[11][17]

[11][17]
Kilpagolf

Lyoness Openin voitto Wulle

Ashun Wusta tuli ensimmäinen kaksi ET:n turnausta voittanut kiinalainen. Kalle Samooja päätyi Belgian Challenge Tour -kilpailussa 46:nneksi.

Ashun Wu (-13) nousi sunnuntaina Itävallan Atzenbruggissa pelatun ET-turnauksen ykköseksi lyönnin erolla Espanjan AdrianOtaeguihin.

Voitto oli 30-vuotiaalle Wulle toinen Euroopan kiertueella, ensimmäinen tuli kauden 2015 Volvo China Openissa. Hän kuittasi Diamond Country Clubilla käydystä kilpailusta palkintorahaa 166 660 euroa.

”Olen tällä hetkellä todella onnellinen. Loppu oli erittäin jännittävä, ja myös pelikaverini olivat hyviä tänään”, finaalikierroksella tuloksen 69 lyönyt Wu sanoi.

”Löin 10. ja 11. reiällä pari huonoa lyöntiä, mutta taistelin sen jälkeen vielä tärkeitä birdiejä. Viimeisessä putissa caddieni sanoi, että linja on helppo. Hän neuvoi minua vain puttaamaan pallon reikään.”

”Pelasin ensimmäistä kertaa Itävallassa. Minulla oli täällä muutaman kiinalainen ystävä kannustamassa, joten haluan kiittää heitä kaikkia.”

Englantilaiset Richard McEvoy (-11) ja James Morrison (-10) sekä neljännelle kierrokselle paalulta lähtenyt Etelä-Afrikan ZanderLombard (-9) oli seuraavina.

Wu noussee maailmanlistan seuraavassa päivityksessä 125:n joukkoon. Hänestä tuli kautta aikain ensimmäinen kiinalainen, joka on voittanut kaksi turnausta Euroopan kiertueella. Wu on myös ensimmäinen Euroopan mantereella ET-kisan voittanut kiinalaispelaaja.

Samooja 46:s Belgiassa

Kalle Samooja (-7) sijoittui niukasti 50:n joukkoon Belgian Aartselaatissa pelatussa KPMG Trophyssä. Turkulainen löi kisan päätöspäivänä kolmannen kierrroksen tapaan tuloksen 69.

Challenge Tourin kalenteriin kuuluvan kilpailun voitti Ruotsin Simon Forsström (-20). Englannin Steven Tiley (-18) oli kakkonen.

Turnausta kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Alexander Knappe (-16) ei ollut sunnuntaina parhaimmillaan. Saksalainen putosi tuloksen 69 myötä jaetulle kolmannelle tilalle britti Paul Maddyn kanssa.