[6][5]
Amatöörigolf

Kerttu Hiltunen English Girls’ Openissa tyrmäävän ylivoimainen

Toisen sijan jakaneet pelaajat hävisivät Hiltuselle yli kymmenellä lyönnillä

Kerttu Hiltunen saavutti torstaina Lyme Regis Golf Clubilla päättyneessä English Girls’ Open Amateur Championshipissä uransa tähän asti makeimman voiton.

Kolmepäiväisessä kilpailussa urakoitiin torstaina 36 reikää.

Hiltunen pelasi tuulen ja sateen värittämänä päätöspäivänä tulokset 73 ja 72 jättäen toisen sijan jakaneet englantilaiset, Ellie Gowerin, Jess Bakerin ja Rafiah Bandayn peräti 11 lyönnin päähän.

Tawast Golfia edustavan pelaajan lopputulos kilpailun T16-sarjassa oli mainio 285 (-11).

”Lyönti on nyt todella huippua. Vaikka putit eivät tänään uponneet, pystyin pelaamaan hyvän tuloksen”, Hiltunen sanoi.

Hän kääntää seuraavaksi katseensa ensi viikolla pelattavaan, astetta kovatasoisempaan, tyttöjen British Openiin.

”Tämä oli hyvä valmistautuminen ensi viikkoa varten.”

Hiltusen seurakaveri, Oona Kuronen (+12) oli kilpailussa 13:s. Ensimmäisenä päivänä koko kisan kovimman kierrostuloksen, 66, pelannut Viipurin Golfin Ada Huhtala (+14) ei pystynyt jatkossa samanlaiseen liitoon, vaan joutui tyytymään 16. sijaan.