloksen 72 pelanneen Noora Komulaisen kierros sisälsi neljä birdieä ja neljä bogia, ja hän jakoi lopulta 28. sijan. Tässäkin oli reilu parannus Bonvillen turnaukseen, josta heltisi 50. tila.

Ursula Wikström, Karina Kukkonen, Elina Nummenpää ja viime viikon paras suomalainen, Tiia Koivisto, karsiutuivat.

Women’s NSW Openin voitto näytti jo kolmen kierroksen jälkeen olevan pedattu viiden lyönnin karkumatkalla olleelle Manon de Roeylle (-12). Belgialaisen meno oli sunnuntaina kuitenkin nihkeää, ja tasaisen vahvasti koko viikon pelannut Ruotsin Julia Engström (-14) paineli ohi.

De Roey oli sisääntulon alkupuolella yhä kahden lyönnin johdossa, mutta loppusuoran lukuisat virheet koituivat kalliiksi. Viimeinen niitti tuli Dubbo Golf Clubin kentän 18. reiällä, kun päivän kuudennen boginsa tehnyt de Roey ei pystynyt vastaamaan Engströmin birdieen.

Engström, 18, oli itse samankaltaisessa tilanteessa joulukuussa, kun hänen seitsemän lyönnin johtonsa vaihtui päätöspäivänä kolmanteen sijaan. Kyseessä oli vuoden 2018 LET-tulokkaan ensimmäinen voitto pääkiertueella. LET Access Series -kiertueella Halmstadissa asuva pelaaja on voittanut kahdesti, joista ensimmäisen kaudella 2018 Messilässä.

Ruotsalaisten hyvää panosta Australiassa täydensi kolmanneksi sijoittunut Camilla Lennarth (-11).