European Tour

Li Haotongille kova päänahka − voitto Dubaissa uudella turnausennätyksellä

Li nousee ensimmäisenä kiinalaisena 50:n joukkoon maailmanlistalla.

Li Haotong (-23) ylsi järkähtämättömään pelisuoritukseen Emirates Golf Clubilla käydyn Dubai Desert Classicin päätöspäivänä.

Rory McIlroy näytti kierroksen toisen kolmanneksen jälkeen vielä suuremmalta suosikilta kilpailun voittajaksi, mutta kahden lyönnin etumatka ei riittänyt. Li takoi kuuden viimeisen reiän jaksossa neljä birdieä, ja päihitti samalla kentällä turnauksen kahdesti aiemmin voittaneen McIlroyn yhdellä lyönnillä.

Kiinalaisesta on kehittymässä yksi kylmäpäisimmistä pelaajasta ja laatutulosten tekijöistä Euroopan kiertueella. Tästä saatiin ensimmäisiä viitteitä jo vuoden 2016 Volvo China Openissa, jonka hän voitti finaalikierroksen 64 lyönnin tuloksen myötävaikutuksella. Viime vuoden Open Championshipin neljännen kierroksen tulos 63 oli koko päivän paras.

Hän tunnusti jännittäneensä startatessaan finaalikierrokselle.

”Olin etenkin muutaman ensimmäisen reiän ajan varsin hermostunut. Tein ykkösellä bogin, mutta sain pelin nopeasti raiteilleen. En päästänyt (McIlroyta) lyöntiä tai kahta pidemmälle karkumatkalle ja onnistuin kärkkymään asemissa.”

Loistavasti putanneen Lin loppuveto oli mestarillinen, vaikka kilpakumppanina oli yksi tämän vuosikymmenen valovoimaisimmista tähdistä.

Rory McIlroym voitoton kausi on kestänyt jo vuoden ja neljä kuukautta. Kuva: Getty Images

”Esitin neljän viimeisen reiän puitteissa joitakin elämäni parhaita lyöntejä”, totesi uuden turnausennätyksen, 265 lyöntiä, tehnyt pelaaja.

Voitto Dubaissa nostaa Lin maanantaina päivitettävällä maailmanlistalla ensimmäisenä kiinalaisena 50:n joukkoon. Se merkitsee myös debyyttiä huhtikuussa pelattavassa Masters Tournamentissa.

Niukka tappio merkitsi McIlroyn kuivan kauden venymistä. Euroopan kiertueella 13 kertaa voittaneen pohjoisirlantilaisen edellinen ykköstila oli peräisin syyskuulta 2016. ET:llä maailmanlistan 11:s on voittanut viimeksi saman vuoden toukokuussa.

Englannin Tyrrell Hatton (-20) oli Dubai Desert Classicissa kolmas. Ruotsin Henrik Stenson ja Alexander Björk (-16) jakoivat parhaina pohjoismaalaisina kuudetta sijaa.

Mikko Ilonen (-7) jakoi 57. sijaa ja Mikko Korhonen (-6) päätyi neljä pykälää alemmas.