- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Yllätysvisiitti! – Rory McIlroy saapui Kytäjälle harjoittelemaan

Rory McIlroy pitää tuntumaa yllä Kytäjä Golfissa. Kuva: Getty Images

Lapissa lomailemassa ollut maailman ykkönen päätti jäädä maahan, kun Ison-Britannian golfkentät suljettiin.

Huippugolfarit joutuvat näinä aikoina hyödyntämään luovuuttaan löytääkseen jostain sopivan paikan harjoitella leipälajiaan. Yksi heistä on Rory McIlroy, joka manageritiimiinsä kuuluvan Sean O’Flahertyn mukaan päätyi yllättävän mutkan kautta Suomeen harjoittelemaan.

PGA Tourin lippulaivaturnauksen Players Championshipin jäätyä vajaat kolme viikkoa kesken, McIlroy lähti nopealla aikataululla puolisonsa Erica Stollin kanssa Lappiin lomalle. Pariskunnan oli määrä matkustaa viime viikon alussa Kilpisjärven lumisista maisemista Pohjois-Irlantiin, kunnes Iso-Britannia ilmoitti sulkeneensa kaikki golfkenttänsä pandemian vuoksi.

Tämä toi muutoksia McIlroyn suunnitelmiin, ja neuvottelut O’Flahertyn kanssa johtivat siihen, että maailmanlistan ykkönen jäi Suomeen.

”Nythän ei ole missään erityisen turvallista, mutta Suomessa epidemiaan on varauduttu hyvin, eikä tartuntoja ole paljon verrattuna moniin isompiin maihin. McIlroy oli ehdottomasti sitä mieltä, että Suomi on hänelle nyt paras paikka harjoitella”, O’Flaherty sanoi.

Harjoituspaikaksi valikoitui Kytäjä Golf, joka tosin virallisesti on vielä suljettu. Kenttäyhtiön toimitusjohtaja Jukka Koivu antoi kuitenkin McIlroylle luvan käyttää Kytäjän harjoitusalueita ja myös lämpötilan salliessa pelata North West -kentällä.

”Olemme tietysti otettuja tällaisesta kunniasta. On aika jännää ja ainutlaatuista, että maailmanlistan ykköspelaaja harjoittelee nyt yksin meidän kentällämme”, Koivu sanoi selvästi innostuneena.

”Kentän shopista löytyi Rorylle sopivat mailat ja muut välttämättömät tarvikkeet, joita hän ei luonnollisesti tullut ottaneeksi mukaan Lapin reissulleen.”

Saatan olla täällä vielä pääsiäiseen saakka, sillä Pohjois-Irlannissa pääsee harjoittelemaan ja pelaamaan aikaisintaan ensi viikon puolella.

Ilman yleisöä ja ihmetteleviä katseita

Koivu myös järjesti Golfpisteelle lyhyen puhelinkeskustelun McIlroyn kanssa. Megatähti kertoi saaneensa treenata Kytäjällä toistaiseksi täysin omissa oloissaan.

”Täällä ei ole liikkunut kuin kentänhoitajia. En muista, missä olisin näin pitkään saanut olla golfkenttämaisemissa ilman yleisöä ja ihmetteleviä katseita. Arvostan myös tätä hienoa luonnon rauhaa, mitä Kytäjän ympäristö tarjoaa. Fantastinen paikka”, McIlroy kertoi.

Yhteensä 25 kilpailua pääkiertueilla voittanut pohjoisirlantilainen harjoitteli viime viikonloppuna Kytäjällä auringonlaskuun saakka. Kuva: Getty Images

McIlroy, 30, ei vielä tiedä, milloin hän aikoo lentää jetillään takaisin Isoon-Britanniaan. Yhdysvaltoihin − pariskunnan varsinaiseen kotiin − matkustaminen ei tule ainakaan hetkeen olemaan ajankohtaista hänen kohdallaan.

”Saatan olla täällä vielä pääsiäiseen saakka, sillä Pohjois-Irlannissa pääsee harjoittelemaan ja pelaamaan aikaisintaan ensi viikon puolella.”

Nelinkertainen major-voittaja on pitänyt svingivalmentajaansa Michael Bannoniin yhteyttä ja lähettänyt tälle lyöntivideoita arvioitavaksi. Bannon on myös suositellut McIlroylle useata kotimaista kärkipelaajaa valmentavaa Mika Piltziä vetämään suojatilleen tehotreenin. Emme tavoittaneet Piltziä kommentoimaan asiaa.

Majapaikassa rullasuksille

Maanantaina ja tiistaina on ollut Etelä-Suomea myöden varsin kylmää, ja läheisessä Läyliäisten kylässä bed and breakfast -majoituksessa vaimonsa kanssa asuva McIlroy on yrittänyt pitää itsensä lämpimänä itselleen täysin uudenlaisella aktiviteetilla.

”Majapaikkamme isäntä on innokas rullasuksihiihtäjä, ja hän patisti minuakin suksille. Olen nyt parina päivänä tehnyt muutaman kilometrin lenkin, eikä totta puhuen ole hiihtäminen kovin helppoa. Vähän jo osaan, kun sain pätevää opastusta talon puolesta”, McIlroy naurahti.

Kytäjä Golf on luvannut järjestää keskiviikkona kymmenelle nopeimmalle mahdollisuuden tulla seuraamaan Rory McIlroyn harjoittelua ja lyöntinäytöstä kentän driving rangella alkaen kello 13. Asiakaspalvelupäällikkö Erkka Ravi ottaa ilmoittautumisia vastaan 1.4. kello 10 alkaen numerossa 019 456 5711. Tilaisuus on maksuton.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)