28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Yhdeksän kuollut ja yli sata loukkaantunut räjähdyksissä golfpallotehtaalla

Kuvakaappaus Times Now:n uutisvideolta.

Tehdasta operoiva Launch Technologies valmistaa noin viidenneksen maailman golfpalloista.

Taiwanilaisella Launch Technologies Co:n golfpallotehtaalla sattui viime perjantaina kahden räjähdyksen sarja, joissa on viranomaisten mukaan kuollut ainakin yhdeksän ihmistä. Yli sata henkilöä on loukkaantunut, ja yksi henkilö on räjähdyksen jäljiltä kateissa.

Pingtung Cityssä Taiwanin eteläosissa sijaitsevalla tehtaalla syttyi perjantai-iltana tulipalo, jota seurasi suuri räjähdys. Räjähdyksen seurauksena osa tuotantorakennuksesta romahti ja raunioihin jäi loukkuun tehtaan työntekijöitä sekä pelastustyöntekijöitä. Kuolleiden joukossa on neljä palopelastajaa. Kaksikymmentä minuuttia ensimmäisen räjähdyksen jälkeen tehtaalla räjähti uudelleen.

Räjähdysten valtava tuhovoima on nähtävissä alla olevalla videolla.

Räjähdysten syy on viranomaisten mukaan toistaiseksi tuntematon. Uutistoimisto AP:n mukaan tehtaalla varastoitiin yli 3000 tonnia golfpallojen ytimien valmistuksessa käytettäviä orgaanisia peroksideja, vaikka tehtaalla oli lupa vain sadan tonnin varastointiin. Materiaali olisi lisäksi pitänyt varastoida erilliseen rakennukseen, mutta Launch Technologiesin tehtaalla herkästi syttyvät peroksidit oli varastoitu tuotantotiloihin.

AP:n mukaan tehdas on saanut onnettomuudesta jo 75 000 dollarin sakot ja Taiwanin työministeriö on aloittanut tutkinnan onnettomuudesta. Sama tehdas on saanut aiemminkin sakkorangaistuksia tuotantoturvallisuuden laiminlyönneistä.

Taiwan on suuri golfpallojen tuottajamaa. Launch Technologies -yhtiö tuottaa noin viidenneksen kaikissa maailmassa valmistettavista golfpalloista, mikä tarkoittaa noin 260 miljoonaa palloa vuodessa. Noin 80 prosenttia tehtaan tuotannosta viedään Yhdysvaltoihin.

Lue seuraavaksi: Raju tulipalo tuhosi pahasti moninkertaisen major-kentän klubirakennuksen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje