[11][17]

[11][17]
Kilpagolf - Ladies European Tour

Australian Open Tsengin ylivoimaa

Yani Tseng (oik.) voitti Australian Openin toisen kerran peräkkäin, 13-vuotias Lydia Ko oli kisassa 12:s. © Getty Images

Maailmanlistalla viidentenä oleva Yani Tseng (-16) oli Australian Openin päätöspäivänä armoton kilpakumppaneitaan kohtaan. Yksi pelaaja toisensa jälkeen putosi hänen kyydistään finaalikierroksella sillä seurauksella, että lopullinen ero kakkossijan jakaneisiin Eun-Hee Ji’hin, Melissa Reidiin ja Jiyai Shiniin venähti seitsemään lyöntiin.

Näin 22-vuotiaasta Tsengistä tuli Melbournessa vasta toinen pelaaja, joka on pystynyt puolustamaan onnistuneesti Australian Openin voittoa. Viime kaudella vuoden pelaajaksi (Rolex Player of the Year) valittu taiwanilainen pelasi sunnuntain kierroksen 71 lyönnillä, sarjan 70-67-68 jatkeeksi.

Tseng sanoi, että tuore voitto asettaa hänen unelmansa askeleen lähemmäksi nousta tänä vuonna maailmanlistan ykköseksi: ”Tunnen itseni varmemmaksi ja rentoutuneemmaksi, olen aiemmin miettinyt liikaa voittamista. Nyt osaan keskittyä svingiini ja edetä lyönnin kerrallaan.”

Kakkostilan jakaneet Ji, Reid ja Shin jäivät täysin statistin asemaan, vaikkakin Reid esitti päätöskierroksella koko joukon parasta antia tuloksellaan 68. Ji tarvitsi sunnuntaina 74 lyöntiä, maailman ykkönen Shin yhden enemmän.

USA:n Jennifer Song (-7) oli viides ennen kisan parasta mannereurooppalaista, Saksan SandraGalia (-6). Maailman tämän hetken kenties lupaavin naispelaaja, vasta 13-vuotias Lydia Ko (-3) sijoittui 12:nneksi. Uusiseelantilainen oli turnauksen paras amatööri.

Australian avoimissa oli mukana myös Minea Blomqvist, Jenni Kuosa ja Ursula Wikström. Heidän kohtalokseen koitui kuitenkin karsiutuminen kahden kierroksen jälkeen.

LET-kiertue pysyttelee Australiassa myös tulevalla viikolla, silloin vuoronsa saa Queenslandissa torstaina käynnistyvä ANZ RACV Ladies Masters.