15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][13]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Vantaan kaupunki purki Vantaan Golfpuisto Oy:n vuokrasopimuksen

Kenttäyhtiö kiistää rikokset ja syytökset.

Vantaan kaupunki on purkanut tiistaina Vantaan Golfpuisto Oy:n maanvuokrasopimuksen. Kaupungin teettämät tutkimukset osoittavat, että vuokratulle alueelle on tuotu lähes kaksi miljoonaa kuutiota maa-aineista, joille ei ole ympäristölupaa.

Kaupunki suoritti viime kuussa tutkintapyynnön poliisille alueella toimivan maanrakennusurakoitsijan ja golfpuistoyhtiön toiminnasta.

Ensimmäinen syy sopimuksen purkuun on se, että Vantaan kaupunki on vuokannut alueen golfkenttäkäyttöön, mutta alueella on kaupungin mukaan harjoitettu luvatta laajamittaista maanläjitystoimintaa. Kaupungin tiedotteen mukaan tästä on saatu arviolta useiden miljoonien arvosta taloudellista hyötyä.

Toinen syy on kaupunginlakimies Juha Myllymäen mukaan sopimusrikkomus. Vantaan Golfpuisto on kaupungin saamien tietojen mukaan luovuttanut vastoin sopimusta osan maa-alueesta maanrakennusurakoitsijalle, joka on ottanut työmaalla vastaan maa-aineista.

Vantaa teettää tällä hetkellä lisätutkimuksia alueella olevan maa-aineksen laadusta.

Vantaan Golfpuisto kiistää toimineensa väärin. Kaupunki perii siltä myös maksattomia vuokria, ja kesäkuussa puutarha-alan yritys haki kenttäyhtiötä konkurssiin.

Asiasta kertoi ensimmäisenä YLE.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • onier says:

    Kyllä tässä on kiistatta syyllistytty perusmuotoiseen ympäristön turmelemiseen. Ympäristölain mukaan savipitoista maa-ainesta ei saa viedä muualle kuin virallisille maankaattopaikoille. Sitä ei saa viedä muualle ilman ympäristölupaa ja ympäristölupaa toiminnalle ei ole ollut. Näin ollen alueesta muodostui laiton maajätteen kaatopaikka. Sitä ei edes olisi saatu, koska natura-alue on vieressä.