[10][12]

Bernhard Langer aloitti kautensa voitolla

Bernhard Langerin ote Champions Tourin ykköspelaajan valtikasta on entistä vahvempi © Getty Images

Champions Tour käynnistyi Hawaiin kilpailulla, eikä kisan ykkösen nimi ollut kenellekään yllätys. Bernhard Langer pääsi viimevuonna hyvään vauhtiin ikäistensä kisoissa voittaen rahalistan kolmen ykköstilan myötä. Sunnuntaina sinetöityi uran viides, arvoltaan 315.000. dollaria. -Tulin tähän kisan hyvin valmistautuneena ja isoin odotuksin, siksikin oli tärkeää saada onnistunut avaus kauteen, Langer iloitsi. Yllättävää kyllä, Langer oli kisan toiseksi pisin avauksissa ( 275 m), pitkällä putterillaan hän luuti myös tehokkaasti (1,575 GIR) viheriöllä birdieätä putatessaan ollen listan kakkonen. Langerin ylistyslaululle on syytä, ET:lla 40 kertaa voittanut sisupussi on kahdesti selättänyt uransa aikana pahan puttijipsin. Ammattilaisura alkoi jo 15-vuotiaana 1972, toistaiseksi viimeisin arvokisan ykköstila on World Cupin voitto syksyllä 2006 yhdessä Marcel Siemin kanssa. Vuosi 2008 oli Bernhard Langerille taloudellisesti koko uran ylivoimaisesti paras golfkentillä. Ansioita kertyi 25:sta kisasta yhteensä yli 2,3 miljoonaa taalaa, näistä suurin osa Champions Tourilta. 51-vuotias saksalainen voitti Champions Tourilla kolme kertaa ja nousi ensimäisenä eurooppalaisena rahalistan ykköseksi (2,035 milj. D). Hän väläytti myös PGA Tourilla, kaksinkertainen Mastersin voittaja karsiutui Augustassa, mutta oli kivikovassa Players Championshipissa 15:s. Euroopan Touriilla Langer oli Hongkongissa komeasti kuudes, viimeisellä kierroksella olisi ollut paremmilla pompuilla mahdollisuuksia enempäänkin. Kun muistetaan vielä se, että kaudella 2007 Langer oli sekä PGA Tourilla että ET:lla kertaalleen kakkosena, ainakin alllekirjoittaneeella on sellainen kutina, että Langer saattaa hyvinkin voittaa yhden kisan normaalisarjoissa kaudella 2009. Greg Norman sijoittui British Openissa kolmanneksi 53-vuotiaana, Berhard Langer saattaa yltää vastaavanlaiseen urotekoon varsinkin kotimaassaan Saksassa pelattavissa ET:n kisoissa. Gary Player alitti kahdesti ikänsä<b>Hatunnoston voi suorittaa myös Gary Playerin esityksen jälkeen. 73-vuotias tervaskanto pelasi tuloksin 70-71-73 häviten Langerillle 18 lyöntiä, kuusi kierrosta kohden, mutta oman iän alittaminen kahdella ensimmäisellä on kova juttu myös Champions Tourilla. Lopullisella listalla Player oli 27:s. Gary Player on melkoinen sisupussi. Hän on uransa aikana pelannut pelkästään PGA Tourilla ja Champions Tourilla yhteensä 856 kisaa.Kun listaan lisätään kaikki muut ympäri maailman kiertämänsä kilpailut, määrä nousee reilusti yli tuhannen. Player on se pelaaja, joka on useaan otteeseen kritisoinut varsinkin USA:n tähtiä siitä, että nämä eivät tarpeeksi vieraile oman mantereensa ulkopuolella. Player voitti viimeisen kisansa Champions Tourilla 62-vuotiaana, edellisestä top-ten sijoituksesta on aikaa viisi vuotta. <span class=