Yleisö korrektina Allenbytä kohtaan Scottsdalessa - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Yleisö korrektina Allenbytä kohtaan Scottsdalessa

Robert Allenby on ollut viime viikot erikoisen tapahtumasarjan keskipisteenä. Kuva: Getty Images

Robert Allenby pelkäsi kuinka Phoenix Openin jättimäinen yleisö ottaa hänet vastaan turnauksen ensimmäisellä kierroksella. Tämän taustalla on viime aikoina paljon keskustelua herättänyt tapahtumasarja, jonka mukaan Allenby tuli pahoinpidellyksi ja ryöstetyksi Havaijilla kaksi viikkoa sitten.

Australialainen kertoi pari päivää ennen Scottsdalen turnauksen alkua, että hän on valmistautumassa henkisesti yhteen elämänsä kovimmista viikoista. Yleisö käyttäytyi Allenbytä kohtaan kuitenkin varsin kunnioittavasti. Suurimmista katsomoista, 16. ja 18. reiällä, kuului vain yksittäistä buuausta ja joitakin kommentteja.

Allenby on joutunut useaan otteeseen puolustelemaan tarinan kulkua Havaijin tapahtumiin liittyen. Joidenkin tietojen mukaan hänen selityksensä illan ja yön tapahtumista ei mene yhteen silminnäkijähavaintojen kanssa. Allenbyn on mm. väitetty olleen muutaman henkilön seurassa strippausklubilla aikana, josta hänellä ei ole muistikuvaa. Hän on kertonut käyttäneensä kyseisenä iltana vain kohtuullisesti alkoholia, eikä pidä sen aiheuttamaa muistikatkosta mahdollisena.

Epäilyt hänen kertomansa todenperäisyydestä on saanut 43-vuotiaan Allenbyn ärtyneeksi.

”Olen huomannut, ettei minulla ole mediassa yhtään ystävää. Tai on ehkä yksi, mutta siinä kaikki”, hän sanoi Scottsdalessa pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Kukaan muu paitsi Allenby ei tunnu tietävän asiasta oikeastaan mitään. Niin tai näin, hän haluaa muistuttaa eräästä asiasta.

”Kaikkien on hyvä tietää, että kertomukseni tapahtumien kulusta ei muutu miksikään. Olen sanonut sen mitä tiedän ja sen mitä jotkut ihmiset (puistossa) ovat minulle kertoneet. En ole valehdellut kenellekään.”

”Minä olen uhri, ja yhtäkkiä minua syytetään. Otan täyden vastuun, jos olen tehnyt jotain väärin. Mutta kuten olen sanonut, minulla ei ole tuona iltana mitään muistikuvaa klo 23.06 ja 1.27 välisestä ajasta.”

Vuoden 2009 Nedbank Golf Challenge -turnauksen voitto on yksi Robert Allenbyn uran kohokohdista. Hänellä on koossa yhteensä kahdeksan ykköstilaa Euroopan kiertueelta ja PGA Tourilta. Kuva: Getty Images

Vuoden 2009 Nedbank Golf Challenge -turnauksen voitto on yksi Robert Allenbyn uran kohokohdista. Hänellä on koossa yhteensä kahdeksan ykköstilaa Euroopan kiertueelta ja PGA Tourilta. Kuva: Getty Images

Sille Allenby ei voi mitään, että jotkut ovat sanoneet nähneensä hänet strippausklubilla. Onko asia todella näin, sitä hän ei lähde kiistämään. Paikallaoloaan kyseisellä klubilla hän ei kykene muistamaan.

Sony Openissa karsiutunut Allenby oli viettänyt iltaa viinibaarissa caddiensa ja erään toisen ystävänsä kanssa. Caddie oli poistunut viinibaarista aiemmin ja Allenbyn oli tarkoitus lähteä viinibaarista toisen ystävän kanssa hieman klo 23:n jälkeen. Sitä ennen Allenby oli mennyt vessaan, mutta ystävän mukaan häntä ei enää odottelunkaan jälkeen näkynyt.

Seuraavat tunnit ovat Allenbyn mukaan pimennossa. Ensimmäinen muistikuva on puistosta, kun eräs koditon nainen oli löytänyt hänet tien sivusta. Ovatko mahdolliset ryöstäjät heittäneet Allenbyn jostain autosta ulos? Onko hän ollut strippausklubilla? Näitä hän ei muista, mutta kiistää, että olisi ollut vahvassa humalatilassa.

On siis mahdollista, että Allenby huumattiin tai iskettiin tainnoksiin.

Allenby oli julkaissut tapahtuman jälkeen itsestään kuvan sosiaalisessa mediassa. Kuvassa hänen kasvonsa ovat turvonneet ja naarmuiset. Scottsdalessa esitettyyn kysymykseen, kaduttaako häntä, kun tuli julkaisseeksi kuvan, Allenby vastasi: ”Tuon ottamani ja julkaisemani kuvan hetkellä en olisi muistanut edes omaa puhelinnumeroani.” Lavastustakin on epäilty.

Valvontakameran kuvasta näkyy, kun Allenby poistuu ravintolasta joidenkin miesten kanssa. Keitä he ovat, ja missä ja kenen seurassa hän on ollut noiden mystisten kahden ja puolen tunnin aikana, on edelleen hämärän peitossa. Honolulun poliisi tutkii tapausta toisen asteen ryöstönä. Pidätyksiä tapahtumiin liittyen ei ole viimeisimpien tietojen mukaan tehty.

Lähde: AP

Robert Allenby pelasi Phoenix Openin kahdella ensimmäisellä kierroksella tulokset 70-74 ja karsiutui jatkosta.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje