15.–22.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Voiko Sami Välimäki voittaa Vuoden urheilija -tittelin? – Kertoimenlaskijat uskovat niin

Torstaina selviää, nähdäänkö Sami Välimäeltä tuuletuksia myös Urheilugaalassa. Kuva Getty Images

Suomen ykköspelaaja on ylivoimainen suosikki myös Vuoden läpimurto -kategoriassa.

Torstaina järjestettävässä Urheilugaalassa golfille on tarjolla varsinainen jättipotti. Sami Välimäki on ehdolla peräti kolmessa eri kategoriassa, ja Pickala Golf on niiden kolmen ehdokkaan joukossa, joista valitaan Vuoden urheiluseura.

Suurinta mielenkiintoa Urheilugaalassa herättää jälleen Vuoden urheilija -kategoria. Tänä vuonna on ensimmäistä kertaa todella mahdollista, että Suomen vuoden urheilijaksi valitaan golfari, Sami Välimäki.

Kun Unibet avasi vuoden urheilija -valinnan vedonlyöntikohteeksi joulukuussa, kertoimenlaskijoiden ykkössuosikki voittajaksi oli Sami Välimäki, joka sai kohteen pienimmän kertoimen. Selvästi suurimmat panostukset on kuitenkin kerännyt Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin maalivahti Luka Hradecky, mikä on pudottanut hänen kertoimensa 2,25:een. Välimäen kerroin on tällä hetkellä samassa suuruusluokassa 2,5. Kärkikaksikon perässä seuraa kaksi jääkiekkoilijaa, Miro Heiskanen (4,00) ja Sebastian Aho (6,00).

Vuoden urheilija -äänestyksestä povataan ennätystasaista, sillä selvää ykkössuosikkia ei koronapandemian vuoksi erikoiseksi muodostuneena urheiluvuotena 2020 ole.

Välimäki on sen sijaan vahva voittajaehdokas Vuoden läpimurto -kategoriassa, jossa hän saa Unibetillä kertoimen 1,10 moukarinheittäjä Aaron Kankaan (5,00) ja pesäpalloilija Aapo Komulaisen (10,00) jäädessä kauas taakse.

Välimäellä on kohtuullinen mahdollisuus voittaa myös arvostettu Sykähdyttävin urheiluhetki -kategoria, jossa hän on kakkossuosikkina kertoimella 3,00. Voittoa povataan kuitenkin Suomen naisten jalkapallomaajoukkueelle, Helmareille (1,75), jotka kukistivat syksyn EM-karsinnoista kahdesti Skotlannin.

Sykähdyttävin urheiluhetki valitaan yleisöäänestyksellä, joka on avoinna Urheilugaalan suoran tv-lähetyksen alkamiseen asti. Urheilugaala televisioidaan torstaina 14. tammikuuta Yle TV2:ssa klo 20:00 alkaen.

Vuoden sykähdyttävintä urheiluhetkeä pääset äänestämään tästä.

Lue seuraavaksi: Sami Välimäki arvostaa Vuoden tulokas -titteliä ja Vuoden urheilija -ehdokkuutta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Utelias says:

    Ehdottomasti vuoden 2020 urheilija on Sami Välimäki, ei kahta sanaa. Jos Suomessa on valittu joskus lainelautailija
    vuoden urheilijaksi, niin onhan golf sentää ihan eri maata lajina, kuin surffailu.

  • Bunkkeripete says:

    Niin minustakin Sami Välimäen pitäisi olla selkeästi ykkönen. Silti epäilen, ettei näin käy. Valinnan tekevät urheilutoimittajat, joista osa ei tunnusta golfin edes olevan urheilua. Kuvaavaa oli mm. HS:n uutisgurukysymys: ”Mitä lajia Sami Välimäki edustaa: a) golf b) tennis c) purjehdus”. Koskaan siellä ei ole kysytty eikä tulla kysymään: ”Mitä lajia Iivo Niskanen edustaa: a) hiihto b) suunnistus c) snooker”.