Woodsin selkä leikattiin jälleen - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Woodsin selkä leikattiin jälleen

Tiger Woods on helisemässä selkänsä kanssa. Alkuvuoteen kaavailtu paluu siirtynee kohti kevättä. Kuva: Getty Images

Tiger Woods ilmoitti perjantaina käyneensä ”täydentävässä” selkäleikkauksessa. Operaatio tehtiin viikon puolivälissä Park Cityssä, Utahissa.

Sen tarkoitus oli helpottaa selässä vaivannutta ”epämukavaa oloa”. Leikkauksesta vastasi sama lääkäri, joka teki Woodsille mikrokirurgisen operaation 16. päivänä syyskuuta.

”Tämä oli aivan välttämätön leikkaus”, Woods sanoi. ”Minulla on huipputiimi lääkäreitä, ja palaan kentälle niin pian kuin mahdollista.”

Syyskuussa tehdyn leikkauksen jälkeen Tigerin paluun ajankohdaksi arvioitiin vuoden alkupuolta. Viimeisimmässä tiedotteessa kyseisestä ajankohdasta ei ole mainintaa.

Woodsin oli tarkoitus tehdä ensi viikolla ”lopputarkastus” Houstonin ulkopuolelle suunnittelemallaan Bluejack National –kentällä. Saman viikon ohjelmaan kuului myös tiedotustilaisuus omassa ravintolassa Floridan Jupiterissa, missä hänen oli määrä julkistaa joulukuussa pelattavan Hero World Challengen pelaajaluettelo. Vuodelepoon määrätty Woods joutuu nyt jättämään nämä tilaisuudet väliin.

”Olen valtavan pettynyt, etten pääse käymään Bluejack Nationalilla, mutta olen todella innoissani ensi keväänä odottavista avajaisista. Se on fantastinen kenttä, ja olen siitä erittäin ylpeä.”

Tuore uutinen varmistaa, että Woods ei missään tapauksessa kilpaile isännöimässään, 18 pelaajan Hero World Challengessa. Kisa käydään Albanysssä, Bahamalla 3.-6. joulukuuta.

Huippuvalmentajat: Woods ei voita enää yhtään majoria

Silloinkin vammasta kärsinyt <a href=Tiger Woods päihitti Rocco Mediaten U.S. Openin uusinnassa vuonna 2008. Sen jälkeen ei hänelle ole major-voittoja suotu. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/11/08061508470971.jpg" width="460">

Silloinkin vammasta kärsinyt Tiger Woods päihitti Rocco Mediaten U.S. Openin uusinnassa vuonna 2008. Sen jälkeen ei hänelle ole major-voittoja suotu. Kuva: Getty Images

Vajaa kolmannes kuitenkin uskoo, että Tiger pääsee pitämään vielä yhden voittopuheen jossain major-turnauksessa.

Golf Magazine –lehti esitti Top 100 –listallaan oleville valmentajille kysymyksen Tiger Woodsin menestyksestä tulevissa major-turnauksissa. 57 prosenttia heistä oli sitä mieltä, että Woodsin vuonna 2008 voittama U.S. Open jää hänen viimeiseksi major-tittelikseen. Vain kaksi prosenttia uskoi, että Tiger rikkoisi urallaan vielä Jack Nicklausin 18 major-voiton ennätyksen.

Lukuisat vammat ja siviilielämän sotkut ovat osaltaan syöneet Woodsin pelistä parhaan terän. Kahden kuukauden kuluttua 40 vuotta täyttävä megatähti saavutti kaikki tähänastiset 14 major-voittoaan 11 vuoden (1997-2008) jaksossa. Edellisestä on siis vierähtänyt jo yli seitsemän vuotta.

Valmentajista 28 prosenttia ennustaa, että Tiger voittaa vielä yhden majorin.

USA:n tämänvuotisen mid-amatöörien mestarin Sammy Schmitzin vaimo herätti hiljattain kohua, järjestämällä julkisen keräyksen miehensä harjoitusmatkan rahoittamiseksi Augustaan. Schmitz pääsee midien halllitsevana mestarina mukaan ensi huhtikuussa pelattavaan Masters Tournamentiin. Keräys tuotti 25 000 dollaria.

Top 100 –valmentajista 53 prosenttia piti keräystä täysin hyväksyttävä. Loput olivat negatiivisemmalla kannalla.

”Ei rouva Schmitz tehnyt siinä mitään väärää. Reilu peli. Tulee kaiken kaikkiaan varsin kalliiksi saada kilpailukutsu Mastersiin.” –Carol Preisinger, Kiawah Island Club.

”Olisi tuon voinut hoitaa vähän näkymättömämminkin. Hän on sentään amatööri.” –Sean Hogan, Leadbetter Golf Academy, Orlando.

Royal Portrushin tuleva Open-isännyys vahvistettiin muutama viikko sitten. Valmentajilta tiedusteltiin myös, mitä Iso-Britannian tai Irlannin linksejä he haluaisivat British Openin näyttämöksi. Kyselen kaksi suurinta suosikkia eivät yllätä: Royal County Down (NIR) kokosi 52 prosenttia äänistä. Royal Dornochin (SCO) osuus oli 16 prosenttia. Hajaääniä saivat myös Portmarnock (IRL), Kingsbarns (SCO) sekä European Club (IRL).

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)