[11][17]

[11][17]

Matt Wallace kaatoi ”Beefin” Intian avointen uusinnassa

Wallace nousi satelliittikiertueelta pikatahdissa kaksinkertaiseksi ET-voittajaksi.

Matt Wallace saavutti toisen ykköstilansa European Tourilla sunnuntaina DLF Golf & Country Clubilla päättyneessä Hero Indian Openissa.

Hän jakoi 54 reiän jälkeen kärkipaikan isäntämaan Shubhankar Sharman kanssa, mutta sai lopulta kovimman kiistakumppanin finaalipäivän parhaan kierroksen (66) pelanneesta ja samaan lopputulokseen (277/-11) päätyneestä Andrew Johnstonista.

Uusinta ratkesi heti ensimmäisellä yrittämällä, kun Wallace onnistui tekemään birdien 18. reiällä Johnstonin paria vastaan.

Wallace, 27, oli vielä pari vuotta sitten tuntematon pelaaja suurelle yleisölle. Hän voitti Alps Tourilla kaudella 2016 kuusi kilpailua (viisi peräkkäin), ja kuittasi vahvan kategorian haastajakiertueelle.

Ensimmäinen ET-voitto tuli Portugalin avoimissa viime vuoden toukokuussa. Kyseinen turnaus Wallacelle vasta neljäs pääkiertueella. Kautensa hän aloitti tuolloin Kenian Challenge Tour -kilpailussa sijoittuen jaetulle kolmannelle tilalle.

Andrew Johnston on palaamassa hiljalleen entiselle tasolleen. Kuva: Getty Images

”Pelasin loistavasti; elämäni parasta golfia siitä lähtien kun olin ensimmäisellä kierroksella kolme yli kahdeksan reiän jälkeen”, maailmanlistalla paikkaa sadan joukossa kolkutteleva englantilainen sanoi.

”Tiedustelin 15:llä, millainen on tulos. En lyönyt takaysillä kovin monta hyvää rautalyöntiä, mutta olin tietoinen missä mennään. Haluan tietää aina, mitä minulta vaaditaan (menestykseen).”

Wallacen maanmiehelle Johnstonille top 3 -sijoitus oli ensimmäinen sitten vuoden 2016. ”Beefin” Amerikan valloitus epäonnistui viime kaudella, ja hän palasi takaisin Euroopan kiertueelle syksyn koitoksissa.

USA:n Sihwan Kim (-8) sijoittui New Delhissä kolmanneksi ennen kärkiviisikon täydentäneitä Espanjan Pablo Larrazabalia ja Matthias Schwabia (-7). Kyseessä oli lupaavan itävaltalaisen ensimmäinen top 10 -sijoitus Euroopan kiertueella. Schwab kuului amatööriurallaan pitkään WAGR-listan top 5 -pelaajiin.

Ruotsin Jens Dantorp (par) jakoi parhaana pohjoismaalaisena 16. sijan. Hero Indian Openissa ei ollut mukana suomalaisia.

Euroopan kiertue jatkuu maaliskuun toiseksi viimeisellä viikolla WGC-sarjan Match Play -kilpailulla Texasissa. ET:n seuraava ”perusturnaus” pelataan Masters Tournamentia seuraavalla viikolla Espanjan Madridissa.