[11][17]

[11][17]

Chez Reaviesta tuli kauden vanhin voittaja kilpailussa, jonka lehtereille pääsi ensimmäisen kerran kryptovaluutalla

Chez Reavie tuuletti voittoaan Old Greenwood -kentän 18. viheriöllä. Kuva: Getty Images

Hienon pistesaaliin sunnuntaina koonnut Alex Norén jäi niukasti uusinnan ulkopuolelle.

Chez Reavie veti pisimmän korren ensimmäisen kerran PGA Tourin ja DP World Tourin yhteiskilpailuna pelatussa Barracuda Championshipissä.

Edellisen kerran kolme vuotta sitten voittanut Reavie keräsi muunnelluin pistebogeyn säännöin pelatussa kilpailussa 43 pistettä. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Alex Noréniin kertyi yksi piste. Kilpailussa katkesi pitkä putki, sillä kaikki kuusi edellistä voittajaa olivat debyyttivoittajia PGA Tourilla.

Marraskuussa 41 vuotta täyttävästä Reaviesta tuli Truckeessa Kaliforiniassa käydyssä kilpailussa kauden iäkkäin voittaja sekä PGA Tourilla että DP World Tourilla. Arizonalainen on osoittautunut ennenkin viihtyvänsä kärkitaisteluissa, sillä hän niin ikään johti turnausta 54 reiän jälkeen ottaessaan uransa kaksi aiempaa PGA Tour -voittoaan.

Reaviella oli hienoisia ongelmia sunnuntain kierroksen etuysillä, mutta hän pysytteli kärsivällisenä. Tahoe Mountain Clubin Old Greenwood -kentällä Reavie ansaitsi 300 FedEx Cupin pistettä sekä 666 000 dollaria palkintorahaa.

Komeimman pistesaaliin (14) sunnuntaina keräsi kolmannelta sijalta kakkoseksi noussut Alex Norén. Ruotsalainen oli samaan aikaan pelatussa Open Championshipissä ensimmäisellä varasijalla, mutta päätti lähteä Kaliforniaan, kun paikkaa ei kuulunut. Hän olisi kuin olisikin päässyt majoriin, sillä Justin Rose joutui vetäytymään kisasta kalkkiviivoilla. Tuossa vaiheessa Norén oli kuitenkin jo matkustanut Atlantin taakse.

Norénilta, 40, uupuu vielä avausvoitto PGA Tourilta. DP World Tourilla hän on koonnut kymmenen ykköstilaa.

Skotlannin Martin Laird sijoittui turnauksessa kolmanneksi, viisi pistettä voittajalle hävinneenä.

Kilpailussa albatrossi tuotti 8 pistettä ja eagle 5 pistettä. Birdiestä sai 2 pistettä ja parista kirjattiin 0 pistettä. Bogey tuotti yhden miinuspisteen ja tuplabogey tai sitä heikompi kolme miinuspistettä.

Kilpailussa tehtiin myös historiaa, sillä koskaan aikaisemmin PGA Tourilla ei ole voinut maksaa sisäänpääsyä kryptovaluutalla. Ensi vuoden Barracuda Championshipistä ei ole vielä päätetty, sillä sopimus nimisponsorin kanssa päättyy tähän kauteen. Turnauksen johtajan mukaan neuvottelut jatkosta ovat kuitenkin hyvällä mallilla.