[11][15]
PGA Tour

Brendan Steele PGA Tourin kauden ensimmäinen voittaja

Kärkikymmenikköön Safeway Openissa noussut Phil Mickelson aiko pitää lopuvuoden harjoittelutaukoa. Brendan Steele hyvitti voitolla itselleen vuoden takaisen pettymyksen.

PGA Tourin kauden 2016–2017 avannut Safeway Open saatiin päätökseen, vaikka sade kiusasi järjestäjiä kolmena viimeisenä päivänä. Kauden avauskilpailun voittoa juhli Brendan Steele (-18), jolle titteli oli uran toinen pääkiertueella.

Voitto tuli lopulta lyönnin erolla Patton Kizzireen. Kolmanne sijan jakoivat Paul Casey, Michael Kim, Scott Piercy ja Johnson Wagner.

Voitto oli tavallistakin makeampi, sillä vuosi sitten se lipui Steelen käsistä hänen johdettuaan kisaa kolmen ensimmäisen päivän ajan. Steele kertoo, että kova kokemus sai hänet jopa epäilemään omia kykyjään.

”Valehtelisin, jos väittäisin, etten ole koskaan miettinyt, jäävätkö voittoni yhteen kiertueella. Tiesin, että pelini on ihan hyvää ja että pystyn pelaamaan itseni mukaan voittotaisteluun, mutta ratkaisuhetkillä en ole pystynyt venymään. Ajattelin jo, että kohtalonani on pelata pitkä ura ilman muita voittoja, joten tämä tuntuu todella hyvältä”, Steele kommentoi.

Phil Mickelson pelasi viimeisen kilpailunsa 2016 puolella

Jo 26:nnen kautensa PGA Tourilla käynnistänyt Phil Mickelson näytti heti kauden avauskilpailussa, miksi hän yhä on yleisön suursuosikki ja kestomenestyjä.

Mickelson sijoittui kilpailussa kahdeksanneksi nakutettuaan kolme ensimmäistä kierrostaan 69 lyönnillä ja päätettyään kisansa 67 lyönnin kierroksella. Vaikka voittoja ei kaudella tullut ja vaikka top 10 -sijoitus oli konkarille ensimmäinen sitten The Openin, oli Lefty tyytyväinen kauteen kokonaisuudessaan.

”Tämän päälle on hyvä rakentaa. Pelasin muutaman hyvän kisan. Löysin taas rautapelini, wedgepelini ja puttini, puttaaminen oli tänä vuonna loistavaa. Paljon positiivisia asioita. Minun pitää saada draivini kuntoon harjoituskauden aikana ja uskon, että voittoja on taas luvassa”, hän sanoi.

Tämän vuoden aikana Mickelson ei aio enää kilpailla, vaan keskittyä hiomaan peliään parempaan iskuun. Vuoden 2017 ensimmäinen kilpailu hänelle tulee olemaan CareerBuilding Challenge La Quintassa Kaliforniassa.