27.7.–3.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Podcast

Vihdissä toppuutellaan innokkaimpia: ”Jos ennuste pitää, avaaminen venyy huhtikuulle”

Vihti Golfissa maisema on yhä talvinen. Vuosi sitten tähän aikaan jo pelattiin täyttä päätä.

Vihti Golf avaa yleensä kenttänsä ensimmäisten joukossa. Niin tänäkin vuonna, mutta ihan vielä ei kuulemma ole sen aika.

Vihti Golf on ollut monille synonyymi golfkauden aloittamiselle. Vihdissä pelataan poikkeuksetta ensimmäisten joukossa, usein ihan ensimmäisenä. Vihti Golfin toimitusjohtajan Janne Uotilan mukaan kenttä haluaa olla ensimmäisten joukossa tänäkin vuonna, mutta avaamisen aika ei ole vielä.

”Ajoimme jo rinnekoneilla lumet muutama viikko sitten sivuun väyliltä, mutta nyt on tullut ja tulee vielä uutta lunta. Hiekoitus (joka vauhdittaa lumen sulamista) on tarkoitus tehdä maaliskuun lopussa, kun talvinen sää muuttuu kevääksi”, Uotila kertoo.

Vihti Golfissa kentän avaaminen on ajoittunut lähes poikkeuksetta maaliskuun alun ja huhtikuun puolivälin haminoille. Tänä vuonna avaamaan ei päästä ainakaan maaliskuun puolella.

”15 vuorokauden ennusteen mukaan avaaminen siirtyy nyt reilusti eteenpäin, talvi tulee takaisin. Ei sitä tiedä, miten ennuste pitää, mutta ihan vähään aikaan ei kyllä päästä kentälle”, Uotila sanoo kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Kevätpelaaminen oli pitkään Vihti Golfille merkittävä osa kauden kassavirrasta. Kenttä on osaltaan ollut muuttamassa suomalaisten golfkenttien toimintakonseptia sikäli, että viime vuosina yhä useampi kenttä on avannut väylänsä pelaamiselle hyvin aikaisin. Samalla kevään greenfee-tulot ovat jakaantuneet tasaisemmin ja Vihdin osuus on pienentynyt.

”Me olemme kuitenkin sisämaassa. Rannikon kentät sulavat nopeammin ja niistä monet avaavat nykyään todella aikaisin. Hangossa ei ollut pari viikkoa sitten enää yhtään lunta, nyt en tosin tiedä, että toivatko uusimmat sateet sinnekin lunta. Mutta kyllä mekin pyrimme kenttämme avaamaan heti kun se on mahdollista”, Uotila lupaa.

Kuin vakuudeksi tälle Vihti Golfin sivuilta löytyy jo ilmoittautuminen Pääsiäisen scrambleen 3. huhtikuuta.

Kalenterista löytyy myös toinen, hieman erikoisempi kisa: Ski & Golf SM, joka on tarkoitus järjestää 17. huhtikuuta. Kisalla on pitkä perinne Vihdissä. Kilpailussa osallistujan tulos muodostuu 18 reiän golfkierroksen lyöntipelituloksen ja kahden suurpujottelulaskun ajan summasta.

”Seuraamme, miten koronatilanne kehittyy. Tällä hetkellä on kuitenkin tarkoitus kisata Ski & Golfissa tänäkin vuonna”, Uotila sanoo.

Janne Uotilan haastattelu kuultavissa kokonaisuudessaan uusimmassa Golfpiste Podcastissa, jonka löydät SoundCloudista ja Spotifysta. Linkki uusimpaan jaksoon myös alla.

Golfpiste Podcast · #110 – Poiminnat The Playersistä – Vihti on kevätkenttien kärkeä, mutta vielä pelaamaan ei päästä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje