[13][26]

[13][26]

Moni tähti joutui avaamaan kautensa Havaijilla lainavälinein – Daniel Bergeriä se ei tuntunut kiusaavan

Daniel ihastui lainaamaansa draiveriin, mutta päätyi käyttämään omaa avausmailaansa kilpailussa. Kuva: Getty Images

Lentoyhtiöillä oli vaikeuksia saada tähtien välineitä ajoissa ja ehjänä perille vuoden ensimmäisen turnauksen kisamaisemiin.

Daniel Bergerin valmistautuminen vuoden 2022 ensimmäiseen PGA Tourin kilpailuun näyttäisi sujuneen erinomaisesti. Hän pelasi Mauin saarella Havaijilla alkaneen mestareiden turnauksen ensimmäisellä kierroksella tuloksen 66, joka oikeuttaa jaettuun toiseen sijaan.

Maailmanlistan top 20 -pelaajan iskeytyminen kilpailun kärkipäähän ei ole yllätys, mutta se minkälaisia kompromisseja hän joutui tekemään valmistautuessaan Tournament of Champions -kilpailuun, tekee tarinan toisenlaiseksi.

Berger saapui Mauiin sunnuntaina, mutta hänen mailansa tulivat perille useita päiviä myöhässä. Tilanne oli kinkkinen, sillä Berger ei ollut pelannut golfia yli kolmen kuukauden taukonsa aikana kuin yhden kerran.

Pelastajaksi osoittautui K.H. Leen caddie Brett Waldman, joka antoi harjoituspäiviksi mailansa Bergerille lainaksi. Aivan sellaisenaan Berger ei Waldmanin rautoja voinut ottaa käyttöön, vaan niiden loft- ja lie-kulmat säädettiin pelaajalle sopiviksi.

Omat mailat ilmestyivät maisemiin ennen kilpailun käynnistymistä, mutta lainarautojen säätöjä Berger ei ehtinyt palauttaa ennalleen.

”Oli hyvin lähellä, etten riistänyt hänen draveriaan, jolla pallonnopeus kohosi melkoisiin lukemiin. Päädyin kuitenkin pelaamaan omalla draiverillani kilpailussa”, lyönnin päässä johdossa olevasta Australian Cameron Smithistä oleva Berger sanoi.

Berger ei ollut ainoa pelaaja, jonka mailat seikkailivat omilla teillään ennen turnausta, sillä Viktor Hovland oli lähes viikon Mauilla ilman välineitään.

Norjalainen oli alavireinen viimevuotisessa mestareiden turnauksessa. Hovland ei pitänyt tuolloin kiirettä kisapaikalle saapumisen kanssa, ja tämä näkyi vaisuna panoksena turnausviikolla. Taakse jäi vain kahdeksan pelaajaa, ja hän päätti matkustaa tällä kertaa Havaijille jo edellisenä keskiviikkona.

Aikaisesta matkustuksesta ei ollut liiemmin hyötyä, sillä mailat notkuivat vielä maanantaina Seattlessa. Hovland osoitti Delta-lentoyhtiölle ärtymyksensä Instagramissa.

Maanantaina Havaijille lentänyt Hovlandin caddie Shay Knight tarjosi omia mailojaan työnantajalleen, mutta niistä ei ollut hänelle erilaisilla varsilla ja lavoilla suurempaa iloa.

Hovlandin välineet saapuivat perille tiistai-iltana, mutta valitettavasti eivät kaikki yhtenä kappaleena; Pingin 425-draiveri oli mennyt kuljetuksen aikana poikki varren alapäästä.

”En voi sanoa, että olisin ollut yllättynyt”, Hovland sanoi tuumanneensa bäginsä kuljetussuojaa avatessaan.

Maailmanlistan seiska selviytyi takaiskuihinsa nähden mukavasti ensimmäisestä pelipäivästä, sillä tuloksella 69 heltiää jaettu 13. sija. Tulostaso Kapaluan pehmeällä Plantation-kentällä (par 73) oli hyvä, sillä 22 pelaajaa kirjasi kuutosella alkavat lukemat.

Sentry Tournament of Champions -turnaus on tarkoitettu PGA Tourilla kilpailun vuonna 2021 voittaneille pelaajille. Mukana on 38 kilpailijaa.