11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

WHS + VHS = millä tahansa kentällä 13.–15.5. pelattava kaikille avoin golfkisa

Veijo Hämäläinen juhlii 80-vuotissyntymäpäiviään järjestämällä golfkisan, joka on tiettävästi ensimmäinen laatuaan.

Veijo Hämäläinen täyttää 13. toukokuuta 80 vuotta. Innokas golfari kun on, oli Hämäläinen suunnitellut järjestävänsä golfkilpailut merkkipäivänsä kunniaksi. Koronapandemia kuitenkin torppasi ne suunnitelmat.

”Jo viime syksynä aloin miettiä, mitä pitäisi tehdä. Yksi ajatus oli järjestää golfkilpailu, mutta perinteisessä kisassa on rajattu määrä osallistujia. Toinen ongelma on se, että näin korona-aikana ei mielellään lähdetä liikkeelle, eikä se ole suotavaakaan”, Hämäläinen taustoittaa.

Niinpä oli keksittävä jotain muuta. Syntyi ajatus kaikille avoimesta golfkilpailusta. Hämäläinen otti yhteyttä Golfliittoon ja tiedusteli asiaa. Mika Wikströmin kanssa asiaa ideoituaan Hämäläinen päätti yhdistää maailmanlaajuisen WHS-tasoitusjärjestelmän tarjoaman mahdollisuuden Veijo Hämäläisen syntymäpäiviin (VHS) ja luoda kaikille avoimen golfkilpailun.

”Mika Wikström on auttanut tässä paljon. Häntä haluan kiittää”, Hämäläinen sanoo. Wikström toimii myös kisan tuomarina ja vastaa myös palkintojen arvonnoista.

Kisa on kaikille avoin ja maksuton. Palkintoina on 80 Veijo Hämäläisen maahantuomaa Griplex-golfhanskaa, joista 60 jaetaan arpomalla. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan myös kolmen vuorokauden golfloma Tahkolla.

”Oman kisasuorituksen voi pelata millä tahansa kentällä, koska kisan pohjana on tasoitusjärjestelmä. Kierros pitää pelata 13.–15. toukokuuta”, Hämäläinen kertoo.

Kilpailussa pelaajan tulos ’tasoitus ennen’ ja ’kilpailukierroksen tasoitustulos’ lukujen erotus.

Kilpailussa on neljä sarjaa. HCP alle 10, HCP 10–19.9, HCP alle 20–29.9 ja HCP yli 30. Jokaisen sarjan viisi parasta palkitaan Griplex-golfhanskalla. Kaikkiaan 60 hanskaa ja pääpalkintona oleva kolmen vuorokauden mökkiloma Tahkolla arvotaan kaikkien osallistujien kesken.

”Tämä on minun tapani juhlia. Mitään vastaanottoa en järjestä, enkä halua mitään lahjoja”, Veijo Hämäläinen sanoo ja toivottaa kaikki tervetulleeksi mukaan kilpailuun.

Tietoa kilpailusta ja osallistumisohjeet kisan kotisivuilta

Mies Griplexin takana

Kun Veijo Hämäläinen jäi eläkkeelle vuonna 2001, hän aloitti golfin. Ja hurahti lajiin heti päätä pahkaa. Se tarkoitti toista sataa kierrosta golfia kotimaassa ja päälle talven pelireissut.

Kymmenen vuotta harrastuksen aloittamisen jälkeen, 2011, Hämäläinen oli vaimonsa Ritvan kanssa pelireissulla Australiassa. Siellä hän eräällä kentällä törmäsi ulkonäöltään erikoiseen hanskaan, jonka hän myös päätti hankkia.

”Shopissa kiinnitin huomioni kostean kelin hanskaan, joka oli ulkonäkönsä osalta poikkeava. Ostin yhden itselleni tuliaisiksi ja otin sen käyttöön Suomessa seuraavana keväänä. Se tuntui käteen erittäin sopivalta ja sadekelin lisäksi vaikutti hyvin toimivalta myös kuivalla kelillä”, Hämäläinen kertoi Golfpisteelle vuonna 2018.

Hanska pääsi koti-Suomessa kovaan käyttöön, mutta vielä viiden vuoden päästä se oli verrattain hyvässä kunnossa.

”Käytin tuona aikana ja käytän edelleenkin myös muita hanskoja. Australiasta tuomani kuitenkin tuntui siltä oikealta”, Hämäläinen kertoi.

Hämäläinen oli saanut muutaman hanskan lisää tyttäreltään, jolle isä esitti niistä pyynnön, kun tytär lähti lomareissulle Australiaan.

Myös uudet hanskat vakuuttivat siinä määrin, että Hämäläinen päätti aloittaa niiden maahantuonnin Suomeen. Samalla hän aloitti myös tuotteiden kehittämisen yhdessä kiinalaisen tehtaan ja australialaisen kauppiaan kanssa. Monen vaiheen kautta Hämäläinen avasi Griplex-hanskojen verkkokaupan keväällä 2018. Se löytyy osoitteesta www.griplex.com

Hämäläinen kertoo, että Griplex-hanskoja ei valmisteta nahasta, kuten monet perinteiset golfhanskat, vaan pehmeästä microfiber-materiaalista. Kankaan pintaan lisätyt silikoni-pisteet huolehtivat hyvästä pidosta niin kuivalla kuin märällä kelillä. Hanskan elinkaari on tavallista pidempi, sillä sen voi pestä.

Lue seuraavaksi: Mies joka rakastui golfhanskaan

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje